We moved control of OnHub and Google Wifi devices to the Google Home app. You can easily migrate your Google Wifi network into the Google Home app, where you’ll be able to control your Wi-Fi network and other connected products in one place.

De Google Home-app heeft de Google Wifi-app vervangen

Omdat we willen dat je al je gekoppelde producten op één plek kunt beheren, zijn de opties voor Google Wifi en OnHub verplaatst van de Google Wifi-app naar de Google Home-app.

Je moet je netwerk overzetten naar de Google Home-app om toegang te houden tot je netwerkinstellingen en Google Wifi-functies. Het overzetten gaat snel en heeft geen invloed op je wifi.

Overzetten naar de Google Home-app

Belangrijk: Je kunt de Google Wifi-app niet meer gebruiken om wijzigingen in je wifi-netwerk aan te brengen. Stap over naar de Google Home-app als je wijzigingen wilt aanbrengen, zoals leden toevoegen of verwijderen, apparaatnamen wijzigen, de fabrieksinstellingen terugzetten en snelheidstests voor je netwerk uitvoeren. Alleen-lezen toegang tot de Google Wifi-app is nog wel beschikbaar. Dit betekent dat je de Google Wifi-app en je apparaten nog steeds kunt openen en bekijken.

Nieuwe functies beschikbaar in de Google Home-app

Functies in de Google Home-app die anders zijn

De meeste functies in de Google Wifi-app kunnen momenteel worden gebruikt in de Google Home-app. De functie om de wifi-snelheid naar specifieke apparaten in je netwerk te testen wordt toegevoegd aan een aankomende release van de Google Home-app.

Tijdlijn voor wijzigingen in de Google Wifi-app

De Google Wifi-app wordt in 2021 uitgezet. Hier zie je wat je kunt verwachten als de Google Wifi-app wordt overgezet naar de Google Home-app:

Vanaf mei 2021

• Je kunt Google Wifi- en OnHub-apparaten alleen instellen in de Google Home-app.
  • Als je wijzigingen in je netwerk wilt aanbrengen, waaronder in functies of instellingen, gebruik je de Google Home-app.
  • Je hebt de Google Home-app ook nodig om je netwerk uit te breiden of nieuwe netwerken te maken.

Vanaf augustus 2021

• De Google Wifi-app kan niet meer worden gedownload.

Later dit jaar

• De Google Wifi-app wordt uitgezet en kan alleen nog worden gebruikt om Wifi-apparaten terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.