Conflicterende targets en uitsluitingen

Google Ads Editor 1.8 ondersteunt de nieuwste updates voor doelgroeptargeting. Eerdere versies van Google Ads Editor ondersteunen de nieuwe targetingmethoden niet. We raden u aan te upgraden naar Google Ads Editor 1.8 om fouten te voorkomen als u uw doelgroepen downloadt, bekijkt en toewijst.

Google Ads Editor controleert automatisch op de volgende conflicten in targets en uitsluitingen (gelabeld 'gewone items' en 'uitgesloten items' in de interface van Google Ads Editor).

Een advertentiegroep mag niet hetzelfde criterium targeten en uitsluiten. De volgende situaties zouden bijvoorbeeld tot foutmeldingen leiden:

• een zoekwoord dat hetzelfde is als een uitsluitingszoekwoord in dezelfde advertentiegroep.
  • een geslachtsuitsluiting die hetzelfde is als een geslachtstarget in dezelfde advertentiegroep.
  • een locatietarget die hetzelfde is als een locatie-uitsluiting in dezelfde campagne.

Een advertentiegroep of campagne mag geen dubbele targets of uitsluitingen bevattenben. De volgende situaties zouden bijvoorbeeld tot foutmeldingen leiden:

• twee of meer identieke leeftijdscategorieën in dezelfde advertentiegroep.
  • twee of meer identieke doelgroepuitsluitingen in dezelfde campagne.
  • twee of meer zoekwoorden met dezelfde tekst- en hetzelfde zoektype in dezelfde advertentiegroep.

Als Google Ads Editor dergelijke problemen aantreft, ontvangt u een waarschuwingsbericht zodat u de conflicten kunt oplossen voordat u wijzigingen uploadt naar Google Ads.