To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Bellen instellen op je Google Nest-speaker of -scherm

Met speakers en schermen van Google Nest en Home kun je via je stem bellen naar vrienden, familie en bedrijven. Stel de belmethoden in die je wilt gebruiken en bel daarna via je speaker of scherm.

Je kunt op 3 manieren bellen met Nest-speakers en -schermen:

• Bellen via Google Meet (voorheen Google Duo)
  • Door Google ondersteund bellen
    • Alleen beschikbaar in de VS en Canada.
  • Mobiel bellen met Google Fi en Google Voice
    • Alleen beschikbaar in de VS.
    • Vereist een Google Fi- of Google Voice-abonnement.
Opmerking: Support voor Telstra, Taiwan Mobile en Telecom Italia is beëindigd.
Hoewel Google Duo en Google Meet zijn gecombineerd tot een nieuwe Meet-app op mobiele apparaten, tablets en computers, wordt het Google Duo-icoon Duo app nog steeds getoond op Google Nest-schermen.

Gesprekken zijn beschikbaar op de volgende apparaten:

• Schermen: Google Nest Hub, Google Nest Hub (2e generatie), Google Nest Hub Max
  • Speakers: Google Home, Google Nest Mini (2e generatie), Google Home Mini (1e generatie), Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Wifi-punt

Belmethoden vergelijken

Voordat je kunt bellen op je Nest-speaker of -scherm, moet je jouw belmethode instellen.

Welke belmethode je moet gebruiken, is afhankelijk van waar je woont, wie je wilt bellen en welke soorten gesprekken je wilt voeren.

Functies van de verschillende belmethoden

Hieronder vind je een vergelijking van de beschikbare belmethoden:

Functie Bellen via Google Meet Door Google ondersteund bellen Mobiel bellen (Google Fi en Google Voice)
Videogesprekken Ja Nee Nee
Audiogesprekken Ja Ja Ja
Door anderen gebeld worden Ja, door andere Google Meet-gebruikers Nee Nee

Wie je kunt bellen

Bel met en word gebeld door andere Google Meet-gebruikers over de hele wereld

• De meeste nummers binnen de Verenigde Staten en Canada, waaronder mobiele, vaste en zakelijke telefoonnummers in deze landen
  • De nummers moeten in je Google Contacten staan
  • Afhankelijk van je mobiele provider en abonnement
  • Internationaal bellen is misschien beschikbaar

Kosten

Geen kosten

Geen kosten binnen of tussen de Verenigde Staten en Canada

• De kosten die je maakt, zijn afhankelijk van het abonnement bij je serviceprovider
  • Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht
  • Abonnement vereist
Noodoproepen Nee Nee Nee

Beschikbaarheid van belmethoden per land

Hier vind je een overzicht van welke belmethoden beschikbaar zijn in jouw regio:

Land Bellen via Google Meet Door Google ondersteund bellen Mobiel bellen

Verenigde Staten

Ja

Ja

Ja (Google Fi en Google Voice)

Canada

Ja

Ja

Nee

Andere landen waar speakers of schermen voor Google Nest of Home worden verkocht

Ja

Nee

Nee

1. Je bel-app of -service koppelen in de Google Home-app

Opmerking: Met door Google ondersteund bellen (alleen in de VS en Canada) hoef je geen aanvullende apps of services te koppelen om je Google-contacten te bellen.

Bellen via Google Meet instellen

Zo koppel je jouw Google Meet-account aan je Nest-speaker of -scherm:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Communicatie en dan Video- en spraak-apps en dan Google Meet.
    • Afhankelijk van je apparaat moet je misschien op Google Duo tikken.
  4. Volg de instructies in de app om het apparaat in te stellen.
Mobiel bellen instellen met Google Fi of Google Voice (alleen in de VS)
Opmerking: Support voor Telstra, Taiwan Mobile en Telecom Italia is beëindigd.

Belangrijk:

• Voor alle gesprekken worden kosten in rekening gebracht op basis van het abonnement van je provider.
  • Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht.
  • Je moet je binnen het servicegebied van je belprovider bevinden.
  1. Stel een abonnement in met Google Fi of Google Voice als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Tik op je account.
  4. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  5. Tik op Instellingen en dan Communicatie en dan Belproviders.
  6. Selecteer je belprovider.
  7. Volg de stappen in de app om je account te koppelen.

2. De instellingen van de Google Assistent aanpassen

Persoonlijke resultaten aanzetten

Met persoonlijke resultaten kun je een naam uitspreken om je Google-contacten te bellen, bijvoorbeeld 'Hey Google, bel [naam van contact]'. Meer informatie over persoonlijke resultaten

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Google Assistent en dan Persoonlijke resultaten.
  4. Tik op Aan de slag en dan Aanzetten en dan Klaar.
Opmerking: Als je jouw contacten wilt bellen, moet je ook Web- en app-activiteit aanzetten in je Google-account.

Voice Match aanzetten

Als Voice Match aanstaat, kunnen andere huisgenoten hun eigen contacten gebruiken om te bellen met jouw apparaat. Als je wilt dat meerdere mensen hun eigen contacten kunnen gebruiken op hetzelfde apparaat, moet iedereen Voice Match instellen.

Belangrijk: Als niemand Voice Match instelt, kan iedereen de contacten van de apparaateigenaar gebruiken, zolang de eigenaar persoonlijke resultaten heeft aangezet.

3. Je contacten synchroniseren en bewerken

Je contacten synchroniseren

Zo bel je contacten die zijn opgeslagen op je Android-telefoon of -tablet:

1. Ga naar myaccount.google.com/devicecontacts en dan log in op het Google-account dat is gekoppeld aan je Google-apparaat.
  2. Zet Contactgegevens opslaan vanaf je ingelogde apparaten aan.

Als je veel of nieuwe contacten hebt, kan het een paar minuten duren voordat ze zijn gesynchroniseerd.

Als je contacten niet worden gesynchroniseerd, zet je de synchronisatie van contacten aan via de instellingen van je Android-apparaat:

1. Open de app Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Google en dan Instellingen voor Google-apps en dan Google-contacten synchroniseren.
  3. Tik op Status en dan zet Automatisch synchroniseren aan.

Je Google-contacten bewerken

Nest-speakers en -schermen maken gebruik van je Google-contacten om te bellen. Als je Google-contacten onvoldoende informatie hebben of vergelijkbare of dubbele vermeldingen bevatten, kan je apparaat bepaalde contacten misschien niet bellen.

Meer informatie over hoe je jouw contacten opschoont:

Tips:

• Gebruik een unieke naam voor elk contact. Geef waar mogelijk zowel een voornaam als een achternaam op.
  • Voeg voor elk contact een telefoonnummer toe en waar mogelijk een e-mailadres.

Gezinscontacten instellen

Als je gezinscontacten hebt ingesteld, kun je iedereen met toegang tot je Google Nest-speakers of -schermen specifieke contacten laten bellen die je zelf kiest. Op Nest-schermen kun je ook het touchscreen gebruiken om gezinscontacten te bellen.

Gezinscontacten instellen en beheren

4. Je gespreksinstellingen wijzigen

'Alleen bellen als je thuis bent' aanzetten

Met 'Alleen bellen als je thuis bent' kun je gesprekken op je speakers of schermen krijgen als je thuis bent en worden apparaten niet gebeld als je niet thuis bent.

Als je 'Alleen bellen als je thuis bent' wilt gebruiken, moet je aanwezigheidsdetectie met de locatie van je telefoon aanzetten. Als deze optie aanstaat, wordt aanwezigheidsdetectie gebruikt om automatisch te bepalen of je thuis of afwezig bent en kan deze informatie worden gebruikt voor andere functies die afhankelijk zijn van locatiegegevens, zoals Thuis- en Afwezig-routines.

Wijzig je iets in de instellingen voor aanwezigheidsdetectie in de ene functie? Dan heeft dit misschien ook invloed op andere functies die aanwezigheidsdetectie gebruiken. Als je de locatie van je telefoon bijvoorbeeld uitzet voor Thuis- en Afwezig-routines, gaan je apparaten in huis over als iemand belt terwijl je afwezig bent.

Opmerking: Je kunt je telefoonlocatie maar via één app tegelijkertijd delen. Als je bijvoorbeeld je telefoonlocatie hebt gedeeld met de Nest-app en je je locatie aanzet in de Home-app, wordt het delen van je telefoonlocatie uitgezet in de Nest-app.

'Alleen bellen als je thuis bent' aan- of uitzetten

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je account.
  3. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Tik op Instellingen .
  5. Tik op Communicatie en dan Apparaat- en gespreksinstellingen.
    • Als je 'Alleen bellen als je thuis bent' wilt instellen, tik je op Instellen en dan volg de stappen in de app.
    • Als je 'Alleen bellen als je thuis bent' al hebt ingesteld, tik je op de schakelaar om de functie aan of uit te zetten.

Niet storen aanzetten

Zet Niet storen aan om gesprekken naar een apparaat tijdelijk te blokkeren.

Als je een schema voor Niet storen wilt maken, stel je Nachtstand in.

Opmerking: Als je Niet storen aanzet, worden inkomende omroepberichten en taakmeldingen ook uitgezet.

Inkomende gesprekken aan- of uitzetten voor een specifieke speaker of een specifiek scherm

Je Nest-speaker of -scherm kan alleen inkomende gesprekken krijgen via Google Meet.

Zo zet je inkomende gesprekken aan of uit:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen en dan Communicatie en dan Video- en spraak-apps.
  3. Zet de gekoppelde speakers of schermen aan of uit.

Je bel-app of -service ontkoppelen

Opmerking: Door Google ondersteund bellen gebruikt geen app of service die je kunt ontkoppelen. Als je gesprekken naar je Google-contacten vanaf je speaker of scherm wilt blokkeren, pas je de instellingen van de Google Assistent aan.

Google Meet ontkoppelen

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen en dan Communicatie en dan Video- en spraak-apps en dan Google Meet-account ontkoppelen.

Mobiel bellen ontkoppelen

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je account.
  3. Ga na of het getoonde Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google-apparaat. Als dit het goede account is, tik je op om het accountvenster te sluiten. Als je van account wilt wisselen, tik je op het dropdownicoon en daarna op een ander account of op Nog een account toevoegen.
  4. Tik op Instellingen en dan Communicatie en dan Belproviders.
  5. Tik op de knop naast je serviceprovider.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er opgenomen door mijn Nest-speaker of -scherm?

Google neemt spraakopdrachten na 'Hey Google' op. Zo wordt het volgende opgenomen: 'Hey Google, bel Bob' of 'Hey Google, hang op'. Na die zin wordt de opname gestopt.

Het telefoongesprek wordt niet opgenomen door Google.

Als er meerdere nummers aan een contact zijn gekoppeld, welk nummer wordt dan gebeld?

Als je door Google ondersteund bellen of mobiel bellen gebruikt, vraagt de Google Assistent welk nummer je wilt bellen. De Assistent leert uiteindelijk welk nummer je voorkeur heeft voor bepaalde contacten, dus je kunt deze stap later overslaan. Je kunt je contacten ook bewerken via contacts.google.com om ze unieker te maken.

Als je belt via Google Meet, belt je apparaat het nummer met een geldig Google Meet-account.

Kan iemand mij bellen op mijn Home- of Nest-apparaat?

Je kunt gebeld worden door iemand die Google Meet gebruikt.

Gebeld worden:

Door Google ondersteund bellen en mobiel bellen ondersteunen geen inkomende gesprekken.

Kan ik gesprekken blokkeren op mijn Nest-speaker of -scherm?

Je kunt alleen gebeld worden door iemand die Google Meet gebruikt. Meer informatie over hoe je nummers blokkeert in Google Meet

Zet Niet storen aan om alle gesprekken tijdelijk te blokkeren. Opmerking: Als je Niet storen aanzet, worden inkomende omroepberichten en herinneringsmeldingen uitgezet. Als je gespreksmeldingen volgens een vast schema wilt voorkomen, stel je Nachtstand in.

Wat gebeurt er als je tijdens een gesprek een spraakmenu krijgt met opties zoals 'druk op 2'?

Als je een Nest-scherm hebt, gebruik je het toetsenblok op het scherm om door een telefoonsysteem te navigeren.

Is er een content- of gebruiksbeleid van toepassing op gesprekken via Nest-speakers en -schermen?

De Servicevoorwaarden en het Privacybeleid van Google zijn van toepassing op speakers en schermen van Nest of Home. Daarnaast voldoen Nest-speakers en -schermen aan het Beleid voor acceptabel gebruik van Google Voice. Bij mobiel bellen op Google Nest- of Home-apparaten zijn de servicevoorwaarden van de telefoonprovider van toepassing. De Servicevoorwaarden van Google Fi zijn bijvoorbeeld van toepassing op door Fi ondersteunde gesprekken.

Kan ik wijzigen hoe mijn beller-ID wordt weergegeven als ik iemand bel met mijn Nest-apparaat?

Als je iemand belt met je Nest-apparaat, wordt je telefoonnummer als privé of onbekend getoond, tenzij je een Google Fi- of Google Voice-telefoonnummer hebt gekoppeld in de Google Home-app.

Zo koppel je een Google Fi- of Google Voice-nummer:

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen  en dan Communicatie en dan Belproviders.
  3. Tik op Google Voice of Google Fi om je telefoonnummer te koppelen.

Gerelateerde bronnen

Neem contact met ons op