We moved control of OnHub and Google Wifi devices to the Google Home app. You can easily migrate your Google Wifi network into the Google Home app, where you’ll be able to control your Wi-Fi network and other connected products in one place.

Google Home-appen har ersatt Google Wifi-appen

Styrningen av Google Wifi och OnHub har flyttats från Google Wifi-appen till Google Home-appen så att du ska kunna hantera alla dina anslutna produkter på ett och samma ställe.

Överför nätverket till Google Home-appen så att nätverksinställningarna och funktionerna i Google Wifi ska bli tillgängliga även i fortsättningen. Migreringen går snabbt och wifi-anslutningen avbryts inte.

Migrera till Google Home-appen

Obs! Det går inte längre att använda Google Wifi-appen för att göra ändringar i wifi-nätverket. Om du vill göra ändringar, t.ex lägga till eller ta bort medlemmar, ändra enhetsnamn, återställa standardinställningarna och köra hastighetstester i nätverket, ska du migrera till Google Home-appen. Du fortsätter dock att ha skrivskyddad åtkomst till Google Wifi-appen. Det innebär att du fortfarande kan öppna Google Wifi-appen och se dina enheter.

Nya funktioner i Google Home-appen

Skillnader i Google Home-appen

De flesta av Google Wifi-appens funktioner går att använda i Google Home-appen redan i dag. Test av wifi-hastighet till enskilda enheter i nätverket läggs till i en framtida version av Google Home-appen inom kort.

• När du gått över till Google Home-appen måste du lägga till andra som medlemmar i hemmet i Google Home-appen om de ska få åtkomst till wifi-inställningarna. Läs mer om att hantera medlemmar i hemmet.
  • On.Here är inte tillgängligt i Google Home-appen. Vi föreslår att du konfigurerar en Nest-högtalare eller Nest-skärm och på det sättet ger gäster möjlighet att tända eller släcka lampor med rösten.

Tidsplan för ändringar i Google Wifi-appen

Google Wifi-appen slutar att fungera under 2021. Det här är några hållpunkter för övergången från Google Wifi-appen till Google Home-appen:

Från och med maj 2021

• Google Wifi- och OnHub-enheter kan bara konfigureras i Google Home-appen.
  • Du måste använda Google Home-appen om du vill ändra funktioner och inställningar eller något annat i nätverket.
  • Du behöver även använda Google Home-appen om du vill utöka nätverket eller skapa nya.

Från augusti 2021

• Google Wifi-appen är inte längre tillgänglig för nedladdning.

Senare i år

• Google Wifi-appen stängs av. Därefter går det bara att använda den till att återställa standardinställningarna för wifi-enheter.