We moved control of OnHub and Google Wifi devices to the Google Home app. You can easily migrate your Google Wifi network into the Google Home app, where you’ll be able to control your Wi-Fi network and other connected products in one place.

Waar je je Wifi-apparaten het best kunt plaatsen

De plaatsing van je Google Nest Wifi-router en -punten of Google Wifi-punten is essentieel voor betrouwbare wifi in je hele huis. Maar het is niet altijd even makkelijk om te bepalen waar je ze precies moet neerzetten. Dit is afhankelijk van onder andere:

• De grootte van je huis
  • Het bouwtype van je huis
  • Waar je regelmatig gebruikmaakt van wifi
  • De inrichting van je huis
  • De plaatsing van je Wifi-punten

Hoe groter je huis, hoe meer punten je nodig hebt om in je hele huis wifi-dekking te hebben.

Hieronder vind je een schatting van hoeveel wifi-dekking je krijgt met een Google Nest Wifi- of Google Wifi-systeem:

Google Nest Wifi* Google Wifi**
Nest Wifi-router (zelfstandig) Tot 120 m² 1 Google Wifi-punt Tot 85 m²
Nest Wifi-router en 1 punt Tot 210 m² 2 Google Wifi-punten Tot 170 m²
Nest Wifi-router en 2 punten Tot 300 m² 3 Google Wifi-punten Tot 255 m²

*Nest Wifi vereist een Google Nest Wifi-router en werkt met zowel Google Nest Wifi-punten als Google Wifi-punten. De Nest Wifi-router biedt dekking tot een maximum van ongeveer 120 m². Elk Nest Wifi-punt biedt dekking tot een maximum van ongeveer 90 m².

**De schattingen voor de dekking van Google Nest Wifi en Google Wifi zijn gebaseerd op huizen met een houten skelet. Huizen die zijn gemaakt van andere materialen of die ongebruikelijk zijn ingericht, kunnen een andere wifi-dekking hebben.

**De bovenstaande aanbeveling voor het aantal Wifi-punten is slechts een richtlijn. Het materiaal en de indeling van de woning kunnen van invloed zijn op het wifi-signaal. Voor huizen met dikkere muren of een lange, smalle indeling heb je mogelijk extra Wifi-punten nodig voor volledige dekking. De kracht en snelheid van het signaal zijn afhankelijk van je internetprovider.

Over het algemeen werken punten het beste als ze niet meer dan twee ruimten van elkaar verwijderd zijn. Is bijvoorbeeld de wifi aan de achterkant van je huis zwak, plaats daar dan geen Wifi-punt. Plaats het Wifi-punt in plaats daarvan halverwege die plek. Probeer het Wifi-punt op een wat hogere plaats te zetten, bijvoorbeeld op een plank.

Nest Wifi en Google Wifi zijn ontworpen voor maximaal 5 routers en punten per netwerk. Ze zijn niet gemaakt voor gebruik in meerdere woningen. Als je Nest Wifi of Google Wifi op deze manier gebruikt, kan de wifi langzamer en onbetrouwbaar worden.

Nest Wifi router and point Waar je je Nest Wifi-apparaten het beste kunt plaatsen

Nest Wifi-apparaten omvatten de Google Nest Wifi-router en Nest Wifi-punten met Google Assistent-speakers. Je kunt Google Wifi-punten toevoegen aan je Nest Wifi-netwerk op dezelfde manier als je Nest Wifi-punten toevoegt.

Je router plaatsen

Je router moet op een modem worden aangesloten. Dit kan de plaatsingsmogelijkheden van de router beperken, afhankelijk van waar je modem zich bevindt en de lengte van de ethernet- en stroomkabels.

Plaats de router indien mogelijk boven vloerhoogte en in het zicht, bijvoorbeeld op een plank of een tv-meubel. Kies bij voorkeur een centrale plek op ooghoogte.

Een Nest Wifi-punt of Google Wifi-punt toevoegen

Voor de beste wifi-dekking in je hele huis moet de verbinding tussen alle punten sterk zijn. Zorg ervoor dat je Nest Wifi-router en -punten gelijkmatig zijn verdeeld, maar ook niet te ver bij elkaar vandaan staan.

1. Begin bij je router.
  2. Bepaal nu waar je een sterk wifi-signaal in huis nodig hebt. Plaats je punt ongeveer halverwege in die richting, maar niet meer dan 2 kamers verwijderd van je router of een ander punt.
    • Als je een Nest Wifi-punt instelt, is dit ook de plek waar je interactie met de Google Assistent hebt.
    • Plaats je punt in een open ruimte en niet in de buurt van andere objecten die het signaal fysiek kunnen blokkeren.
  3. Zoek een stopcontact in de buurt. Zorg ervoor dat de voedingsadapter op het punt is aangesloten en steek het andere uiteinde in het stopcontact. Als je een Nest Wifi-punt instelt, knippert het lampje van het punt om aan te geven dat het apparaat stroom krijgt.
  1. Nadat je het netwerk hebt ingesteld, kun je een mesh-test uitvoeren om te checken of de verbindingen goed zijn. Daarna kun je de plaatsing van je punten naar wens aanpassen.

Herhaal deze stappen voor eventuele extra punten.

Google Wifi point Waar je je Google Wifi-apparaten het best kunt plaatsen

Google Wifi bestaat uit Google Wifi-punten. Je kunt ook Google Nest Wifi-punten toevoegen als extra punten. Het Nest Wifi-punt kan niet worden gebruikt als primair punt (router).

Je primaire Google Wifi-punt plaatsen

Je primaire Google Wifi-punt moet op een modem worden aangesloten. Dit kan de plaatsingsmogelijkheden van de router beperken, afhankelijk van waar je modem zich bevindt en de lengte van de ethernet- en stroomkabels.

Plaats het punt indien mogelijk boven vloerhoogte en in het zicht, bijvoorbeeld op een plank of op een tv-meubel. Kies bij voorkeur een centrale plek op ooghoogte.

Meer punten toevoegen

Voor de beste wifi-dekking in je hele huis moet de verbinding tussen alle punten sterk zijn. Zorg ervoor dat je punten gelijkmatig zijn verdeeld, maar ook niet te ver bij elkaar vandaan staan.

1. Begin bij je primaire Google Wifi-punt.
  2. Bepaal nu waar je een sterk wifi-signaal in huis nodig hebt. Plaats het volgende punt ongeveer halverwege in die richting, maar niet meer dan twee kamers verwijderd van het primaire punt.
    • De plaats waar je een Nest Wifi-punt instelt, is ook de plaats waar je communiceert met de Google Assistent.
    • Plaats je punt in een open ruimte en niet in de buurt van andere objecten die het signaal fysiek kunnen blokkeren.
  3. Zoek een stopcontact in de buurt en sluit je punt daarop aan.
  4. Nadat je het netwerk hebt ingesteld, kun je een mesh-test uitvoeren om te checken of de verbindingen goed zijn. Daarna kun je de plaatsing van je punten naar wens aanpassen.

Herhaal deze stappen voor eventuele extra punten.

De dekking verbeteren

Als je de apparaten hebt ingesteld, kun je een mesh-test uitvoeren om te checken of een van je punten een slechte verbinding heeft. Als de verbinding slecht is, probeer je het volgende:

• Zichtveld. Punten presteren beter als ze elkaar kunnen zien. De prestaties kunnen worden verbeterd door de punten zo te plaatsen dat er geen obstakels (zoals muren, deuren en aquariums) tussen zitten.
  • Niet op de grond. Je kunt de dekking aanzienlijk verbeteren door apparaten niet op de grond te plaatsen, maar bijvoorbeeld op een plank.
  • Kijk naar het hele mesh-netwerk. Punten zijn van elkaar afhankelijk om een goede dekking te bieden in je huis. Als je een bijzonder 'zwak' punt wilt herstellen, moet je misschien een ander punt verplaatsen om het zwakkere Wifi-punt te verbeteren.
  • Als je de punten hebt verplaatst maar nog steeds dekkingsproblemen hebt in bepaalde ruimtes van je huis, overweeg je een of meer extra punten toe te voegen voor meer dekking.

Heb je een punt verplaatst, voer dan een nieuwe mesh-test uit om er zeker van te zijn dat de nieuwe plek tot een goede verbinding leidt.

Netwerkinzichten

Wifi-netwerkinzichten zijn mogelijk beschikbaar in je Google Huisfeed  voor problemen met betrekking tot dit artikel. Als Nest Wifi- of Google Wifi-apparaten een netwerkprobleem vaststellen, zie je een inzichtenkaart in je Google Huisfeed waarop wordt vermeld dat er mogelijk een probleem is en een oplossing wordt voorgesteld.

Als je een gerelateerd netwerkinzicht ziet, check dan het inzichtbericht hieronder voor meer informatie:

Verplaats [Wifi-router of -punt] om het signaal te verbeteren

Je krijgt deze melding als Nest Wifi of Google Wifi ziet dat een punt in je netwerk een zwak wifi-signaal heeft.

Je Wifi-punt is verbonden, maar biedt in de afgelopen 24 uur een slechte signaalsterkte onder < -77 dBm (decibel-milliwatt).

Oplossing: Volg de bovenstaande stappen om je netwerkdekking te verbeteren.