To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Konfigurer anrop på Google Nest-høyttaleren eller -skjermen din

Med Google Nest- og Home-høyttalere og -skjermer kan du ringe venner, familie og bedrifter ved bare å bruke stemmen. Konfigurer anropsmetodene du vil bruke, og ring deretter via høyttaleren eller skjermen.

Du kan ringe via Nest-høyttalere og -skjermer på 3 måter:

• Google Meet-anrop (tidligere Google Duo)
  • Google-støttede anrop
    • bare tilgjengelige i USA og Canada
  • Mobilanrop med Google Fi og Google Voice
    • bare tilgjengelige i USA
    • krever et Google Fi- eller Google Voice-abonnement
Merk: Støtten for Telstra, Taiwan Mobile og Telecom Italia er avsluttet.
Selv om Google Duo og Google Meet er slått sammen til en ny Meet-app på mobilenheter, nettbrett og datamaskiner vises fortsatt Google Duo-ikonet Duo app på Google Nest-skjermer.

Anrop er tilgjengelige på disse enhetene:

• Skjermer: Google Nest Hub, Google Nest Hub (2. generasjon) og Google Nest Hub Max
  • Høyttalere: Google Home, Google Nest Mini (2. generasjon), Google Home Mini (1. generasjon), Google Home Max, Google Nest Audio og Google Nest Wifi-punkter

Sammenlign anropsmetoder

Før du kan begynne å ringe via Nest-høyttaleren eller -skjermen din, må du konfigurere en anropsmetoder.

Hvilken anropsmetode du bør bruke, avhenger av hvor du bor, hvem du vil ringe til, og hva slags anrop du vil utføre.

Funksjoner for anropsmetoder

Her er en side-ved-side-sammenligning av tilgjengelige anropsmetoder:

Funksjon Google Meet-anrop Google-støttede anrop Mobilanrop (Google Fi og Google Voice)
Videoanrop Ja Nei Nei
Lydanrop Ja Ja Ja
Mottak av anrop fra andre Ja, fra andre Google Meet-brukere Nei Nei

Hvem kan du ringe?

Ring til og motta anrop fra andre Google Meet-brukere over hele verden

• De fleste numre i USA og Canada, inkludert mobiltelefoner, fasttelefoner og bedrifter i disse landene
  • Numrene må være i Google-kontaktene dine
  • Avhenger av mobiloperatøren og -abonnementet ditt
  • Utenlandsanrop er muligens tilgjengelige

Kostnad

Kostnadsfritt

Anrop fra og til USA og Canada er kostnadsfrie

• Du belastes i henhold til abonnementet hos operatøren din
  • Datakostnader kan påløpe
  • Abonnement kreves
Nødanrop Nei Nei Nei

Tilgjengelighet av anropsmetoder etter land

Her ser du hva slgas anrop som er tilgjengelige der du bor:

Land Google Meet-anrop Google-støttede anrop Mobilanrop

USA

Ja

Ja

Ja (Google Fi og Google Voice)

Canada

Ja

Ja

Nei

Andre land der Google Nest- eller Home-høyttalere eller -skjermer selges

Ja

Nei

Nei

1. Tilknytt anropsappen eller -tjenesten i Google Home-appen

Merk: Med Google-støttede anrop (bare i USA og Canada) trenger du ikke å tilknytte flere apper eller tjenester for å ringe Google-kontaktene dine.

Konfigurer Google Meet-anrop

Slik kobler du Google Meet-kontoen din sammen med Nest-høyttaleren eller -skjermen din:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Trykk på Kommunikasjon og så Video- og taleapper og så Google Meet.
    • Avhengig av hvilken enhet du har, må du kanskje trykke på Google Duo.
  4. Følg konfigurasjonsveiledningen i appen.
Konfigurer mobilanrop via Google Fi eller Google Voice (bare i USA)
Merk: Støtten for Telstra, Taiwan Mobile og Telecom Italia er avsluttet.

Viktig:

• Alle anrop belastes i henhold til abonnementet du har hos anropsleverandøren din.
  • Det kan påløpe datakostnader.
  • Du må være i operatørens tjenesteområde.
  1. Hvis du ikke har gjort det allerede, må du konfigurere et abonnement på Google Fi eller Google Voice.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk på kontoen din.
  4. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google-enheten din. Hvis du ser riktig konto, trykker du på for å lukke kontovinduet. For å bytte konto, trykk på rullegardinikonet og så på en annen konto eller på Legg til en ny konto.
  5. Trykk på Innstillinger og så Kommunikasjon og så Samtaleleverandører.
  6. Velg operatøren din.
  7. Følg trinnene i appen for å tilknytte kontoen din.

2. Juster Google Assistent-innstillingene

Slå på personlige resultater

Med personlige resultater kan du ringe Google-kontaktene dine når du sier navnene deres: «Hey Google, ring [navnet på kontakten]». Finn ut mer om personlige resultater.

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Trykk på Google Assistent og så Personlige resultater.
  4. Trykk på Kom i gang og så Slå på og så Ferdig.
Merk: For å ringe kontaktene dine må du også slå på Nett- og appaktivitet i Google-kontoen din.

Slå på Voice Match

Du kan slå på Voice Match for å la andre du bor med, bruke sine egne kontakter når de ringer med enheten din. Hvis du vil at flere personer skal kunne bruke sine egne kontakter på den samme enheten, må hver person konfigurere Voice Match.

Viktig: Hvis ingen konfigurerer Voice Match, kan alle bruke kontaktene til eieren av enheten – forutsatt at eieren har slått på personlige resultater.

3. Synkroniser og endre kontaktene dine

Synkroniser kontaktene dine

Sånn ringer du kontakter du har lagret på Android-enheten din:

1. Gå til myaccount.google.com/devicecontacts og så logg på Google-kontoen som er tilknyttet Google-enheten din.
  2. Slå på Lagre kontaktinformasjon om de påloggede enhetene dine.

Hvis du har mange eller nye kontakter, kan det ta noen minutter å synkronisere dem.

Hvis ikke kontaktene synkroniseres, kan du slå på kontaktsynkronisering i innstillingene på Android-enheten din:

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Google og så Innstillinger for Google-apper og så Synkronisering av Google-kontakter.
  3. Trykk på Status og så slå på Synkroniser automatisk.

Endre Google-kontaktene dine

Nest-høyttalere og -skjermer bruker Google-kontaktene dine for å ringe. Det er ikke sikkert at enheten din kan ringe til visse Google-kontakter hvis det mangler informasjon for dem, eller hvis det finnes lignende eller dupliserte oppføringer.

Finn ut hvordan du rydder opp i kontaktene dine:

Tips:

• Bruk et unikt navn for hver kontakt. Ta med både fornavn og etternavn hvis det er mulig.
  • Legg til et telefonnummer og en e-postadresse (hvis du har en) for hver kontakt.

Konfigurer husholdningskontakter

Du kan konfigurere husholdningskontakter for å velge spesifikke kontakter som alle med tilgang til Google Nest-høyttalerne og -skjermene dine skal kunne ringe. På Nest-skjermer kan du også bruke berøringsskjermen for å ringe husholdningskontakter.

Konfigurer og administrer husholdningskontakter

4. Endre anropsinnstillingene

Slå på Only Ring When Home

Når du bruker Only Ring When Home, kan du motta anrop på høyttalerne eller skjermene dine når du er hjemme, og funksjonen forhindrer anrop til enhetene dine når du ikke er hjemme.

For å bruke Only Ring When Home må du slå på registrering av tilstedeværelse med posisjonen til telefonen din. Når registrering av tilstedeværelse er slått på, avgjør denne funksjonen automatisk om du er hjemme eller ikke, og dette kan brukes for andre funksjoner som bruker posisjonsinformasjon, for eksempel Hjemme- og Borte-rutinene.

Hvis du endrer innstillingene for registrering av tilstedeværelse i én funksjon, kan det påvirke andre funksjoner som bruker registrering av tilstedeværelse. Hvis du for eksempel slår av telefonposisjonen i Hjemme- og Borte-rutinene, ringer hjemenhetene dine hvis noen ringer deg når du ikke er hjemme.

Merk: Du kan bare bruke én app til å dele telefonposisjonen om gangen. Hvis du for eksempel har delt telefonposisjonen din med Nest-appen og du deretter slår på posisjonen din i Home-appen, deaktiveres delingen av telefonposisjonen i Nest-appen.

Slå Only Ring When Home av eller på

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på kontoen din.
  3. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google-enheten din. Hvis du ser riktig konto, trykker du på for å lukke kontovinduet. For å bytte konto, trykk på rullegardinikonet og så på en annen konto eller på Legg til en ny konto.
  4. Trykk på Innstillinger .
  5. Trykk på Kommunikasjon og så Enhets- og anropsinnstillinger.
    • For å konfigurere Only Ring When Home, trykk på Konfigurer og så følg trinnene i appen.
    • Hvis du allerede har konfigurert Only Ring When Home, trykker du på bryteren for å slå funksjonen av eller på.

Slå på Ikke forstyrr

For å blokkere anrop til en enhet midlertidig, slå på Ikke forstyrr.

For å lage en tidsplan for Ikke forstyrr, konfigurer nattmodus.

Merk: Når du slår på Ikke forstyrr, blir også innkommende kringkastinger og oppgavevarsler slått av.

Slå innkommende anrop av eller på for en bestemt høyttaler eller skjerm

Nest-høyttalere og -skjermer kan bare motta innkommende anrop i Google Meet.

Slik slår du innkommende anrop av eller på:

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger og så Kommunikasjon og så Video- og taleapper.
  3. Slå av eller på de tilknyttede høyttalerne eller skjermene.

Fjern tilknytningen til anropsappen eller -tjenesten

Merk: Google-støttede anrop bruker ikke apper eller tjenester du kan fjerne tilknytningen til. For å blokkere anrop til Google-kontakter fra høyttalere eller skjermer, juster innstillingene for Google-assistenten.

Fjern tilknytningen til Google Meet

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på Innstillinger og så Kommunikasjon og så Video- og taleapper og så Fjern tilknytningen til Google Meet-kontoen.

Fjern tilknytningen til mobilanrop

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk på kontoen din.
  3. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google-enheten din. Hvis du ser riktig konto, trykker du på for å lukke kontovinduet. For å bytte konto, trykk på rullegardinikonet og så på en annen konto eller på Legg til en ny konto.
  4. Trykk på Innstillinger og så Kommunikasjon og så Samtaleleverandører.
  5. Trykk på knappen ved siden av tjenesteleverandøren.

Vanlige spørsmål

Hva tar Nest-høyttaleren eller -skjermen opp?

Google tar opp talekommandoer som kommer etter «Ok Google» eller «Hey Google». Eksempel: «Hey Google, ring Robert» eller «Ok Google, legg på» blir tatt opp, og så stoppes opptaket.

Google tar ikke opp telefonsamtalen.

Hvilket nummer ringer enheten min hvis jeg har kontakter med flere numre?

Med Google-støttede anrop og mobilanrop spør Google-assistenten deg hvilket nummer du vil ringe. Assistenten lærer etter hvert hvilket nummer du foretrekker for visse kontakter, så du trenger ikke å gjøre dette hver gang.​ Du kan også redigere kontaktene dine, så de blir mer unike, på contacts.google.com.

Med Google Meet-anrop ringer enheten din til det nummeret som har en gyldig Google Meet-konto

Kan folk ringe meg på Home- eller Nest-enheten min?

Du kan motta anrop fra andre som har Google Meet.

Dette må du gjøre for å motta anrop:

Google-støttede anrop og mobilanrop støtter ikke innkommende anrop.

Kan jeg blokkere anrop på Nest-høyttaleren eller -skjermen min?

Du kan bare motta anrop fra personer som bruker Google Meet. Finn ut mer om hvordan du blokkerer numre i Google Meet.

For å blokkere alle anrop midlertidig, slå på Ikke forstyrr. Merk: Når du slår på Ikke forstyrr, blir innkommende kringkastinger og påminnelsesvarsler slått av. For å stoppe anropsvarsler i faste tidsperioder, konfigurer nattmodus.

Hva skjer når man får en talemeny med alternativer som «trykk på 2» i samtaler?

Hvis du har en Nest-skjerm, kan du bruke talltastaturet på skjermen til å navigere i telefonsystemer.

Finnes det noen retningslinjer for innhold eller regler for bruk som gjelder for anrop på Nest-høyttalere og -skjermer?

Googles vilkår for bruk og personvernregler gjelder for Nest- eller Home-høyttalere og -skjermer. I tillegg følger Nest-høyttalere og -skjermer retningslinjene for akseptabel bruk av Google Voice. For mobilanrop på Google Nest- eller Home-enheter gjelder også operatørens vilkår for bruk. Vilkårene for bruk av Google Fi gjelder for eksempel for Fi-støttede anrop.

Kan jeg endre hvordan anrops-ID-en min vises når jeg ringer til noen med Nest-enheten min?

Telefonnummeret ditt vises som privat eller ukjent når du ringer til noen med Nest-enheten din, med mindre du har tilknyttet et Google Fi- eller Google Voice-telefonnummer i Google Home-appen.

Sånn tilknytter du et Google Fi- eller Google Voice-nummer:

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Innstillinger  og så Kommunikasjon og så Anropsleverandører.
  3. Trykk på Google Voice eller Google Fi for å tilknytte telefonnummeret ditt.

Relaterte ressurser

Kontakt oss