To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Puheluiden käyttöönotto Google Nest ‐kaiuttimella tai ‐näytöllä

Google Nest- ja Google Home ‑kaiuttimilla ja ‑näytöillä voit soittaa puheluita kavereille, perheelle ja yrityksille äänikomennoilla. Ota käyttöön haluamasi soittotavat ja soita sitten puhelu kaiuttimella tai näytöllä.

Nest-kaiuttimilla ja -näytöillä voi soittaa puheluita kolmella eri tavalla.

• Google Meet ‐puhelut (aiemmin Google Duo)
  • Googlen tukemat puhelut
    • Saatavilla vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa
  • Mobiilipuhelut Google Fillä ja Google Voicella
    • Saatavilla vain Yhdysvalloissa
    • Edellyttää Google Fi- tai Google Voice ‐pakettia
Huom. Telstraa, Taiwan Mobilea ja Telecom Italiaa ei enää tueta.
Vaikka Google Duo ja Google Meet on yhdistetty uudeksi Meet-sovellukseksi mobiililaitteilla, tableteilla ja tietokoneilla, Google Nest ‐näytöillä näkyy edelleen Google Duo ‐kuvake Duo app.

Puhelut ovat käytettävissä seuraavilla laitteilla:

• Näytöt: Google Nest Hub, Google Nest Hub (2. sukupolvi), Google Nest Hub Max
  • Kaiuttimet: Google Home, Google Nest Mini (2. sukupolvi), Google Home Mini (1. sukupolvi), Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Wifi ‑piste

Soittotapojen vertailu

Ennen kuin voit aloittaa puheluiden soittamisen Nest-kaiuttimella tai ‐näytöllä, sinun on valittava soittotapa.

Käytettävä soittotapa riippuu asuinpaikastasi, puhelun vastaanottajasta ja puhelutyypistä.

Soittotapojen ominaisuudet

Alla voit vertailla eri soittotapoja:

Ominaisuus Google Meet ‐puhelut Googlen tukemat puhelut Mobiilipuhelut (Google Fi ja Google Voice)
Videopuhelut Kyllä Ei Ei
Äänipuhelut Kyllä Kyllä Kyllä
Puheluiden vastaanottaminen muilta Kyllä, muilta Google Meetin käyttäjiltä Ei Ei

Mihin numeroihin voit soittaa

Google Meet ‑käyttäjien väliset puhelut kumpaankin suuntaan maailmanlaajuisesti

• Useimmat numerot Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mukaan lukien matkapuhelin-, lanka- ja yritysnumerot näissä maissa
  • Numeroiden on oltava Google-yhteystiedoissasi
  • Riippuu mobiilioperaattorista ja palvelupaketista
  • Ulkomaanpuhelut voivat olla saatavilla

Hinta

Maksuton

Maksuton, jos puhelu soitetaan tai vastaanotetaan Yhdysvalloissa tai Kanadassa

• Veloitetaan palveluntarjoajan paketin mukaan
  • Mobiilidatan käytöstä voidaan veloittaa
  • Edellyttää tilausta
Hätäpuhelut Ei Ei Ei

Soittotavan saatavuus maan mukaan

Näin tarkistat käytettävissä olevat soittotavat:

Maa Google Meet ‐puhelut Googlen tukemat puhelut Mobiilipuhelut

Yhdysvallat

Kyllä

Kyllä

Kyllä (Google Fi ja Google Voice)

Kanada

Kyllä

Kyllä

Ei

Muut maat, joissa Google Nest- tai Google Home ‐kaiuttimia tai ‐näyttöjä myydään

Kyllä

Ei

Ei

1. Puhelusovelluksen tai ‐palvelun linkittäminen Google Home ‐sovelluksessa

Huom. Kun käytät Googlen tukemia puheluita (vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa), sinun ei tarvitse linkittää muita sovelluksia tai palveluita, jotta voit soittaa Google-yhteystiedoillesi.

Google Meet ‐puheluiden käyttöönotto

Näin yhdistät Google Meet ‐tilin Nest-kaiuttimeen tai ‐näyttöön:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Viestintä ja sitten Video- ja äänisovellukset ja sitten Google Meet.
    • Laitteestasi riippuen sinun on ehkä valittava Google Duo.
  4. Tee käyttöönotto loppuun seuraamalla sovelluksen ohjeita.
Mobiilipuheluiden käyttöönotto Google Fin tai Google Voicen avulla (vain Yhdysvalloissa)
Huom. Telstraa, Taiwan Mobilea ja Telecom Italiaa ei enää tueta.

Tärkeää:

• Kaikista puheluista veloitetaan puhelupalvelun liittymän mukaan.
  • Datamaksuja voidaan veloittaa.
  • Sinun on oltava puhelupalvelusi palvelualueella.
  1. Tilaa Google Fi tai Google Voice, jos et ole vielä tehnyt niin.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  3. Napauta tiliäsi.
  4. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt Google-laitteeseen. Jos tili on oikea, sulje tili-ikkuna napauttamalla . Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta avattavaa valikkoa ja valitse sitten toinen tili tai Lisää toinen tili.
  5. Valitse Asetukset ja sitten Viestintä ja sitten Puhelupalvelut.
  6. Valitse puhelupalvelu.
  7. Linkitä tilisi seuraamalla sovelluksen ohjeita.

2. Google Assistantin asetusten muuttaminen

Henkilökohtaisten tulosten laittaminen päälle

Omien hakutulosten avulla voit soittaa puheluita Google-yhteystietoihisi tallennetuille kontakteille sanomalla heidän nimensä ja "Hey Google, call [contact name]". Lue lisää henkilökohtaisista tuloksista.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Google Assistant ja sitten Henkilökohtaiset tulokset.
  4. Valitse Aloita ja sitten Laita päälle ja sitten Valmis.
Huom. Jos haluat soittaa yhteystiedoillesi, sinun on myös laitettava verkko- ja sovellustoiminta päälle Google-tililläsi.

Voice Matchin laittaminen päälle

Kun Voice Match on otettu käyttöön, muut kotisi jäsenet voivat käyttää omia yhteystietojaan soittaakseen puheluita laitteellasi. Jos useampi käyttäjä haluaa käyttää yhteystietojaan samalla laitteella, heistä jokaisen on otettava Voice Match käyttöön.

Tärkeää: Jos kukaan käyttäjistä ei ole ottanut Voice Matchia käyttöön, kaikki voivat käyttää laitteen omistajan yhteystietoja, jos hän on laittanut henkilökohtaiset tulokset päälle.

3. Yhteystietojen synkronointi ja muokkaaminen

Yhteystietojen synkronointi

Näin voit soittaa Android-puhelimellesi tai ‑tabletillesi tallennetuille yhteyshenkilöille:

1. Siirry osoitteeseen myaccount.google.com/devicecontacts ja sitten kirjaudu Google-tilille, joka on linkitetty Google-laitteeseesi.
  2. Laita päälle Tallenna yhteystiedot sisäänkirjautuneilta laitteilta.

Jos sinulla on paljon tai uusia yhteystietoja, niiden synkronointi voi kestää muutaman minuutin.

Jos yhteystiedot eivät synkronoidu, laita yhteystietojen synkronointi päälle Android-laitteen asetuksista:

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-laitteellasi.
  2. Valitse Google ja sitten Google-sovellusten asetukset ja sitten Google-yhteystietojen synkronointi.
  3. Valitse Tila ja sitten laita Automaattinen synkronointi päälle.

Google-yhteystietojen muokkaaminen

Nest-kaiuttimet ja ‑näytöt käyttävät Google-yhteystietojasi puheluiden soittamiseen. Jos Google-yhteystiedoissasi ei ole riittävästi tietoja tai niissä on samankaltaisia tai päällekkäisiä tietoja, kaikille laitteesi yhteystiedoille ei ehkä voi soittaa.

Lue lisää yhteystietojen siivoamisesta:

Vinkkejä:

• Käytä jokaiselle yhteystiedolle yksilöllistä nimeä. Lisää etu- ja sukunimet, jos ne ovat saatavilla.
  • Lisää kaikkiin yhteystietoihin puhelinnumero ja sähköpostiosoite, jos ne ovat saatavilla.

Kotitalouden kontaktien lisääminen

Kun kotitalouden kontaktit on otettu käyttöön, voit antaa kenen tahansa, jolla on pääsy Google Nest ‑kaiuttimiisi tai ‑näyttöösi, soittaa tietyille, valitsemillesi kontakteille. Nest-näytöillä voit myös soittaa kotitalouden kontakteille kosketusnäytön avulla.

Kotitalouden kontaktien lisääminen ja ylläpito

4. Puheluasetusten muuttaminen

Soi vain kotona ollessa ‑ominaisuuden laittaminen päälle

Soi vain kotona ollessa ‐ominaisuuden avulla voit vastaanottaa puheluita kaiuttimilla ja näytöillä, kun olet kotona, ja estää puheluita laitteisiin, kun et ole kotona.

Jos haluat käyttää Soi vain kotona ollessa ‐ominaisuutta, sinun on laitettava päälle paikallaolotunnistin, joka käyttää puhelimesi sijaintia. Kun ominaisuus on käytössä, paikallaolotunnistin määrittää automaattisesti, oletko kotona vai poissa, ja sitä voidaan käyttää muihin sijaintitietoja käyttäviin ominaisuuksiin, esim. Kotona- ja Poissa-ohjelmiin.

Jos muutat paikallaolotunnistimen asetuksia yhdessä ominaisuudessa, muutokset voivat vaikuttaa myös muihin paikallaolotunnistinta käyttäviin ominaisuuksiin. Jos esimerkiksi laitat puhelimen sijainnin pois päältä Kotona- ja Poissa-ohjelmissa, kotisi laitteet soivat, jos joku soittaa ollessasi poissa kotoa.

Huom. Voit käyttää vain yhtä sovellusta kerrallaan puhelimesi sijainnin jakamiseen. Jos esimerkiksi olet jakanut puhelimesi sijainnin Nest-sovellukselle, kun otat sijaintisi käyttöön Home-sovelluksessa, puhelimen sijainnin jakaminen poistetaan käytöstä Nest-sovelluksessa.

Soi vain kotona ollessa ‐ominaisuuden laittaminen päälle tai pois päältä

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Napauta tiliäsi.
  3. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt Google-laitteeseen. Jos tili on oikea, sulje tili-ikkuna napauttamalla . Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta avattavaa valikkoa ja valitse sitten toinen tili tai Lisää toinen tili.
  4. Valitse Asetukset .
  5. Valitse Viestintä ja sitten Laite- ja puheluasetukset.
    • Jos haluat ottaa Soi vain kotona ollessa ‐ominaisuuden käyttöön, valitse Ota käyttöön ja sitten seuraa sovelluksen ohjeita.
    • Jos olet jo ottanut Soi vain kotona ollessa ‐ominaisuuden käyttöön, laita se päälle tai pois päältä napauttamalla valitsinta.

Älä häiritse ‑tilan laittaminen päälle

Jos haluat estää tiettyyn laitteeseen tulevat puhelut tilapäisesti, laita Älä häiritse ‐tila päälle.

Jos haluat luoda aikataulun Älä häiritse ‐tilalle, ota käyttöön yötila.

Huom. Älä häiritse ‐tila poistaa käytöstä myös saapuvat lähetykset ja tehtäväilmoitukset.

Saapuvien puheluiden laittaminen päälle tai pois päältä tietyllä kaiuttimella tai näytöllä

Nest-kaiutin tai -näyttö voi vastaanottaa saapuvia puheluita vain Google Meetissä.

Näin laitat saapuvat puhelut päälle tai pois päältä:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Viestintä ja sitten Video- ja äänisovellukset.
  3. Laita linkitetyt kaiuttimet tai näytöt päälle tai pois päältä.

Puhelusovelluksen tai ‐palvelun linkityksen poistaminen

Huom. Googlen tukemissa puheluissa ei käytetä sovellusta tai palvelua, jonka linkityksen voit poistaa. Jos haluat estää puhelut Google-yhteystiedoille kaiuttimesta tai näytöstä, muuta Google Assistantin asetuksia.

Google Meetin linkityksen poistaminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Viestintä ja sitten Video- ja äänisovellukset ja sitten Poista Google Meet ‐tilin linkitys.

Mobiilipuheluiden linkityksen poistaminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Napauta tiliäsi.
  3. Varmista, että näkyvissä oleva Google-tili on sama, jonka olet linkittänyt Google-laitteeseen. Jos tili on oikea, sulje tili-ikkuna napauttamalla . Jos haluat vaihtaa tiliä, napauta avattavaa valikkoa ja valitse sitten toinen tili tai Lisää toinen tili.
  4. Valitse Asetukset ja sitten Viestintä ja sitten Puhelupalvelut.
  5. Napauta palveluntarjoajasi vieressä olevaa painiketta.

Usein kysyttyä

Mitä Nest-kaiutin tai -näyttö tallentaa?

Google tallentaa "Hey Google" ‑toimintapyynnön jälkeiset äänikomennot. Kun esimerkiksi sanot "Hey Google, call Bob" tai "Hey Google, hang up", nämä komennot tallennetaan. Tallennus lopetetaan komennon sanomisen jälkeen.

Google ei tallenna puhelinkeskustelua.

Jos olen liittänyt yhteystietoon useita numeroita, mihin niistä laite soittaa?

Kun käytät Googlen tukemia puheluja ja mobiilipuheluja, Google Assistant kysyy, mihin numeroon haluat soittaa. Ajan myötä Assistant oppii, mitä tiettyjen yhteystietojen numeroita käytät eniten, jolloin voit ohittaa tämän vaiheen.​ Voit myös muokata yhteystiedoistasi yksilöllisempiä osoitteessa contacts.google.com.

Google Meet ‐puheluja käytettäessä laitteesi valitsee numeron, johon on liitetty voimassa oleva Google Meet ‐tili.

Voiko joku soittaa Home- tai Nest-laitteeseeni?

Voit vastaanottaa puheluita Google Meetin käyttäjiltä.

Puheluiden vastaanottamista varten sinun täytyy

Googlen tukemat puhelut ja mobiilipuhelut eivät tue saapuvia puheluita.

Voinko estää puhelut Nest-kaiuttimeen tai -näyttöön?

Voit vastaanottaa puheluita vain Google Meetin käyttäjiltä. Lue lisää numeroiden estämisestä Google Meetissä.

Jos haluat estää kaikki puhelut tilapäisesti, laita Älä häiritse ‐tila päälle. Huom. Älä häiritse ‐tila poistaa käytöstä saapuvat lähetykset ja muistutusilmoitukset. Jos haluat estää puheluilmoitukset toistuvasti tiettyinä aikoina, ota käyttöön yötila.

Mitä tapahtuu, jos puheluun kuuluu äänivalikko, jossa on esimerkiksi vaihtoehto "paina 2"?

Jos sinulla on Nest-näyttö, siirry puhelinjärjestelmässä näytön numeronäppäimistöllä .

Koskevatko sisältö- tai käyttökäytännöt puheluja Nest-kaiuttimilla tai -näytöillä?

Googlen käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö koskevat Nest- ja Home-kaiuttimia ja -näyttöjä. Lisäksi Nest-kaiuttimet ja ‐näytöt noudattavat Google Voicen hyväksyttyä käyttöä koskevaa käytäntöä. Google Nest- ja Google Home ‐laitteiden mobiilipuheluihin sovelletaan myös puhelupalvelun käyttöehtoja. Esimerkiksi Google Fin käyttöehdot koskevat Fi-tuettuja puheluita.

Lisätietoa

Ota yhteyttä