To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Konfigurer og administrer Matter-kompatible enheter i Google Home-appen

Du kan legge til Matter-kompatible enheter i Google Home-appen og kontrollere alle hjemenhetene dine med bare én app.

Merk: For å koble Google Nest-enheter – inkludert Google Nest Hub-enheter for Matter – og andre tredjepartsenheter som ikke er Matter-kompatible, til Home-appen, følg heller Konfigurer Google-enheter i Google Home-appen for den aktuelle enheten.

Dette trenger du

• En Google-konto
  • Et wifi-nettverk
  • For enheter som bruker Thread, må du ha en Thread-grenseruter for å gjøre ferdig konfigureringen
  • En av disse mobilenhetene:
    • en Android-enhet som kjører Android 8.1 eller nyere og har versjon 22.48.14 eller nyere av Google Play-tjenester
    • en iPhone eller iPad med iOS 16.5 eller nyere
  • Bluetooth Low Energy (BLE) 4.2 eller nyere
  • Den nyeste versjonen av Google Home-appen fra Play-butikken eller App Store.
  • En Matter-kompatibel smarthjemenhet. Se etter Matter-logoen på pakken.
  • En Matter-kompatibel Google-sentral for å kontrollere enheten med Google Home-appen.

Merk: Du kan kanskje legge til den Matter-kompatible enheten i Google Home-appen selv om du ikke har noen sentral, men du kan ikke kontrollere den.

Konfigurer Matter-kompatible enheter

Mange Matter-kompatible enheter kan konfigureres direkte via Google Home-appen. Hvis du konfigurerer enheten din med appen fra produsenten, kan du også legge til enheten i Google Home-appen og kontrollere den med begge appene. Merk: Denne veiledningen gjelder ikke for Google Nest-enheter.

Konfigurer Matter-kompatible tredjepartsenheter via Google Home-appen
  1. Forsikre deg om at den Matter-kompatible enheten er slått på og i tilkoblingsmodus, ved å følge veiledningen fra enhetsprodusenten.
  2. Se etter forgrunnsvarselet på telefonen. Du må kanskje åpne Google Home-appen først. Trykk på Skann en QR-kode
    • Gjør dette hvis du ikke ser noe forgrunnsvindu med et varsel: Åpne Google Home-appen , trykk på Enheter   Legg til  Matter-kompatibel enhet. Appen ser etter enheter å legge til. Hvis den ikke finner noen enheter, vises det en liste du kan velge fra. Trykk på Matter-kompatibel enhet.
  3. Skann QR-koden for Matter på den Matter-kompatible enheten.
    • Hold telefonen omtrent 12 cm unna for å skanne. Finn ut mer om hvordan du skanner QR-koder.
    • Hvis du ikke klarer å skanne QR-koden, trykker du på Konfigurer uten QR-kode og legger inn konfigurasjonsnøkkelen. Denne skal følge med produktet og finnes ofte på selve enheten.
  4. Hvis dette er den første gangen du konfigurerer en Matter-kompatibel enhet, velger du Google Home-appen.
  5. Trykk på Godta for å koble sammen enheten og Google-kontoen din.
  6. Enheten legges til i hjemmet som var valgt sist. Hvis du vil, kan du flytte den Matter-kompatible enheten til et annet hjem.
    Merk: Hvis du ikke har noen Matter-kompatibel Google-sentral, informerer Google Home-appen deg om at du trenger en sentral for å kontrollere den Matter-kompatible enheten via Google Home-appen. Du kan legge til den Matter-kompatible enheten i Google Home-appen, men du kan ikke kontrollere den via appen eller Google-assistenten før du legger til en Matter-kompatibel Google-sentral i Home-appen.
  7. Når enheten er koblet til, må du velge et rom hvor den Matter-kompatible enheten skal være plassert, og deretter gir du enheten et navn.

Konfigurer Matter-kompatible tredjepartsenheter i appen fra produsenten, og del dem med Google Home-appen

1. Konfigurer den Matter-kompatible enheten i appen fra produsenten (hvis produsenten har en tilgjengelig app). Hvis du ikke klarer å konfigurere enheten i appen fra produsenten, bør du kontakte enhetsprodusenten for å få hjelp.
  2. Når du har gjort ferdig konfigureringen, følger du produsentens veiledning for å dele tilgangen til enheten med Google Home-appen.

Løs problemer med konfigureringen

Konfigureringen fryser eller kan ikke fullføres

1. Start den Matter-kompatible enheten på nytt. Sjekk veiledningen som fulgte med, eller hjelpen på nettet for å finne ut hvordan du gjør det.
  2. Lukk Google Home-appen.
  3. Tøm bufferen for Google Home-appen. Hvordan du gjør det, kan variere fra OS til OS. På de fleste Android-enheter kan du gjøre dette: Gå til Innstillinger Settings icon  Apper  velg Google Home-appen   Lagring og buffer  Tøm bufferen. Hvis du ikke finner bufferinnstillingene for appen, bør du kontakte produsenten av mobilenheten.
  4. Start telefonen på nytt.
  5. Åpne Google Home-appen og start konfigureringsprosessen på nytt.

Hvis konfigureringen fortsatt fryser eller ikke kan fullføres, bør du kontakte enhetsprodusenten for å få hjelp. Du må kanskje tilbakestille enheten.

Administrer den Matter-kompatible enheten din

Gi den Matter-kompatible enheten et annet kallenavn

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Enheter .
  3. Trykk og hold på brikken for enheten.
  4. Trykk på Innstillinger Settings icon Navn.
  5. Skriv inn et navn trykk på Lagre.

Tilordne den Matter-kompatible enheten til et annet rom

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Enheter .
  3. Trykk og hold på brikken for enheten.
  4. Trykk på Innstillinger Settings icon Rom velg et rom trykk på Neste.

Flytt den Matter-kompatible enheten til et annet hjem

Merk: Hvis du fjerner enheten, fjernes den fra det eksisterende hjemmet. Da tilbakestilles enhetsinnstillingene og eventuelle automatiseringer eller rutiner du har konfigurert.
  1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Enheter .
  3. Trykk og hold på brikken for enheten.
  4. Trykk på Innstillinger Settings icon Fjern enheten  Fjern.
    Merk: Du bør tilbakestille enheten til fabrikkstandard før du legger den til i et annet hjem.
  5. Trykk på Favoritter trykk på navnet på det aktive hjemmet expand more icon.
  6. Velg hjemmet du vil flytte enheten til, og trykk på Enheter    Legg til for å legge til enheten.

Fjern den Matter-kompatible enheten fra Google Home-appen

1. Åpne Google Home-appen .
  2. Trykk på Enheter .
  3. Trykk og hold på brikken for enheten.
  4. Trykk på Innstillinger Settings icon Fjern enheten Fjern.
    Merk: Hvis du ikke bruker enheten lenger, bør du huske å tilbakestille den til fabrikkstandard etter å ha fjernet den.

Finn ut hvordan Nest-enheter fungerer med Matter