To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nest x Yale-låsen kan ikke lenger koble til Nest Hub Max

Fra og med slutten av juli 2022 mottar Nest Hub Max-enheter en programvareoppdatering for å klargjøre Nest Hub Max for Matter-kompatibilitet. Matter er en ny standard for smarthjem som gjør smartenheter mer universelt kompatible.

Denne oppdateringen fører til at Nest x Yale-låser ikke lenger kan bruke Nest Hub Max som verken bro til wifi-nettverket i hjemmet eller som signalforsterker, fordi de ikke er kompatible med den oppdaterte standarden. Hvis du allerede har en Nest Connect i nærheten, kan den fungere som en bro eller signalforsterker for Nest x Yale-låsen. Det betyr at du ikke trenger å gjøre noe for at enhetene skal fortsette å fungere som normalt.

I en begrenset periode tilbyr Nest en Nest Connect til kunder som har Nest x Yale-lås, men som ikke har Nest Connect, og som har gitt låsen tilgang til wifi kun ved bruk av en Nest Hub Max som bro. Når den er konfigurert, bruker Nest x Yale-låsen Nest Connect som bro i stedet for Nest Hub Max. Finn ut mer om Nest Connect.

Viktig: Hvis du ikke allerede har eller legger til en Nest Connect i hjemmet ditt i Nest-appen, blir låsen frakoblet.

Koble til låsen igjen etter Thread-Matter-oppdateringen

Hvis Nest x Yale-låsen er frakoblet, kan du bekrefte at problemet er knyttet til programvareoppdateringen ovenfor, ved å sjekke at «Operativsystemversjon» på Nest Hub Max begynner med «F7» eller høyere. I så fall må du flytte en Nest Connect du allerede har, nærmere låsen eller legge til en ny Nest Connect. Hvis Nest Hub Max ikke begynner med F7 eller høyere, kan den manglende tilkoblingen skyldes et annet problem. Finn ut hvordan du løser problemer med frakoblede låser.

Flytt Nest Connect-enheter du har allerede

Hvis du har den oppdaterte versjonen av Nest Hub Max og en Nest Connect som allerede er konfigurert i Nest-appen i det samme hjemmet, kan du flytte den nærmere låsen og vente til den kobles til. Hvis Nest Connect er innen rekkevidde av låsen, skal den vanligvis kunne koble til. Hvis du har problemer, kan du se etter kilder til forstyrrelser.

Legg til en ny Nest Connect for Nest x Yale-låsen

Hvis du ikke har en Nest Connect allerede, kan du følge denne fremgangsmåten for å legge til en ny Nest Connect, slik at du kan koble låsen til nettet igjen.

1. Tilbakestill Nest x Yale-låsen til fabrikkstandard

Det kan hende du må tilbakestille Google Nest × Yale-låsen til fabrikkstandard for å løse enkelte problemer, for eksempel talltastatur som ikke reagerer, eller hvis du har glemt hovedadgangskoden. Hvis du flytter låsen til en annen dør eller et annet hjem, må du også tilbakestille den til fabrikkstandard.

Når låsen er tilbakestilt til fabrikkstandard, slettes alle adgangskodene, inkludert hovedadgangskoden, og alle programfunksjonene går tilbake til de opprinnelige standardinnstillingene.

How to reset your Nest × Yale Lock

1. Fjern batteridekselet og batteriene.

For å fjerne batteridekselet trenger du enten nøkkelen til batteridekselet som fulgte med i esken til Nest × Yale-låsen, eller en tegnestift. En liten sekskantnøkkel kan også fungere.

1. Sett nøkkelen eller tegnestiften inn i hullet på toppen av batterirommet, og trykk hardt ned.
    2. Ta tak i dekselet nær toppen, og dra det av mens du fortsetter å trykke med nøkkelen eller tegnestiften.
    3. Ta ut alle batteriene.
  2. Skru ut de to boltene som holder innendørslåsen.
  3. Fjern innendørslåsen for å se tilbakestillingsknappen – du finner den til venstre for kabelkontakten.
  4. Hold inne tilbakestillingsknappen mens du setter inn batteriene.
  5. Fortsett å holde inne tilbakestillingsknappen til lyset blir rødt og låsen sier «Just a moment, erasing all settings» («Vent litt – tømmer alle innstillingene»).
  6. Slipp tilbakestillingsknappen.
  7. Ta ut ett batteri fra både venstre og høyre side av låsen for å se skruehullene.
  8. Sett innendørslåsen på døren, og innrett skruehullene med hverandre.
  9. Skru inn de to boltene som holder innendørslåsen.
  10. Sett i de to batteriene igjen.
  11. Nest × Yale-låsen sier «Hi, from Yale and Nest» («Hei fra Yale og Nest») når tilbakestillingen er fullført.
  12. Sett på batteridekselet.

For å sette på igjen dekselet, sett inn de to tappene på undersiden av dekselet i hullene på låsen, og trykk dekselet til det låses på plass.

Merk: Når du har tilbakestilt låsen, må du opprette en hovedadgangskode på låsen før du konfigurerer den med Nest-appen.

Standardinnstillinger når låsen ikke er koblet til Nest-appen

Funksjon

Standardinnstilling

Tilgjengelige innstillinger

Hovedadgangskode

Obligatorisk

Ikke aktuelt

Autolås

Deaktivert

Aktiver, deaktiver

Lås døren automatisk etter

30 sekunder

Ikke aktuelt

Lås med én berøring

Aktivert

Aktiver, deaktiver

Voluminnstilling

Lavt

Stille, lavt, høyt

Grense for antall feil koder oppgitt

5 ganger

Ikke aktuelt

Avslutningstid

90 sekunder

Ikke aktuelt

Standardinnstillinger når låsen er koblet til Nest-appen

Funksjon

Standardinnstilling

Tilgjengelige innstillinger

Hovedadgangskode

Ikke aktuelt

Ikke aktuelt

Autolås

Deaktivert

Home/Away Assist: På, Av
Hjemme: Autolås på eller av
Borte: Autolås på

Lås døren automatisk etter

1 minutt

10 sekunder, 1 minutt,
5 minutter

Lås med én berøring

Aktivert

Aktiver, deaktiver

Voluminnstilling

Lavt

Stille, lavt, høyt

Grense for antall feil koder oppgitt

5 ganger

Ikke aktuelt

Avslutningstid

90 sekunder

Ikke aktuelt

Hvordan bekrefter jeg at låsen er fjernet fra Nest-appen, når jeg har tilbakestilt låsen?

Trykk på den hvite indikatorlysknappen på innsiden av hjemmet. Hvis lyset blinker blått og låsen sier «Ready. Use your Nest app to add the lock to your account» («Klar. Bruk Nest-appen til å legge til låsen i kontoen din»), så er den fjernet fra kontoen din. Hvis låsen sier «Privacy mode is on» («Personvernmodus er på») eller «Privacy mode is off» («Personvernmodus er av»), er den fortsatt tilknyttet kontoen din.

For å fjerne låsen fra kontoen, velg låsen på startskjermen i Nest-appen etterfulgt av trykk på innstillingene Innstillinger for Nest-ikon etterfulgt avRemove lock (Fjern låsen).

2. Installer Nest Connect med Nest-appen

Hvis du allerede har andre Nest-produkter i hjemmet, må du
sørge for at de er i nærheten når du prøver å legge til Nest Connect i
Nest-appen. Nest Connect kobles til dem i løpet av
prosessen, og de må være innen rekkevidde.

1. Åpne Nest-appen Nest app.
  2. Trykk på innstillingene Innstillinger for Nest-ikon og så Add product (Legg til et produkt) .
  3. Skann QR-koden Nest QR code image. på baksiden av Connect.
  4. Følg konfigurasjonsveiledningen i appen.
  5. Koble Nest Connect til et strømuttak mellom Nest-produktene
    dine for å utvide rekkevidden.
 Nest connect being plugged into a wall outlet

3. Koble låsen til Nest-appen

1. Logg på kontoen din

Hvis du ikke har brukt Nest-produkter før: Gå til Apple App Store eller Google Play for å laste ned Nest-appen og opprette en konto.

Hvis du allerede eier et Nest-produkt: Logg på kontoen din i appen hvis du ikke har gjort det allerede.

Merk: Hvis du har mer enn ett hjem i kontoen din, må du først velge Nest-hjemmet der du vil installere kameraet. Trykk på menyen øverst til venstre på startskjermen for å bytte hjem.

2. Konfigurer Nest Connect

Nest × Yale-låsen kobles ikke direkte til wifi. Du må konfigurere Nest Connect før du kan koble den til internett og legge den til i Nest-appen. Deretter kan du fortsette å konfigurere låsen.

3. Skann QR-koden

QR code lock

For å begynne, åpne Nest-appen og så trykk på innstillingene Innstillinger for Nest-ikon og så velg Add product (Legg til et produkt).

1. I appen blir du bedt om å skanne QR-koden på produktet ditt, slik at appen vet hvilken enhet du vil installere. Koden til Nest × Yale-låsen finner du i batterirommet.

2. Start med telefonen din omtrent 30 cm unna, og flytt den deretter sakte nærmere koden. Koden trenger ikke å fylle boksen i appen for at du skal kunne skanne.

Tips: Når du skanner koden, må du sørge for at du har god belysning, og at ingenting skygger for koden.

1. Hvis du fortsatt ikke kan skanne koden, trykk på Continue Without Scanning (Fortsett uten skanning) og skriv inn tallene over QR-koden.

2. Når appen vet hvilken enhet du prøver å installere, blir du veiledet gjennom alle trinnene.

4. Koble låsen til appen

1. Fortell appen hvor låsen er montert. Appen bruker denne posisjonen når den sender deg varsler, så velg en som passer.

2. Appen skal begynne å se etter Nest Connect-enheten.

3. Når appen finner den, trykker og holder du på den hvite knappen over vrideren på låsen for å koble til låsen og Nest Connect.

Feilsøkingstips: Hvis låsen ikke kan kobles til, kan du flytte Connect nærmere låsen. Selv noen centimeter kan utgjøre en forskjell.

5. Opprett Nest-adgangskoder

Opprett en Nest-adgangskode med appen. Denne adgangskoden erstatter hovedadgangskoden du opprettet på låsen.

I appen blir du spurt om du vil opprette adgangskoder for andre som deler tilgang til Nest-hjemmet ditt. Du kan også invitere nye personer til å dele tilgang. I tillegg kan du angi en tidsplan som begrenser når noen kan komme inn i hjemmet.

Nå som låsen er installert og konfigurert, kan du komme i gang med bruk av Nest × Yale-låsen.