To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Konfigurera och hantera Matter-kompatibla enheter i Google Home-appen

Du kan lägga till Matter-kompatibla enheter i Google Home-appen och styra alla dina hemenheter med en enda app.

Obs! Om du vill ansluta Google Nest-enheter, till exempel Google Nest Hub för Matter och andra enheter från tredje part som inte är Matter-kompatibla, till Home-appen ska du följa anvisningarna i Konfigurera smarta enheter i Google Home-appen för den specifika enheten i stället.

Detta behövs:

• ett Google-konto
  • ett wifi-nätverk i hemmet
  • (för enheter som använder Thread måste du ha en Thread-gränsrouter för att slutföra konfigureringen)
  • En av följande mobila enheter:
    • en telefon eller surfplatta med Android 8.1 eller senare och version 22.48.14 eller senare av Google Play-tjänsterna
    • en iPhone eller iPad med iOS 16.5 eller senare
  • Bluetooth med låg energiförbrukning (BLE) 4.2 eller senare
  • den senaste versionen av Google Home-appen från Play Butik eller App Store
  • en Matter-kompatibel smart hemenhet (titta efter Matter-logotypen på förpackningen )
  • en Matter-kompatibel Google-hubb så att du kan styra enheten med Google Home-appen.

Obs! Om du inte har någon hubb kan du kanske lägga till den Matter-kompatibla enheten i Google Home-appen, men du kan inte styra den.

Konfigurera en Matter-kompatibel enhet

Många Matter-kompatibla enheter kan konfigureras direkt med Google Home-appen. Om du har konfigurerat enheten med tillverkarens app kan du även lägga till enheten i Google Home-appen och styra den med en av apparna. Obs! De här anvisningarna gäller inte för Google Nest-enheter.

Konfigurera Matter-kompatibla enheter från tredje part med Google Home-appen
  1. Kontrollera att den Matter-kompatibla enheten är på och i parkopplingsläge enligt tillverkarens anvisningar.
  2. Titta efter popup-aviseringen på telefonen. Du kan behöva öppna Google Home-appen först. Tryck på Skanna QR-kod
    • Om du inte får en popup-avisering kan du öppna Google Home-appen och trycka på Enheter   Lägg till  Matter-kompatibel enhet. Appen söker efter enheter att lägga till. Om den inte hittar någon visas en lista att välja på. Tryck på Matter-kompatibel enhet.
  3. Skanna QR-koden för Matter på den Matter-kompatibla enheten.
    • Håll telefonen ungefär 12 cm bort för att läsa av. Läs mer om hur du skannar QR-koder.
    • Om du inte kan skanna QR-koden kan du trycka på Konfigurera utan QR-kod och sedan ange konfigureringskoden. Den ska tillhandahållas tillsammans med produkten är finns vanligtvis på själva enheten.
  4. Om det är första gången du konfigurerar en Matter-kompatibel enhet ska du välja Google Home-appen.
  5. Tryck på Jag godkänner för att ansluta enheten till ditt Google-konto.
  6. Enheten läggs till i det hem som senast valdes. Om du vill kan du flytta den Matter-kompatibla enheten till ett annat hem.
    Obs! Om du inte har en Matter-kompatibel Google-hubb visas ett meddelande i Google Home-appen om att en hubb krävs för att styra den Matter-kompatibla enheten via Google Home-appen. Du kan lägga till den Matter-kompatibla enheten i Google Home-appen, men du kan inte styra den från appen eller med Google Assistent förrän du har lagt till en Matter-kompatibel Google-hubb i Home-appen.
  7. När enheten har anslutits väljer du ett rum där den Matter-kompatibla enheten finns och ger enheten ett namn.

Konfigurera en Matter-kompatibel enhet från tredje part i tillverkarens app och dela den med Google Home-appen

1. Konfigurera en Matter-kompatibel enhet i tillverkarens app (om det finns en sådan). Om du inte kan slutföra konfigureringen i tillverkarens app kan du vända dig till enhetstillverkaren för att få hjälp.
  2. När du har slutfört konfigureringen följer du tillverkarens anvisningar för att dela enhetsåtkomst med Google Home-appen.

Åtgärda problem med konfigureringen

Konfigureringen låser sig eller går inte att slutföra

1. Starta om den Matter-kompatibla enheten. Läs mer i de medföljande anvisningarna eller i onlinehjälpen.
  2. Stäng Google Home-appen.
  3. Rensa Google Home-appens cacheminne. Anvisningarna kan variera beroende på operativsystem. På de flesta Android-enheter öppnar du inställningarna Settings icon  Appar välj Google Home-appen   Lagring och cacheminne  Rensa cacheminne. Om du inte hittar inställningarna för appars cacheminne kontaktar du tillverkaren av den mobila enheten.
  4. Starta om telefonen.
  5. Öppna Google Home-appen och starta konfigureringen igen.

Kontakta enhetens tillverkare om konfigureringen fortsätter att låsa sig eller inte slutförs. Du kan behöva återställa enheten.

Hantera en enhet som är kompatibel med Matter

Ändra namnet på enheten som är kompatibel med Matter

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar Settings icon Namn.
  5. Ange ett namn tryck på Spara.

Tilldela en Matter-kompatibel enhet till ett annat rum

1. Öppna Google Home-appen  .
  2. Tryck på Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar Settings icon Rum välj ett rum tryck på Nästa.

Flytta en Matter-kompatibel enhet till ett annat hem

Obs! Om du tar bort enheten tas den bort från ditt befintliga hem. Detta återställer enhetsinställningarna och alla eventuella automatiseringar och rutiner som du har konfigurerat.
  1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar Settings icon Ta bort enhet Ta bort.
    Obs! Återställ enheten till standardinställningarna innan du lägger till den i ett annat hem.
  5. Tryck på Favoriter tryck på det nuvarande hemmets namn expand more icon.
  6. Välj hemmet som du vill flytta enheten till och tryck på Enheter    Lägg till för att lägga till enheten.

Ta bort en Matter-kompatibel enhet från Google Home-appen

1. Öppna Google Home-appen .
  2. Tryck på Enheter .
  3. Tryck länge på enhetens ruta.
  4. Tryck på Inställningar Settings icon Ta bort enhet Ta bort.
    Obs! Om du inte längre använder enheten ser du till att återställa den till standardinställningarna när du har tagit bort den.

Läs mer om hur Nest-enheter fungerar med Matter