To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Det går inte längre att ansluta Nest × Yale-lås till Nest Hub Max

Från och med slutet av juli 2022 får Nest Hub Max-enheterna en programvaruuppdatering i syfte att förbereda Nest Hub Max för kompatibilitet med Matter. Matter är en ny standard för smarta hem som gör smarta enheter mer kompatibla.

Uppdateringen medför att Nest × Yale-lås inte längre kan använda Nest Hub Max som en brygga till wifi-nätverket i hemmet eller som en extender eftersom de inte är kompatibla med den uppdaterade standarden. Om du redan har en Nest Connect i närheten kan den fungera som brygga eller extender för Nest × Yale-lås, och i så fall behöver du inte göra något för att enheterna ska fortsätta att fungera som vanligt.

Under en begränsad tid erbjuder Nest en Nest Connect till kunder med Nest × Yale-lås som inte har någon Nest Connect och endast har använt en Nest Hub Max som brygga för att låset ska få åtkomst till wifi-nätverket. När konfigureringen är klar använder Nest × Yale-lås Nest Connect som brygga i stället för Nest Hub Max. Läs mer om Nest Connect.

Obs! Om du inte har eller lägger till en Nest Connect i hemmet i Nest-appen försvinner internetanslutningen från låset.

Återansluta låset efter en Thread-Matter-uppdatering

Om Nest × Yale-lås har förlorat anslutningen kan du bekräfta att problemet beror på programvaruuppdateringen ovan genom att kontrollera att Nest Hub Max-enhetens operativsystemversion börjar med F7 eller högre. Om den gör det måste du antingen flytta en befintlig Nest Connect närmare låset eller lägga till en ny Nest Connect. Om Nest Hub Max inte börjar med F7 eller högre kan det vara något annat som orsakar den tappade anslutningen. Läs mer om att åtgärda frånkopplade lås.

Flytta befintliga Nest Connect

Om du har den uppdaterade versionen av Nest Hub Max och en befintlig Nest Connect i Nest-appen i samma hem flyttar du den närmare låset och väntar tills den är ansluten. Om en Nest Connect är inom synhåll från låset ska den i allmänhet kunna ansluta. Om du får problem kontrollerar du om det finns störningskällor.

Lägga till en ny Nest Connect för Nest × Yale-lås

Om du inte har en Nest Connect följer du de här stegen för att lägga till en ny Nest Connect och ansluta låset igen.

1. Återställ Nest × Yale lås till standardinställningarna

Du kan behöva återställa standardinställningarna på ditt Google Nest × Yale-lås för att lösa vissa problem, till exempel problem med knappsatsen, att anslutningen inte fungerar eller att du har glömt huvudlösenordet. Om du flyttar låset till en annan dörr eller ett annat hem måste du också återställa standardinställningarna.

När låset återställs till standardinställningarna raderas alla användarlösenord, inklusive huvudlösenordet, och alla programmeringsfunktioner återställs också till standardinställningarna.

How to reset your Nest × Yale Lock

1. Ta bort batteriluckan och batterierna.

Om du vill ta bort batteriluckan behöver du antingen nyckeln till batteriluckan som ingick i förpackningen med Nest × Yale-låset, eller ett häftstift. En liten insexnyckel kan också fungera.

1. Sätt i nyckeln eller häftstiftet i hålet på batterifacket och tryck ned ordentligt.
    2. Ta tag i luckan upptill och ta loss den medan du fortsätter att trycka med nyckeln eller häftstiftet.
    3. Ta bort alla batterier.
  2. Skruva loss de två bultarna som håller fast låset på insidan av dörren.
  3. Ta bort låset från dörrens insida så att du ser återställningsknappen. Den sitter på vänster sida av kabelkontakten.
  4. Håll återställningsknappen nedtryckt medan du sätter i batterierna.
  5. Fortsätt att hålla återställningsknappen nedtryckt tills lampan lyser med rött sken och låset säger ”Just a moment, erasing all settings” (ett ögonblick, alla inställningar rensas).
  6. Släpp återställningsknappen.
  7. Ta ut ett batteri från vardera sida av låset (höger och vänster) så att skruvhålen syns.
  8. Placera låset på dörrens insida och passa in skruvhålen.
  9. Skruva i de två bultarna som håller fast låset.
  10. Sätt tillbaka båda batterierna.
  11. Nest × Yale lås säger ”Hi, from Yale and Nest” (hej från Yale och Nest) när återställningen är klar.
  12. Sätt tillbaka batteriluckan.

Du sätter tillbaka luckan genom att föra in de två piggarna längst ned på luckan i hålen på låset och sedan trycka på luckan tills piggen högst upp sitter på plats.

Obs! När du har återställt låset måste du skapa ett huvudlösenord för låset innan du konfigurerar det i Nest-appen.

Standardinställningar när låset inte är anslutet till Nest-appen

Funktion

Standardinställning

Tillgängliga inställningar

Huvudlösenord

Krävs

Inte tillämpligt

Autolås

Inaktiverat

Aktivera, inaktivera

Lås dörren automatiskt efter

30 sekunder

Inte tillämpligt

Låsning med ett tryck

Aktiverat

Aktivera, inaktivera

Volyminställning

Låg

Tyst, låg, hög

Gräns för inmatning av fel kod

5 gånger

Inte tillämpligt

Avstängningstid

90 sekunder

Inte tillämpligt

Standardinställningar när låset är anslutet till Nest-appen

Funktion

Standardinställning

Tillgängliga inställningar

Huvudlösenord

Inte tillämpligt

Inte tillämpligt

Autolås

Inaktiverat

Home/Away Assist: På, av
Hemma: Autolås på eller av
Borta: Autolås på

Lås dörren automatiskt efter

1 minut

10 sekunder, 1 minut,
5 minuter

Låsning med ett tryck

Aktiverat

Aktivera, inaktivera

Volyminställning

Låg

Tyst, låg, hög

Gräns för inmatning av fel kod

5 gånger

Inte tillämpligt

Avstängningstid

90 sekunder

Inte tillämpligt

Hur bekräftar jag att låset har tagits bort från Nest-appen efter att det har återställts?

Tryck på den vita indikatorlampan på låset inne i bostaden. Om lampan pulserar med ett blått sken och låset säger ”Ready. Use your Nest app to add the lock to your account” (Klar. Använd Nest-appen för att lägga till låset i kontot) har det tagits bort från kontot. Om låset säger ”Privacy mode is on” (integritetsläget är på) eller ”Privacy mode is off” (integritetsläget är av) är låset fortfarande kopplat till kontot.

Om du vill ta bort låset från kontot väljer du låset på startskärmen i Nest-appenföljt av trycker på Settings ikon för Nest-inställningar (inställningar) följt avRemove lock (ta bort lås).

2. Installera Nest Connect med Nest-appen

Om du redan har andra Nest-produkter i hemmet ska du se till att
de är i närheten när du lägger till Nest Connect i
Nest-appen. Nest Connect ansluter till dem under
parkopplingen och de måste vara inom räckvidden.

1. Öppna Nest-appen Nest app.
  2. Tryck på Inställningar ikon för Nest-inställningar följt av Lägg till produkt .
  3. Läs av QR-koden Nest QR code image.  på Connect-enhetens baksida.
  4. Konfigurera genom att följa anvisningarna i appen.
  5. Anslut Nest Connect till ett vägguttag mellan dina Nest-
    produkter för att utöka räckvidden.
 Nest connect being plugged into a wall outlet

3. Anslut låset till Nest-appen

1. Logga in på kontot

Om du inte har använt Nest förut öppnar du Apple App Store eller Google Play för att ladda ned Nest-appen och skapa ett konto.

Om du redan äger en Nest-produkt loggar du in på kontot i appen, om du inte redan har gjort det.

Obs! Om du har mer än ett hem i kontot ska du först se till att du väljer det Nest-hem som du vill installera kameran i. Tryck på menyn uppe till vänster på startskärmen om du behöver byta hem.

2. Konfigurera Nest Connect

Nest × Yale låset ansluter inte direkt till wifi. Om du vill ansluta det till internet och lägga till det i Nest-appen konfigurerar du först Nest Connect. Fortsätt sedan med att konfigurera låset.

3. Skanna QR-kod

QR code lock

Börja med att öppna Nest-appen följt av trycka på Settings (inställningar) ikon för Nest-inställningar följt av välja Add product (lägg till produkt).

1. Appen bör be dig att skanna QR-koden på produkten så att den vet vilken enhet du vill installera. Koden för Nest × Yale lås sitter i batterifacket.

2. Börja med att hålla telefonen 30 centimeter bort och rör den långsamt närmare koden. Den behöver inte fylla rutan i appen för att skannas.

Tips! När du skannar koden ska du se till att du har bra belysning och att det inte finns någon skugga som täcker koden.

1. Om du ändå inte kan skanna koden trycker du på Continue Without Scanning (fortsätt utan att skanna) och skriver in siffrorna över QR-koden.

2. När appen vet vilken enhet du vill installera bör den guida dig igenom alla stegen.

4. Anslut låset till appen

1. Ange var låset har installerats i appen. Den här platsen används när appen skickar aviseringar, så välj en som passar.

2. Appen bör börja leta efter Nest Connect.

3. När appen har hittat den håller du den vita knappen ovanför låsvredet nedtryckt för att ansluta låset och Nest Connect.

Felsökningstips: Om låset inte ansluter kan du flytta Connect-enheten närmare låset. Ibland räcker det med några centimeter eller en halvmeter.

5. Skapa lösenord för Nest

Skapa ett Nest-lösenord med appen. Det här lösenordet ersätter det huvudlösenord som du skapade på låset.

Appen bör fråga dig om du vill skapa lösenord för andra personer som har åtkomst till Nest-hemmet. Du kan även bjuda in nya personer som ska få åtkomst och du kan ange ett schema som begränsar när en person kan komma in i hemmet.

Nu när låset har installerats och konfigurerats kan du komma igång med ditt Nest × Yale lås.