Versjon 12.6

Funksjonene nedenfor er nå tilgjengelige i Google Ads Editor versjon 12.6:

Last ned den nyeste versjonen av Google Ads Editor.

Avansert målretting mot nye demografiske kriterier

Du kan nå ut til akkurat de personene som har størst sannsynlighet for å kunne la seg overbevise av produktene eller tjenestene dine. Dette gjør du ved å vise annonsene dine til de kundene som innfrir nye og avanserte demografiske kriterier du selv velger å bruke. Finn ut mer om demografisk målretting.

Oppdatering av egendefinerte regler

Google Ads Editor 12.6 inneholder to oppdaterte egendefinerte regler:

• Egendefinerte regler gjelder nå for alle kampanjer, deriblant alle kampanjer som er aktive, satt på pause, ventende eller fortsatt bare på utkaststadiet. De egendefinerte reglene har imidlertid ingen innvirkning på kampanjer som er fjernet eller avsluttet.
  • Du må ha minst 1000 aktive brukere i målgruppelisten din. Hvis målgruppelisten inneholder færre enn 1000 aktive brukere (var tidligere 100 aktive brukere), og du vil bruke den i forbindelse med en søkekampanje eller annonsegruppe med søkeannonser, blir det ikke vist annonser til personene i denne listen før du har lagt til flere aktive brukere.

To nye egendefinerte regler er lagt til i Google Ads Editor 12.6:

• Hvis du har en utvidet tekstannonse der du ikke har tatt med verken den andre beskrivelsen eller den tredje overskriften, blir du påminnet om å oppgi disse for å oppnå bedre klikkfrekvens (CTR).
  • I sporingsmalen din må du bruke HTTPS-protokollen. Hvis du i stedet bruker HTTP i sporingsmalen, blir du påminnet om å oppdatere den. Om du benytter deg av HTTP i sporingsmalen, kan dette forstyrre klikkmålingen og viderekoblingssystemene du bruker.

Finn ut hvordan du kan bruke egendefinerte regler.

Samtalerapportering på kontonivå

I stedet for at du slår på samtalerapportering for hver enkelt annonse eller kampanje, kan du nå slå på denne funksjonen på kontonivå, slik at du aldri går glipp av noen rapporter. Finn ut mer om samtalerapportering.

Anbefalt budsjett

Det blir vist en kolonne med anbefalt budsjett i Kampanjer-tabellen hvis du gikk glipp av minst 10 % av den potensielle trafikken din i forrige uke. Dette anbefalte budsjettet er det aktuelle beløpet du måtte ha hatt som dagsbudsjett for å sikre deg flere av visningene du gikk glipp av de siste sju dagene. Finn ut mer om anbefalte dagsbudsjetter.

Nye overskrifter i oppringingsannonser

I oppringingsannonser finner du nå to nye valgfrie felt: Overskrift 1 og Overskrift 2. Med mer annonsetekst har du mer plass til å formidle budskapet ditt til potensielle kunder og forklare hva som er nyttig med produktene eller tjenestene du tilbyr. Finn ut mer om oppringingsannonser.

Handlingsfremmende oppfordringer i TrueView in-stream-annonser

Du kan nå bruke «Overskrift»- og «Handlingsfremmende oppfordring»-feltet for TrueView in-stream-annonser i alle videokampanjer. Finn ut hvordan du kan opprette TrueView for Action-kampanjer.

Budoppdateringer

Når du velger ønsket budstrategi i søkekampanjene du kjører, får du ikke bare se de eksisterende anbefalte målene, men også anbefalt kostnad per handling (CPA) – om slik foreligger.

Hvis du oppretter en ny søkekampanje i Google Ads Editor via en konto med konverteringssporing aktivert, kan mål-CPA-budstrategien (om anbefalt mål-CPA er tilgjengelig) bli brukt som standard i denne nye kampanjen. Dette forutsetter at du ikke selv angir noen budstrategi. Finn ut mer om mål-CPA-budgivning.

I denne versjonen av Google Ads Editor finnes det støtte for mål-CPA-budgivning samt

Bumperannonser for videokampanjer

Du kan nå bruke annonsegrupper for bumperannonser (og bumperannonser) i standard videokampanjer. Finn ut hvordan du kan opprette videokampanjer med bumperannonser.

Ny enhet annonser kan målrettes mot: TV-skjermer

Nå kan du målrette annonsene dine mot TV-skjermer i tillegg til nettbrett, datamaskiner og mobilenheter. Enhetsmålretting for TV-skjermer fungerer i banner- og videokampanjer, kan tas med i rapporteringen og kan brukes på kampanje- og annonsegruppenivå. Finn ut mer om enhetsmålretting for kampanjer.

Bedre filtre

Når du tidligere filtrerte kampanjer eller annonsegrupper i Google Ads Editor, søkte Google Ads Editor etter akkurat det du skrev inn i søkefeltet. Hvis du for eksempel søkte etter Ny kampanje, søkte Google Ads Editor etter kampanjer eller annonsegrupper som inneholdt søkeuttrykket Ny kampanje i sin helhet.

I den nye versjonen av Google Ads Editor har vi gjort denne søkefunksjonen enda bedre, og du kan nå være enda mer spesifikk når du skal søke etter kampanjer eller annonsegrupper.

Eksakt søketerm

Spesialtegn

Det AdWords Editor søker etter

Det Google Ads Editor søker etter

Kampanje på sommersko

Ingen

Hvilket eller hvilke som helst av ordene fra søkeuttrykket

Navn på kampanjer eller annonsegrupper som inneholder «kampanje», «på», «sommersko» eller alle tre

“”Kampanje på sommersko””

Dobbelt anførselstegn (“”) på begge sidene av ordet eller uttrykket

Det eksakte ordet eller uttrykket omsluttet av doble anførselstegn

Navn på kampanjer eller annonsegrupper som inneholder «Kampanje på sommersko»

-sommersko

Bindestrek (-) foran ordet

Alt som ikke inneholder ordet eller uttrykket foran bindestreken

Navn på kampanjer eller annonsegrupper som ikke inneholder «sommersko»

sommersko\s+Norge

Omvendt skråstrek, bokstaven d og et plusstegn «\s+»

Alt som begynner med første ordet og etterfølges av sifre (s), og som så har det første ordet som vises etter plusstegnet, rett etter disse sifrene

Navn på kampanjer eller annonsegrupper som starter med «sommersko» etterfulgt av sifre (s), og hvor disse sifrene igjen etterfølges av «Norge» (f.eks. «sommersko2001Norge»)

Med utgangspunkt i eksemplene ovenfor resulterer søket ““sommersko”” -ny videokampanje\s+Norge i at Google Ads Editor ser etter kampanjer eller annonsegrupper

• som inneholder den nøyaktige termen «sommersko»
  • som inneholder «videokampanje»
  • som ikke inneholder «ny»
  • som inneholder ordet «videokampanje», umiddelbart etterfulgt av en sifferrekke som i sin tur umiddelbart etterfølges av «Norge»

Tips

• Det skilles ikke mellom små og store bokstaver i søk i Google Ads Editor.
  • Disse nye reglene fungerer også når det filtreres etter feltnavn i redigeringspanelet på den høyre siden, og ved filtrering etter elementtyper i Administrer-panelet.

Smart Shopping-kampanjer

I Google Ads Editor er det nå støtte for Smart Shopping-kampanjer, som kombinerer standard Shopping-kampanjer og standard remarketingkampanjer i Displaynettverket. I disse kampanjene blir det brukt automatisk budgivning og automatiske annonseplasseringer for å fremme bedriften din og produktene dine i ulike nettverk. Finn ut mer om Smart Shopping-kampanjer.

Videoelementer for responsive bannerannonser

Via Google Ads Editor kan du nå legge til opptil fem videoelementer i de responsive bannerannonsene dine. Finn ut mer om responsive bannerannonser.

Oppdaterte beregninger

Beregningene du finner i Google Ads Editor, har nå større samsvar med beregningene i Google Ads. Dette gjelder for eksempel beregninger knyttet til annonseresultater, synlighet, konverteringer, informasjon om telefonsamtaler, kontoens endringslogg og målgrupperekkevidde.

Vi avvikler gamle Gmail-annonseformater

I Google Ads Editor finnes det nå ikke lenger støtte for to gamle Gmail-annonseformater: enkeltkampanjemalen for Gmail og flerproduktmalen for Gmail. Finn ut hvordan du kan opprette og endre Gmail-annonser med maler.

«Landingsside = kanal»-alternativet blir erstattet med TrueView discovery-annonser

For TrueView discovery-annonser kunne du tidligere ha «Min kanal»-siden som den aktuelle annonsens landingsside, men altså ikke nå lenger. Landingssiden blir i stedet automatisk endret til videosiden din, men dette kan du endre senere om du måtte ønske. Finn ut hvordan du kan opprette TrueView-videokampanjer.

Kolonner som fjernes fra attribusjonsrapporter

Vi ønsker å forenkle rapporteringen og fjerner derfor disse kolonnene fra attribusjonsrapportene:

• Klikkassisterte konv.
  • Visn.assisterte konv.
  • Klikkassistert konv.verdi
  • Visn.assistert konv.verdi
  • Klikkassisterte konv. / siste klikk-konv.
  • Visn.assisterte konv. / siste klikk-konv.
Du må dessuten åpne attribusjonsrapportene på managerkontonivå, ikke på de enkelte kontonivåene. Finn ut mer om Google Ads-managerkontoer.