To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Netwerkinzichten voor wifi-apparaten

Nest Wifi en Google Wifi kunnen je op een proactieve manier helpen veel potentiële netwerkproblemen vast te stellen en op te lossen. Als er een probleem wordt opgemerkt, krijg je een netwerkinzicht in de vorm van een melding van de Google Home-app of via de Google Home-activiteitsfeed. Eerdere netwerkinzichten, waaronder gebeurtenissen die zijn opgelost, vind je ook in de activiteitsfeed .

Nest Wifi- en Google Wifi-netwerkinzichten kunnen problemen zoals deze vaststellen:

Bijvoorbeeld: je hebt kortgeleden je netwerkwachtwoord gewijzigd en een apparaat dat ooit met je netwerk was verbonden, is dat nu niet meer. Dan kan er proactief een inzichtenkaart worden toegevoegd aan de activiteitsfeed om je te laten weten dat er misschien een probleem is. Hier vind je ook een link waarmee je het wachtwoord van je apparaat kunt updaten.

Meldingen en Home-activiteitsfeed

Nest Wifi en Google Wifi gebruiken verschillende methoden om je op de hoogte te brengen van potentiële problemen op basis van hoe belangrijk ze zijn voor je netwerk.

• App-meldingen worden hoofdzakelijk gebruikt voor dringende waarschuwingen die je aandacht vereisen, zoals wanneer je netwerk of mesh-punt offline is, een nieuw apparaat is toegevoegd aan je netwerk of een apparaat geen verbinding kan maken met het netwerk. Je kunt in de Google Home-app aangeven of je wifi-netwerkmeldingen wilt ontvangen.
  • Gebeurtenissen in de Home-activiteitsfeed tonen actieve en recente problemen.
  • Je kunt eerdere netwerkinzichten bekijken die je hebt gekregen door naar het gedeelte Activiteitsfeed van de Google Home-app te gaan en op Filter te tikken. Dit gedeelte toont ook gebeurtenissen die al zijn verholpen.

Als je een probleem hebt met een apparaat in je netwerk, ga je naar de Google Home-app en check je je activiteitsfeed  om erachter te komen of er een aanbevolen oplossing beschikbaar is. Vervolgens kun je de link in het inzicht volgen voor meer informatie over de oorzaak van het probleem en hoe je dit kunt oplossen.