To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Jämförelse av Wifi-produkter

Google Nest har tre olika fristående mesh-wifi-system.

• Nest Wifi Pro är den senaste generationens wifi 6E-system som ger de snabbaste hastigheterna. Systemet omfattar användning av det trådlösa 6 GHz-bandet för förbättrad prestanda och kan även användas som Thread-gränsrouter. Det är även kompatibelt med Matter.
  • Det går inte att kombinera Nest Wifi Pro (wifi 6E) med Nest Wifi-routrar eller -åtkomstpunkter eller Google Wifi-åtkomstpunkter (wifi 5) i ett mesh-nätverk.
  • Google Wifi ger snabb och tillförlitlig täckning. Det kan kombineras med Nest Wifi-routern och -åtkomstpunkten.
  • Nest Wifi ger ännu mer täckning och snabbare hastigheter än Google Wifi. Det består av Nest Wifi-routrar och -åtkomstpunkter. Nest Wifi-åtkomstpunkter fungerar också som högtalare med Google Assistent. Nest Wifi har stöd för Thread och kan användas som en Thread-gränsrouter.

Obs! Nest Wifi och Google Wifi säljs inte längre av Google.

Alla Wifi-enheter hanteras med Google Home-appen, vilket underlättar konfigurationen och ger enkel åtkomst till många användbara funktioner. Läs mer om wifi-system från Google Nest.

Funktioner Nest Wifi Pro-router

Nest Wifi-router Nest Wifi-åtkomstpunkt Google Wifi-åtkomstpunkt
Bild på enhet Foto av Google Nest Wifi-router Foto av Google Nest Wifi-åtkomstpunkt
Wifi-standard Wifi 6E Wifi 5 Wifi 5 Wifi 5
Wifi-band Trippelband (2,4 GHz, 5 GHz, 6 GHz) Dubbla band (2,4 GHz, 5 GHz) Dubbla band (2,4 GHz, 5 GHz) Dubbla band (2,4 GHz, 5 GHz)
Mesh-nätverk Ja, endast kompatibel med Nest Wifi Pro-routrar
  • Ja, kompatibel med Nest Wifi-routrar och -åtkomstpunkter samt Google Wifi-åtkomstpunkter
  • Inte kompatibel med Nest Wifi Pro
  • Ja, kompatibel med Nest Wifi-routrar och -åtkomstpunkter samt Google Wifi-åtkomstpunkter
  • Inte kompatibel med Nest Wifi Pro
  • Ja, kompatibel med Nest Wifi-routrar och -åtkomstpunkter samt Google Wifi-åtkomstpunkter
  • Inte kompatibel med Nest Wifi Pro
Kompatibel med Matter Ja Kommer snart Kommer snart Nej
Thread-gränsrouter Ja Ja Ja Nej
Smart högtalare Nej Nej Ja Nej
Ethernet-portar 2 2 Ingen 2
Familjens wifi

Håll koll på barnens skärmtid med Familjens wifi i Home-appen.

• Pausa wifi-åtkomsten vid behov
  • Schemalägg internetfri tid
  • Blockera automatiskt barnförbjudna webbplatser
  • Styr flera enheter via grupper
Gästnätverk Skapa ett separat nätverk och lösenord för gästerna och dela enheterna i hemmet.
En app för konfigurering och hantering

Home-appen

Nätverksstatistik Ja