Lyssna på musik via högtalare och skärmar från Google Nest och Google Home

Lyssna på musik från populära musiktjänster efter artist, låt, genre, album, spellista, humör eller aktivitet.

Oavsett om en enskild person eller flera personer använder en högtalare eller skärm från Google Nest eller Google Home kan var och en endast länka ett konto per streamingtjänst.

Du får lyssna på olika musik baserat på aktuell partner och din prenumeration.

Obs! Vissa partner kanske inte är tillgängliga i ditt område. Kontakta partnern om du vill veta om den är tillgänglig där du bor.

• Spotify Free, YouTube Music, Google Play Musik – utan kostnad (endast tillgängligt i USA, Kanada och Indien), Pandora – Du får höra en kanal med låtar som inspirerats av låten, albumet eller artisten du begärde (kostnadsfri radiotjänst).
  • Spotify Premium, YouTube Premium, YouTube Music Premium, premiumversionen av Google Play Musik, Pandora Premium, Deezer Premium – Du får höra specifika låtar, album eller artister och musik utifrån genre, humör, aktivitet eller din personliga spellista.

Obs! Om du har aktiverat Digitalt välmående kan den här funktionen begränsas eller blockeras med Paus, Filter eller Stör ej. Du hittar mer information om Digitalt välmående här.

Grundläggande röstkommandon för alla innehållsleverantörer

För att: Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Fråga efter en låt ”Spela <låtens namn>”, ”Spela <låtens namn> med <artistens namn>”, ”Spela <låtens namn> från <albumets namn>”, ”Spela <låtens namn> på <musiktjänst>”, ”Spela låtar som <låtnamn>”
Fråga efter en artist ”Spela <artistens namn>”, ”Spela musik med <artistens namn>”, ”Spela <artistens namn> på <musiktjänst>”, ”Spela låtar som <artistens namn>”
Fråga efter ett album ”Spela <albumets namn>”, ”Spela <albumets namn> med <artistens namn>”, ”Spela <albumets namn> med <artistens namn> på <musiktjänst>”
Spela musik utifrån genre/humör/aktivitet ”Spela klassisk musik”, ”Spela glad musik”, ”Spela musik att laga mat till”, ”Spela <genre> på <musiktjänst>”
Spela innehållsförslag från vald tjänst ”Spela lite musik”, ”Spela <genre>-musik på <musiktjänst>”

Shuffle

”Shuffla”
”Shuffla <album>”  ”Shuffla lite musik”  ”Spela <album> och shuffla” ”Spela <album> shufflat” ”Spela <album> med shuffle”

Du kan även använda ett namn på en artist eller spellista i stället för ett album.

Pausa  ”Pausa”, ”Pausa musiken”
Återuppta ”Återuppta”, ”Fortsätt spela upp”
Stoppa  ”Stäng av”, ”Stäng av musiken”.
Spela nästa låt   ”Nästa”, ”Hoppa över”, ”Nästa låt”
Vad spelas  ”Vad är det som spelas?”, ”Vilken låt är det som spelas?”, ”Vilken artist är det som spelas?”
Ställa in volymen  ”Ställ in volymen på 5”, ”Ställ in volymen på 40 %”
Spela upp musik i högtalarna, på tv:n eller på videoenheten. Obs! Du måste använda en Chromecast, en tv med inbyggd Chromecast eller en tv med Google Assistent integrerad som är länkad till Google Home. ”Spela musik på tv:n i vardagsrummet”, ”Spela <genre> på högtalarna i sovrummet”
Spela musik på en högtalargrupp

”Spela musik på alla högtalare”

Obs! Du måste konfigurera en högtalargrupp i Google Home-appen om du vill aktivera den här funktionen.

Avancerade röstkommandon för gratis- och prenumerationstjänster

Obs! Vissa partner kanske inte är tillgängliga i ditt område. Kontakta partnern om du vill veta om den är tillgänglig där du bor.

Spotify (Free och Premium)

Om du vill lyssna på Spotify via högtalaren eller skärmen måste du länka ditt Spotify-konto.Du kan lyssna på musik från Spotify på olika sätt.

Spotify Premium

Om du har ett Spotify Premium-konto kan du spela upp innehåll på begäran. Du kan lyssna på specifika låtar, album och artister, samt musik utifrån genre, humör och aktivitet, Spotifys handplockade spellistor och dina personliga spellistor.

Spotify Free

Om du inte har ett Spotify Premium-konto får du lyssna på en radiokanal med låtar som inspirerats av låten, albumet, artisten eller den personliga spellistan du frågade efter. Du kan inte lyssna på specifika låtar, album, artister eller personliga spellistor på begäran, men du kan fråga efter musik utifrån genre, humör eller aktivitet eller efter handplockade spellistor från Spotify.

Med Spotify Free kan du lyssna på olika sätt. Du kan casta till tv:n eller högtalarna, så att du får fler sätt att ta del av musiken. Här hittar du mer information om att spela upp musik på tv:n, högtalarna och i grupper.

Vad du kan göra

Det här kan du förvänta dig om du använder Spotify Free respektive Spotify Premium på en specifik enhet:

Med Spotify Free på skärmar eller högtalare eller i en ljudgrupp spelas följande upp: Med Spotify Free på fjärrljudenhet med inbyggd Chromecast (t.ex. Chromecast Audio) spelas följande upp: Med Spotify Free på fjärrvideoenhet med inbyggd Chromecast (t.ex. Chromecast)
spelas följande upp:

Med Spotify Premium på
alla enheter (högtalare eller skärmar från Google Nest
eller Google Home, ljudgrupper, ljudenheter och videoenheter)

Begära en låt  Kanaler med låtar inspirerade av den begärda låten  Kanaler med låtar inspirerade av den begärda låten Den begärda låten  Den begärda låten
Begära ett album Kanaler med låtar inspirerade av det begärda albumet Kanaler med låtar inspirerade av det begärda albumet Den begärda låten  Den begärda låten
Begära en artist Kanaler med låtar inspirerade av den begärda artisten En blandning av artistens låtar Artistens populäraste låtar  Artistens populäraste låtar

Begära en handplockad spellista från Spotify, t.ex. Discover Weekly

Den begärda spellistan med blandade spår Den begärda spellistan med blandade spår Den begärda spellistan Den begärda spellistan

Begära en personlig spellista på Spotify

Kanaler med låtar inspirerade av spellistan Spellistan med blandade spår Den begärda spellistan Den begärda spellistan
Spela upp föregående låt Stöds inte Stöds inte Stöds Stöds
Upprepa en låt eller hoppa i en låt Stöds inte Stöds inte Stöds Stöds

Avancerade röstkommandon

Förutom de grundläggande röstkommandona kan du använda dessa avancerade kommandon när du lyssnar på Spotify Free eller Premium.

Vad vill du göra? Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Spela upp låtar du gillat från Spotify-biblioteket ”Spela upp mina låtar”, ”Spela upp mitt bibliotek”

Spela upp spellista

Spela upp spellista med förhandsblandade spår

”Spela upp Discover Weekly”, ”Spela upp <namnet på spellistan>”

”Blanda spåren i Discover Weekly”, ”Spela upp <namnet på spellistan> med blandade spår”

Spela upp personlig spellista

Blanda spåren i personlig spellista

”Spela upp <namnet på spellistan>”

”Blanda spåren i <namnet på spellistan>”

Gilla eller ogilla en låt

”Jag gillar den här låten” eller ”Jag ogillar den här låten”

”Tummen upp” eller ”Tummen ned”

Gilla eller ogilla aktuell spellista, artist eller aktuellt album

”Spara spellistan” eller ”Ta bort spellistan”

”Följ spellistan” eller ”Sluta följa spellistan”

Du kan säga ”albumet” eller ”artisten” i stället för ”spellistan”.

Spela upp föregående låt ”Tillbaka” eller ”Föregående”
Hoppa framåt ”Hoppa fram <X> sekunder”
Blanda spår ”Blanda spår”
Upprepa låt ”Spela den igen” eller ”Spela upp låten igen”
Spela upp spellistan i en slinga ”Sätt på/stäng av upprepning”

Det kan ta flera timmar för högtalaren eller skärmen att känna igen en nyligen skapad, privat spellista.

Obs! Du kan för närvarande inte begära poddar från Spotify. (Det finns till exempel inget stöd för ”Hey Google, spela upp min podd på Spotify”.) Säg i stället ”Hey Google, spela upp podden <namn på podden>”.

YouTube Music (gratisversionen och Premium)

Om du vill lyssna på YouTube Music på högtalaren eller skärmen måste du länka ditt YouTube Music-konto. Du kan lyssna på musik med YouTube Music på olika sätt.

YouTube Music Premium

Om du har ett YouTube Music Premium-konto kan du spela upp det innehåll du vill. Du kan lyssna på utvalda låtar och album samt musik utifrån genre, humör och aktivitet samt YouTube Musics handplockade spellistor.

Obs! YouTube Music Premium på högtalare och skärmar från Google Nest eller Google Home har inte stöd för personliga spellistor.

YouTube Music

Om du inte har ett YouTube Music Premium-konto får du lyssna på en kanal med låtar som inspirerats av låten, albumet eller artisten du frågade efter.  Du kan inte lyssna på enskilda låtar på begäran, men du kan fråga efter musik utifrån genre, humör eller aktivitet eller efter handplockade spellistor från YouTube Music.

Vad du kan göra

Det här kan du förvänta dig om du använder YouTube Music respektive YouTube Music Premium:

Detta spelas upp på högtalare eller skärmar från Google Nest eller Home, smarta högtalare eller i ljudgrupper med YouTube Music:

Detta spelas upp på högtalare eller skärmar från Google Nest eller Home, smarta högtalare eller i ljudgrupper med YouTube Music Premium:

Begära en låt

Kanaler med låtar inspirerade av den begärda låten

Den begärda låten

Begära ett album

Kanaler med låtar inspirerade av det begärda albumet

Det begärda albumet

Begära en spellista som genererats av YouTube Music

Den begärda spellistan och andra spellistor som är nära relaterade till den i en blandning

Den begärda spellistan

Spela upp föregående låt

Stöds inte

Stöds

Upprepa en låt eller hoppa i en låt

Stöds inte

Stöds

Avancerade röstkommandon

Förutom de grundläggande röstkommandona kan du använda dessa avancerade kommandon när du lyssnar på YouTube Music Premium.

Vad vill du göra?

Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:

Gilla eller ogilla en låt

”Jag gillar den här låten”, ”Tummen upp” eller ”Jag ogillar den här låten”, ”Tummen ned”

Gilla eller ogilla aktuell kanal

”Spara den här kanalen”, ”Följ den här kanalen” eller ”Ta bort den här kanalen”, ”Sluta följa den här kanalen”

Spela upp föregående låt

”Tillbaka” eller ”Föregående”

Hoppa framåt

”Hoppa fram <X> sekunder”

Blanda spår

”Blanda spår”

Upprepa låt

”Spela den igen” eller ”Spela upp låten igen”

Obs! Du måste köpa en YouTube Premium-prenumeration om du vill kunna lyssna på enskilda låtar och album på begäran. Abonnemanget krävs för de flesta funktionerna. Det YouTube Music-konto som är kopplat till din högtalare eller skärm är som standard det Google-konto som du använde för att länka till högtalaren eller skärmen. Om du vill ändra vilket YouTube Music-konto som ska vara kopplat till Google Home måste du ta bort länken till det Google-konto som användes för att konfigurera Google Nest- eller Home-enheten. Så här tar du bort länken till ett Google-konto från högtalaren eller skärmen och länkar ett nytt Google-konto.

Google Play Musik (kostnadsfri radiotjänst (endast USA, Kanada och Indien) och prenumerationstjänst)

Det finns flera sätt att lyssna på musik med Google Play Musik.

Google Play Musik-prenumeration

Få tillgång till allt innehåll när du vill. Lyssna på specifika låtar, album och artister, och musik utifrån genre, humör eller aktivitet med personliga spellistor.

Kostnadsfri radiotjänst

Endast i USA och Kanada, om du inte har en prenumeration. Du kan lyssna på kanaler med låtar som inspirerats av låten, albumet, artisten du frågade efter. Du kan inte spela upp specifika låtar, album eller artister på begäran, men du kan fortfarande be om musik utifrån genre, humör och aktivitet. Den kostnadsfria radiotjänsten är endast tillgänglig i USA, Kanada och Indien.

Uppladdad/köpt musik från biblioteket

Du kan lyssna på låtar eller album på begäran om du köpt dem på Google Play Musik och laddat upp dem till biblioteket. Du kan även lyssna på spellistor utifrån låtarna i ditt bibliotek.

• Om du dessutom har en prenumeration måste du uttryckligen be om att låtar, album och artister från biblioteket ska spelas upp genom att säga ”Spela upp <låt, album, artist, spellista> från mitt bibliotek” eller ”Spela upp min/mitt <låt, album, artist, spellista>”. Annars får du höra innehåll från prenumerationstjänsten.
  • Om du bor i USA eller Kanada men inte har någon prenumeration prioriteras biblioteksinnehållet framför kanalen som inspirerats av låten, albumet eller artisten du frågade efter.
  • Obs! Standardröstkommandot ”Spela upp <genre, humör, aktivitet>” stöds inte för uppladdad och köpt musik.
Vad vill du göra? Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Spela upp köpt eller uppladdad musik

”Spela upp <låt> från mitt bibliotek”

Du kan även använda ett namn på ett album, en artist eller spellista i stället för ett namn på en låt.

Obs! Du behöver bara säga ”från mitt bibliotek” om du har en prenumeration och vill lyssna på köpt eller uppladdad musik i stället för prenumerationsinnehållet.

Spela upp en handplockad spellista från biblioteket ”Spela upp <namnet på spellistan>”
Spela upp föregående låt ”Tillbaka” eller ”Föregående”
Hoppa framåt ”Hoppa fram <X> sekunder”
Blanda spår ”Blanda spår”
Upprepa låt ”Spela upp igen”, ”Spela upp låten igen” eller ”Upprepa låten”
Spela upp spellistan i en slinga ”Sätt på/stäng av upprepning”

Gilla eller ogilla en låt

Obs!
  • Det kan ta ca 20 minuter innan låten som du gillar eller ogillar visas i appen eller på webbplatsen för Google Play Musik.
  • Om du ogillar en låt hoppas den över.
”Jag gillar den här låten”, ”Tummen upp”
”Jag ogillar den här låten”, ”Tummen ned”
Lägga till låt eller album i biblioteket
Obs!
  • Prenumeration krävs
  • Låten eller albumet läggs till i ditt bibliotek på Google Play Musik

”Lägg till den här låten i mitt bibliotek”
”Lägg till det här albumet i mitt bibliotek”

Viktigt!
  • Om du inte har angett Google Play Musik som standardtjänst för musik måste du säga ”Ok Google, spela upp X <på Google Play Musik>” om du vill lyssna på musik som du har laddat upp, köpt eller som ingår i prenumerationen. Endast personliga spellistor prioriteras över standardspelaren för musik.
  • Du kan för närvarande inte begära poddar från Google Play Musik. (Till exempel stöds inte ”Ok Google, spela upp min podd från Google Play Musik”.) Säg i stället ”Ok Google, spela upp poddradion <namn på poddradion>”.
  • Google-kontot som du använde för att konfigurera högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Home är standardkontot för Google Play Musik-kontot som är kopplat till högtalaren eller skärmen. Detta kan inte ändras.
Pandora (Free och Premium) (endast USA)

Pandora är endast tillgängligt i USA.

Pandora

Du får lyssna på en kanal med låtar som inspirerats av eller liknar låten, albumet, artisten eller genren du valde. Du kan inte begära specifika låtar, artister eller album. Annonser spelas då och då upp mellan låtarna.

Pandora Premium

Du kan begära specifika låtar. Från en mobil enhet eller dator kan du även skapa helt anpassningsbara spellistor som kan spelas upp på högtalaren eller skärmen. Uppspelningen avbryts.inte av annonser. Musiken spelas upp i bättre kvalitet.

Du måste länka Pandora-kontot för att lyssna på Pandora på högtalaren eller skärmen från Google Nest eller Home.

Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:

Pandora

Pandora Premium

”Spela upp mina blandade spår” eller ”Spela upp min blandade radio” Spela upp anpassad radio från Pandora. Spela upp anpassad radio från Pandora.

”Spela upp min Thumbprint Radio”

Obs! Om du vill spela upp radio som du gett tummen upp (s.k. Thumbprint Radio) måste du ha sparat flera kanaler och gett tummen upp åt flera låtar för att Pandora ska förstå vad du gillar.
Spela upp anpassad radio utifrån låtar du har gett tummen upp på Pandora. Spela upp anpassad radio utifrån låtar du har gett tummen upp på Pandora.

”Spela upp Sång från andra våningen av Benny Anderssons Orkester”

En kanal som spelar upp liknande låtar av relaterade artister skapas. Pandora spelar upp din låt och sedan en spellista med liknande låtar
”Spela upp Musik för miljonärer av Eldkvarn” En kanal som spelar upp låtar som liknar låtarna på albumet skapas. Pandora spelar upp albumet du begärde.
”Spela upp Gyllene Tider” En kanal som spelar upp artisten och relaterade artisten skapas. Pandora spelar upp blandade spår av artisten.
”Spela upp klassisk country” eller ”Spela upp <namn på Pandora-kanalen>” Kanalen spelas upp. Kanalen eller spellistan spelas upp.
”Tummen upp”, ”Tummen ned” eller ”Jag gillar den här låten” Gilla eller ogilla en låt från Pandora Gilla eller ogilla en låt från Pandora

Deezer (Du måste ha en prenumeration på Deezer Premium eller Deezer Family för att spela upp musik med hjälp av Google Nest- och Home-enheter. Deezer Free stöds inte. )

Vad vill du göra? Säg ”Ok Google” eller ”Hey Google” följt av:
Spela upp ditt Flow ”Spela upp mitt Flow”
Spela upp en handplockad spellista från biblioteket ”Spela upp <namnet på spellistan>”
Spela upp album ”Spela upp <namnet på albumet>
Spela upp föregående låt ”Tillbaka” eller ”Föregående”
Hoppa framåt ”Hoppa fram <X> sekunder”
Blanda spår ”Blanda spår”
Upprepa låt ”Spela upp igen”, ”Spela upp låten igen” eller ”Upprepa låten”

Lyssna på musik med Voice Match

Om du har konfigurerat Voice Match kan inte gäster och rumskompisar komma åt biblioteksinnehållet för närvarande. Du kan dock ge dem åtkomst genom att ladda upp musiken till deras konton.

Om du inte har konfigurerat Voice Match kan gäster och rumskompisar komma åt musiken från ditt bibliotek.

Här finns mer information om media och flera användare.

Ställa in standardtjänst för musik på högtalaren eller skärmen

Så här ansluter du din musik och väljer din favoritmusiktjänst som standard. Standardtjänsten används i första hand när det är möjligt.

Välja din standardtjänst för musik på högtalaren eller skärmen

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Tryck på ditt konto högst upp till höger.
  3. Kontrollera att Google-kontot som visas är det som är länkat till Google Home- eller Google Nest-enheten. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  4. Gå tillbaka till startskärmen.
  5. Tryck på Inställningar .
  6. Under Tjänster för Google Assistent trycker du på Musik  den musikleverantör du föredrar.
  7. Länkning:
    1. För Google Play Musik och YouTube Premium länkas kontona automatiskt när du länkar Google-kontot till högtalaren eller skärmen.
    2. För Spotify och Pandora måste du länka kontona manuellt.
      • Anslut kontot genom att trycka på namnet på tjänsten följt av Länka konton.
      • Logga in eller registrera dig för tjänsten och slutför stegen i appen.
      • Ta bort länken till ett konto genom att trycka på namnet på tjänsten följt av Ta bort länk

Tillgängliga musiktjänster:

1. Google Play Musik
  2. YouTube Music YouTube music app icon
  3. Spotify Free och Premium
  4. Pandora  (endast USA)
  5. Deezer Deezer icon

Obs! Google Nest och Home har bara stöd för ett konto per streamingtjänst för närvarande.

Andra sätt att styra uppspelningen

Från Google Nest- eller Google Home-enheten
Google Home Google Home
Åtgärd: Genom att trycka så här på Google Home: Bild
Spela upp, pausa eller stoppa alarm eller timers  Tryck en gång på enhetens ovansida.
Höja volymen

Svep medsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier. Du kan justera alarm- och timervolym när du vill i Google Home-appen.

Sänka volymen

Svep motsols på enhetens ovansida.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timers ändras inte.

Tala in din förfrågan  Tryck och håll på enhetens ovansida.
Aktivera/inaktivera mikrofonen

Tryck på avstängningsknappen för mikrofonen på enhetens baksida.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Google Home inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Google Home.

Återställa enheten till standardinställningarna Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen på baksidan av Google Home.
Stänga av strömmen Dra ur strömkabeln till Google Home.

Googel Nest Mini Google Nest Mini (andra generationen)

Obs! Google Nest Mini (andra generationen) har ett skruvhål för väggmontering på baksidan. Om enheten saknar skruvhål för väggmontering har du en Google Home Mini (första generationen).

Åtgärd: Så här trycker du på Google Nest Mini: Bild

Spela upp, pausa eller stoppa medier eller avsluta ett telefonsamtal

Tryck mitt på Nest Mini

Google Nest Mini center tap
Stoppa alarm eller timers som ringer

Tryck mitt på Nest Mini

Google Nest Mini center tap
Höja volymen

Tryck på höger sida på Nest Mini.

Sammanlagt 10 tryck ger högsta volym.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timers ändras inte.

Om du vill byta plats på kontrollerna öppnar du Home-appen Google Home app  trycker på enheten  Inställningar   Omvänd plats på enhetskontroller.

Google Nest Mini volume up
Sänka volymen

Tryck på vänster sida på Nest Mini.

Sammanlagt tio tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timers ändras inte.

Om du vill byta plats på kontrollerna öppnar du Home-appen Google Home app  trycker på enheten Inställningar   Omvänd plats på enhetskontroller.

Google Nest Mini volume down
Aktivera/inaktivera mikrofonen

Aktivera/inaktivera mikrofonen med reglaget bredvid strömsladden. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Nest Mini inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Nest Mini.

Google Nest Mini mic on-off
Återställa enheten till standardinställningarna

Stäng av mikrofonen och tryck och håll sedan på lamporna mitt på Nest Mini.

Håll kvar i ungefär 15 sekunder.

Google Nest Mini reset
Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Nest Mini. Google Nest Mini unplug
Tala in din förfrågan

Obs! Du kan inte tala in en förfrågan till assistenten genom att trycka och hålla på Nest Minis ovansida.

Säg i stället ”Ok Google” och tala in den.

Google Home Mini Google Home Mini (första generationen)
Åtgärd: Genom att trycka så här på Google Home Mini: Bild

Spela upp, pausa eller stoppa medier eller avsluta ett telefonsamtal

Tryck och håll kvar på någon av sidorna på Home Mini.

Stoppa alarm eller timers som ringer

Tryck och håll kvar på någon av sidorna på Home Mini.

Höja volymen

Tryck på höger sida av Mini.

Tryck till volymnivå 10 om du vill ha maxvolym.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timers ändras inte.

Sänka volymen

Tryck och håll kvar på vänster sida av Home Mini.

Sammanlagt tio tryck stänger av allt ljud utom för Google-assistenten.

Obs! Detta ändrar bara volymen för medier och Google Assistent. På volymnivå 0 är ljudet avstängt för alla mediafiler, men Google-assistenten hörs fortfarande på lägsta volym.  Volymen för alarm och timers ändras inte.

Aktivera/inaktivera mikrofonen

Aktivera/inaktivera mikrofonen med reglaget bredvid strömsladden. Reglaget är orange när mikrofonen är inaktiverad.

Obs! Om du stänger av mikrofonen kan Home Mini inte lyssna eller svara. Mikrofonen måste vara aktiverad om du ska kunna interagera med Home Mini.

Återställa enheten till standardinställningarna

Tryck och håll kvar fingret på återställningsknappen under strömsladden på Home Minis undersida. Titta efter en cirkel som etsats in i basen.

Håll den nedtryckt i ungefär 12 sekunder.

Stänga av strömmen Dra ur kontakten till Home Mini.
Tala in din förfrågan

Obs! Du kan inte tala in en förfrågan till assistenten genom att trycka och hålla kvar fingret på Home Minis ovansida.

Säg i stället ”Ok Google” och tala in den.

Google Nest Hub
Åtgärd: Så här trycker du på Google Nest Hub: Bild
Höja volymen Tryck på den övre volymknappen på baksidan av Google Nest Hub.
Sänka volymen Tryck på den nedre volymknappen på baksidan av Google Nest Hub.
Med Google Home-appen
  1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Tryck på Spela upp musik under namnet på den enhet du vill använda.

Musik spelas upp från standardmusiktjänsten på enheten. Du kan pausa, återuppta, ändra volym och spola framåt eller bakåt i en låt.

Felsökning

1. Kontrollera att musikleverantörskontona är länkade till högtalaren eller skärmen.
  2. Om du inte hör musiken du förväntat dig testar du att vara mer specifik i din begäran.
    1. Lägg till ”… av <artist>” i begäran. (Till exempel: ”Ok Google. Spela en låt av Sia.”)
    2. Lägg till ”… album, spellista, låt” i begäran. ( Till exempel: ”Ok Google. Spela min rockspellista.”
  3. Om du vill lyssna på musik som inte kommer från standardtjänsten lägger du till ”… på <musiktjänst>” i begäran.

Relaterade länkar

Spela upp ljud på högtalare och tv-apparater med Google Nest- eller Home-enheter
Spela upp video på tv-apparater med Google Nest eller Home-enheter
Spela upp ljud från Android på Google Nest- eller Home-enheter
Spela upp media från Chromecast-kompatibla appar på Google Nest- eller Home-enheter
Lyssna på radio
Lyssna på poddar
Styra begränsat innehåll på Google Nest eller Home-enheter