To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Nätverksstatistik för wifi-enheter

Nest Wifi och Google Wifi kan identifiera potentiella nätverksproblem och föreslå lösningar i förebyggande syfte. Om ett problem upptäcks visas en avisering i Google Home-appen eller i Google Home Activity. Tidigare nätverksstatistik, inklusive sådant som har lösts, finns också i Activity .

Med nätverksstatistiken i Nest Wifi och Google Wifi identifieras problem av följande slag:

Om du till exempel har bytt nätverkslösenord nyligen, och en enhet som var ansluten tidigare inte längre är det, kan ett insiktskort om problemet visas i Activity med en hjälplänk och förslaget att uppdatera lösenordet på den enheten.

Aviseringar och Home Activity

Med Nest Wifi och Google Wifi blir du aviserad om potentiella problem på olika sätt beroende på hur viktiga de är för nätverket.

• Appaviseringar används främst för brådskande meddelanden när en åtgärd krävs från din sida, t.ex. om nätverket eller en mesh-åtkomstpunkt är offline, om en ny enhet har lagts till i nätverket eller om en enhet inte kan ansluta till nätverket. Du kan välja om du vill ta emot aviseringar om wifi-nätverket i Google Home-appen.
  • I Home Activity visas aktuella problem och sådana som uppstått nyligen.
  • Du kan se tidigare nätverksstatistik som du har fått i aktivitetsavsnittet i Google Home-appen. Tryck sedan på Filter. Även problem som har åtgärdats visas här.

Om det blir problem med en enhet i nätverket kan du öppna Google Home-appen och se i Activity om det finns en rekommenderad lösning. Du kan sedan följa länken och läsa mer om vad felet beror på och hur du kan åtgärda det.