To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Matter-yhteensopivien laitteiden käyttöönotto ja hallinnointi Google Home ‑sovelluksessa

Voit lisätä Matter-yhteensopivat laitteet Google Home ‐sovellukseen ja ohjata kaikkia kodin laitteita yhdellä sovelluksella.

Huom. Jos haluat yhdistää Home-sovellukseen Google Nest ‑laitteita, kuten Google Nest ‑hubeja, ja muita kolmannen osapuolen laitteita, jotka eivät ole Matter-yhteensopivia, seuraa Aseta ottaa älylaitteet käyttöön laitteesi Google Home ‑sovelluksessa.

Tarvitset seuraavat

• Google-tili
  • Kodin Wi-Fi-verkko
  • Thread-yhteyttä käyttävien laitteiden käyttöönotto edellyttää Thread-reunareititintä
  • Jokin seuraavista mobiililaitteista:
    • Android-puhelin tai ‐tabletti, jossa on Android 8.1 tai uudempi, ja Google Play Palveluiden versio 22.48.14 tai uudempi
    • iPhone tai iPad, jossa on iOS 16.5 tai uudempi
  • Bluetooth Low Energy (BLE) 4.2 tai uudempi
  • Google Home ‐sovelluksen uusin versio Play Kaupasta tai App Storesta
  • Matter-yhteensopiva kodin älylaite: etsi pakkauksesta Matter-logo.
  • Matter-yhteensopiva Google-hubi, jolla voit ohjata laitetta Google Home ‑sovelluksella

Huom. Jos sinulla ei ole hubia, voit ehkä lisätä Matter-yhteensopivan laitteen Google Home ‐sovellukseen, mutta et voi ohjata sitä.

Matter-yhteensopivan laitteen käyttöönotto

Monet Matter-yhteensopivat laitteet voi ottaa käyttöön suoraan Google Home ‐sovelluksella. Jos otit laitteen käyttöön valmistajan sovelluksella, voit myös lisätä laitteen Google Home ‑sovelluksessa ja ohjata sitä kummalla tahansa sovelluksella. Huom. Nämä ohjeet eivät koske Google Nest ‑laitteita.

Kolmannen osapuolen Matter-yhteensopivan laitteen käyttöönotto Google Home ‐sovelluksella
  1. Varmista, että Matter-yhteensopiva laite on päällä ja parinmuodostustilassa laitteen valmistajan ohjeiden mukaisesti.
  2. Etsi ponnahdusilmoitus puhelimestasi. Sinun on ehkä ensin avattava Google Home ‑sovellus. Valitse Skannaa QR-koodi
    • Jos et näe ponnahdusilmoitusta, avaa Google Home ‐sovellus , valitse Laitteet   Lisää   Matter-yhteensopiva laite. Sovellus etsii lisättäviä laitteita. Jos se ei löydä sitä, se näyttää listan valittavista laitteista. Valitse Matter-yhteensopiva laite.
  3. Skannaa Matter-yhteensopivan laitteen Matter-QR-koodi.
    • Pitele puhelinta skannatessa noin 12 cm:n etäisyydellä. Katso lisää vinkkejä QR-koodien skannaukseen.
    • Jos et pysty skannaamaan QR-koodia, valitse Ota käyttöön ilman QR-koodia ja lisää sitten käyttöönottoavain. Lisätiedot löytyvät tuotteen mukana, ja ne löytyvät usein myös itse laitteesta.
  4. Jos otat Matter-yhteensopivan laitteen käyttöön ensimmäistä kertaa, valitse Google Home ‐sovellus.
  5. Yhdistä laite Google-tiliisi valitsemalla Hyväksyn.
  6. Laite lisätään viimeksi valittuun kotiin. Voit halutessasi siirtää Matter-yhteensopivan laitteen toiseen kotiin.
    Huom. Jos sinulla ei ole Matter-yhteensopivaa Google-hubia, Google Home ‑sovellus ilmoittaa, että Matter-yhteensopivan laitteen ohjaamiseen Google Home ‐sovelluksen kautta tarvitaan hubi. Voit viimeistellä Matter-yhteensopivan laitteen lisäämisen Google Home ‐sovellukseen, mutta et voi ohjata sitä sovelluksella tai Google Assistantilla ennen kuin lisäät Matter-yhteensopivan Google-hubin Home-sovellukseen.
  7. Kun laite on yhdistetty onnistuneesti, valitse huone, jossa Matter-yhteensopiva laite sijaitsee, ja nimeä laite.

Kolmannen osapuolen Matter-yhteensopivan laitteen käyttöönotto valmistajan sovelluksessa ja jakaminen Google Home ‑sovellukselle

1. Ota Matter-yhteensopiva laite käyttöön valmistajan sovelluksessa (jos sellainen on saatavilla). Jos käyttöönotto ei onnistu valmistajan sovelluksessa, ota yhteyttä laitteen valmistajaan.
  2. Kun käyttöönotto on valmis, jaa laitteen pääsyoikeus Google Home ‐sovellukselle valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Käyttöönoton ongelmanratkaisu

Käyttöönotto jumittuu tai sitä ei voi suorittaa loppuun

1. Käynnistä Matter-yhteensopiva laite uudelleen. Lue lisää laitteen mukana tulevista ohjeista tai verkko-ohjeista.
  2. Sulje Google Home ‑sovellus.
  3. Tyhjennä Google Home ‐sovelluksen välimuisti. Ohjeet voivat vaihdella käyttöjärjestelmän mukaan. Useimmat Android-laitteet: Valitse Asetukset Settings icon  Sovellukset valitse Google Home ‐sovellus   Tallennustila ja välimuisti  Tyhjennä välimuisti. Jos et löydä sovelluksen välimuistiasetuksia, ota yhteyttä mobiililaitteen valmistajaan.
  4. Käynnistä puhelin uudelleen.
  5. Avaa Google Home ‐sovellus ja aloita käyttöönotto alusta.

Jos käyttöönotto jumiutuu tai ei onnistu, ota yhteyttä laitteen valmistajaan. Sinun on ehkä palautettava laitteen tehdasasetukset.

Matter-laitteen hallinta

Matter-laitteen lempinimen muuttaminen

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Laitteet .
  3. Kosketa laitteen kuvaketta pitkään.
  4. Valitse Asetukset Settings icon Nimi.
  5. Lisää nimi valitse Tallenna.

Matter-laitteen lisääminen toiseen huoneeseen

1. Avaa Google Home ‑sovellus  .
  2. Valitse Laitteet .
  3. Kosketa laitteen kuvaketta pitkään.
  4. Valitse Asetukset Settings icon Huone valitse huone valitse Seuraava.

Matter-yhteensopivan laitteen siirtäminen toiseen kotiin

Huom. Jos poistat laitteen, se poistetaan kodistasi. Tämä nollaa laiteasetukset ja kaikki käyttöön ottamasi automaatiot tai ohjelmat.
  1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Laitteet .
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään.
  4. Valitse Asetukset Settings icon  Poista laite  Poista.
    Huom. Palauta laitteen tehdasasetukset ennen kuin lisäät sen toiseen kotiin.
  5. Valitse Suosikit valitse nykyisen kodin nimi expand more icon.
  6. Valitse koti, johon haluat siirtää laitteen, ja lisää laite valitsemalla  Laitteet    Lisää.

Matter-laitteen poistaminen Google Home ‐sovelluksesta

1. Avaa Google Home ‑sovellus .
  2. Valitse Laitteet .
  3. Kosketa laitteen kuvaketta pitkään.
  4. Valitse Asetukset Settings icon Poista laite Poista.
    Huom. Jos et enää käytä laitetta, muista palauttaa sen tehdasasetukset poistamisen jälkeen.

Lue lisää siitä, miten Nest-laitteet toimivat Matterin kanssa