To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Vad är Nest Wifi Pro?

Nest Wifi Pro är det Google Wifi-system som ger bäst prestanda i hemmet. Tack vare wifi 6E kan Nest Wifi Pro ersätta ett enda routernätverk med flera routrar för att nå alla enheter där du vill ha dem. Nest Wifi Pro har större kapacitet för hastighet och täckning jämfört med Google Nests tidigare wifi-system.

Wifi-täckning i hela hemmet

Nest Wifi Pro (wifi 6E) bygger på mesh-wifi-teknik. Varje router arbetar tillsammans för att enheterna ska använda den bästa kanalen med den snabbaste bandbredden. Det ger en stark wifi-signal i hela hemmet och inte bara nära modemet. Detta innebär att du kan förflytta dig från rum till rum under ett videosamtal med minimala störningar, eller streama flera 4K-videor samtidigt.

Wifi-systemet är skalbart, så du kan ta reda på hur många Nest Wifi Pro-enheter du behöver för den storlek och form som ditt hem har. Om du ändå behöver mer täckning lägger du bara till en ytterligare Nest Wifi Pro-enhet. Nest Wifi Pro (wifi 6E) är inte bakåtkompatibel och kan inte kombineras med Nest Wifi eller Google Wifi (wifi 5) i ett mesh-nätverk. På grund av att Nest Wifi Pro har den senaste generationens teknik stöds inte blandade nätverk med Nest Wifi Pro och tidigare versioner av Nest Wifi eller Google Wifi.

Wifi 6E

Wifi 6E är den största uppgraderingen av wifi-teknik på många år och erbjuder upp till två gånger snabbare hastigheter än wifi 61. Detta innebär bland annat åtkomst till det nya trådlösa 6 GHz-bandet, vilket ger snabba hastigheter, mindre överbelastade kanaler och gör att fler enheter kan arbeta med högre hastigheter. Läs mer om fördelarna med wifi 6E. Nest Wifi Pro har detta tredje frekvensband – nya 6 GHz – utöver de traditionella wifi-frekvensbanden 2,4 GHz och 5 GHz.

Stöd för Matter och Thread för ett mer uppkopplat och kompatibelt hem

• Nest Wifi Pro har uppdaterats med Matter som är den nya universella standarden som förenklar kompatibiliteten och konfigureringen för smarta hem. Nest Wifi Pro kan fungera som en hubb för Matter för att ansluta och styra Google Home och andra Matter-kompatibla enheter. På så sätt blir ditt smarta hem snabbare att konfigurera och mer responsivt och pålitligt än någonsin. Läs mer om Matter.
  • Thread är en trådlös mesh-teknik som har utvecklats för att göra dina smarta enheter mer uppkopplade och tillförlitliga. På så sätt kan du utöka hemmets övergripande styrka, kapacitet och räckvidd. Nest Wifi Pro har en inbyggd Thread-gränsrouter som fungerar som en hubb, vilket gör det enkelt att lägga till Thread-enheter i nätverket och dra nytta av de kraftfulla antennerna för att utöka Thread-nätverkets räckvidd och täckning. Läs mer om Nest-enheter med Thread.

Enkel konfiguration, enkel hantering

Du kan snabbt konfigurera Nest Wifi Pro och hantera den i Google Home-appen tillsammans med dina andra anslutna enheter. Om du redan har ett Nest Wifi- eller Google Wifi-system måste du ta bort det tidigare nätverket från Google Home-strukturen eller konfigurera en annan Google Home-struktur för att konfigurera Nest Wifi Pro. När det nya nätverket har konfigurerats får du nya funktioner och hjälp att skydda nätverket via automatiska uppdateringar för Nest Wifi Pro.

Smart teknik från Google för ett snabbare, enklare och mer tillförlitligt wifi

Nest Wifi Pro använder nätverksstatistik för att optimera nätverkets prestanda automatiskt. Den prioriterar till exempel automatiskt videosamtal så att de är stabila. Nest Wifi Pro kan även anpassa sig efter och ta hänsyn till när internetleverantörens hastigheter sjunker oväntat.

Wifi-problem genomsöks och diagnostiseras proaktivt och Nest Wifi Pro kan till och med åtgärda vanliga nätverksproblem på egen hand, så att du slipper göra det. Den meddelar dig om en enkel åtgärd, som en ny Ethernet-kabel, kan förbättra nätverkets prestanda.

Snabbt och säkert wifi

Du kan skapa ett gästnätverk och dela lösenordet med Google Home-appen. Du kan även bestämma vilka enheter som ska prioriteras för högre hastigheter och köra hastighetstest för att se hur bra nätverket och enhetsanslutningarna fungerar.

Med Familjens wifi kan du skapa scheman för att hantera skärmtid, begränsa vissa typer av barnförbjudet innehåll och pausa wifi för specifika enheter när du vill.

1Upp till två gånger snabbare jämfört med en wifi 6-router med stöd för 80 MHz-kanaler. Specifikationerna för wifi 6E baseras på användningen av wifi 6 eller en klientenhet av en senare generation som har stöd för 160 MHz-kanaler. Den faktiska hastigheten beror på internetleverantör, nätverksförhållanden, den anslutna enheten, lokala föreskrifter och miljöfaktorer.