To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Ääniviestien lähettäminen Google Nest- ja Home-laitteisiin

Voit lähettää viestin kaikille kotonasi oleville henkilöille lähettämällä viestejä kaikkiin Google Nest- tai Home-laitteisiin.

Vinkki: Voit luoda ohjelmia, joiden avulla voit lähettää viestejä kotonasi ja perheenjäsenillesi. Lue lisää ohjelmien luomisesta.

Huom. Jos Digitaalinen hyvinvointi on käytössä, laitepaussi, suodattimet tai Älä häiritse ‑tila voivat rajoittaa ominaisuutta.

Lue lisää Digitaalisesta hyvinvoinnista

Aloittaminen

Yhdestä kaiuttimesta tai näytöstä toisiin kaiuttimiin tai näyttöihin lähettäminen

Mitä tarvitset

Missä lähetys toistetaan?

Jos viesti aloitetaan kaiuttimella tai näytöllä, se toistetaan kaikissa kaiuttimissa tai näytöissä, jotka:

Puhelimesta kaiuttimeen tai näyttöön lähettäminen

Mitä tarvitset

Missä lähetys toistetaan?

Jos viesti aloitetaan puhelimesta, se toistetaan kaikissa kaiuttimissa ja näytöissä, joihin on kirjauduttu sisään samalla Google-tilillä.

Puhelimesi ei tarvitse olla samassa langattomassa verkossa kuin kaiuttimesi tai näyttösi.

Viestin lähettäminen koko kodille

Haluamasi toiminto: Sano "Ok Google" ja sitten
Luo oma viesti

"Lähetä <message>"

Voit myös käyttää seuraavia komentoja lähetä-komennon sijaan: "huuda", "ilmoita" ja "kerro kaikille".

Tämä lähetetään kaikille Google Nest- tai Home-laitteille.

Viestin lähettäminen tiettyyn huoneeseen tai tietylle laitteelle

Huom. Ominaisuus on tällä hetkellä käytettävissä vain englanniksi.

Lähetyksen kohde: Sano "Ok Google" ja sitten
Huone
  • "Lähetä [huoneen nimi] [viesti]".

• "Lähetä olohuoneeseen ’on aika aloittaa kotitehtävät’".

Laite
  • "Lähetä [laitteen nimi] [viesti]".

• "Lähetä keittiöön, ’onko illallinen jo valmis?’"

Esiasetetun viestin lähettäminen

Viestin lähettämisen syy:   Sano "Ok Google" ja sitten

Herätys

"Lähetä…"

• herätä kaikki
  • on aika herätä
Aamiainen

"Lähetä…"

• aamiainen on valmis
  • aamiainen on katettu
  • on aika syödä aamiaista
Lounas

"Lähetä…"

• lounas on valmis
  • on lounasaika
Illallinen

"Lähetä…"

• illallinen on katettu
  • illallinen on valmis
  • soita ruokakelloa
  • on aika syödä illallista
  • on illallisen aika
Aika lähteä

"Lähetä…"

• on aika lähteä ulos
  • on aika poistua
  • on aika lähteä kotoa
  • on aika poistua kotoa
Kotiin saapuminen

"Lähetä…"

• olen kotona
  • olen täällä
Matkalla

"Lähetä…"

• olen matkalla
  • olen kohta kotona
  • palaan pian
Elokuva-aika

"Lähetä…"

• on aika katsoa elokuvaa
  • elokuva on alkamassa
  • lähdetään elokuvateatteriin
TV-aika

"Lähetä…"

• ohjelma on alkamassa
  • on aika katsoa televisiota
  • on television aika
Nukkumaanmenoaika

"Lähetä…"

• on nukkumaanmenoaika
  • on aika mennä nukkumaan
  • nukkumaanmenoaika
  • mennään nukkumaan

Nämä lähetetään kaikkiin kaiuttimiin tai näyttöihin.

Voice Match ja viestien lähettäminen

Viestin voi lähettää kuka tahansa, myös vieraat ja Voice Matchiin liittyneet käyttäjät.

Lähetykseen vastaaminen

Voit vastata lähetykseen vasta sen jälkeen, kun se on toistettu. Vastauksesi lähetetään vain viestin lähettäneeseen alkuperäiseen laitteeseen. Muut kaiuttimet tai näytöt ja mobiililaitteet eivät saa vastaustasi.

Haluamasi toiminto: Sano "Ok Google" ja sitten
Lähetykseen vastaaminen
  • "Vastaa <message>"
  • "Lähetä vastaus"