To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Vad är ett modem?

Ett modem är en enhet som skickar information mellan omvärlden, eller ett WAN-nätverk (Wide Area Network), och ditt hem.

Ett modem omvandlar den inkommande anslutningen (koaxialkabel, telefonlinje, fiberoptisk linje eller annat) till en Ethernet-anslutning så att en wifi-router kan ansluta till internet.

Modemet får du oftast av internetleverantören. Routern eller den primära Google Wifi-åtkomstpunkten ansluts till modemet med en Ethernet-kabel.

Enheter som fungerar både som modem och router (Gateway)

Många internetleverantörer tillhandahåller enheter som fungerar både som modem och router. Det går bra att ansluta Nest Wifi-routern eller den primära Google Wifi-åtkomstpunkten till sådana kombinationsenheter, men du kan behöva ändra inställningarna i kombinationsenheten för att optimera konfigurationen så att Nest Wifi-routern eller Google Wifi-åtkomstpunkten är nätverkets primära router. Läs mer om att ha två wifi-nätverk aktiverade samtidigt.

Vi rekommenderar att du inaktiverar det inbyggda wifi-nätverket i den kombinerade modem- och routerenheten. Om det inte går att inaktivera wifi-funktionen ändrar du det ursprungliga namnet på wifi-nätverket till något annat. Ställ sedan in nätverksnamnet för Google Wifi eller Nest Wifi på det du använde tidigare med den gamla modem- och routerenheten. Genom att återanvända nätverksnamnet behöver du inte ansluta enheter som tidigare fanns i nätverket.

Har du inget modem?

I vissa bostadshus och studentboenden behövs inget modem för att ansluta till internet. Du kan ansluta en Google Nest Wifi-router eller Google Nest Wifi-åtkomstpunkt direkt till Ethernet-uttaget på väggen.