Lansering av version 11

Google Ads Editor har fått ett nytt utseende för att det ska bli ännu lättare att navigera i och hantera konton, oavsett om du snabbt behöver komma åt vanliga uppgifter eller avancerade funktioner och inställningar. Vi har även fräschat upp hela verktyget och gett det en ny layout. Med uppdaterade verktyg och funktioner får du ännu bättre koll på ditt konto. Ladda ned den senaste versionen av Google Ads Editor.

Ladda ned Google Ads Editor 11

Titta på videon

Nyheter i Google Ads Editor 11

Klicka på valfri länk för att hoppa till ett avsnitt på den här sidan med mer information.

Gränssnitt

Hantering och navigering

Verktyg och funktioner

Typlista

Ändra datavyn med typlistan

Typlistan finns i sidfältet, nedanför trädvyn. Klicka på en typ (till exempel Sökord, Annonser, Annonsgrupper, Kampanjer osv.) för att ändra datavyn för en vald kampanj eller annonsgrupp, eller dubbelklicka på en typ för att öppna ett nytt fönster.

Bredvid objektstypen kan du även se antalet objekt (exempelvis antalet sökord) för den valda kampanjen eller annonsgruppen. Om du gör en sökning uppdateras antalet för att visa hur många av objekten som stämmer in på din sökning (om exempelvis 5 av 200 sökord matchar sökningen visas ”5/200” bredvid Sökord). Med rullgardinsmenyn längst upp till höger i typlistan kan du filtrera typer och dölja typer som inte används.

Nya fönster

Visa och redigera olika delar av ditt konto samtidigt

Med nya fönster kan du se flera olika delar av kontot, kampanjerna eller annonsgrupperna samtidigt. Du kan exempelvis använda ett nytt fönster för att kunna se dina sökord medan du skriver en annonstext.

Så här öppnar du nya fönster:

1. Välj ditt konto eller valfritt antal kampanjer och annonsgrupper i trädvyn.
  2. Dubbelklicka på en typ (till exempel Sökord) eller klicka på pilikonen på typmenyn för att öppna ett nytt fönster.
  3. Om du vill öppna ännu ett nytt fönster för de valda objekten upprepar du steg 1–2.

Om du öppnar ett nytt fönster och sedan väljer andra kampanjer eller annonsgrupper uppdateras informationen i det nya fönstret för att återspegla de nya valen. Du kan också välja andra kampanjer eller annonsgrupper genom att klicka på plusikonen högst upp i det nya fönstret.

Effektivare kontohantering

Ladda ned flera konton samtidigt eller ladda ned hela MCC-konton

Accounts manager

Med kontohanteraren kan du nu lägga till och hantera ett helt MCC-konto i Google Ads Editor. Du kan också ladda ned data för flera olika konton samtidigt istället för att ladda ned från ett i taget.

Med kontohanteraren kan du dessutom enkelt få en översikt över det totala antalet ändringar, fel och varningar i ett konto.

Öppna flera olika konton

Jämför, visa och redigera mer än ett konto i taget

Använd kontohanteraren för att hantera, redigera och visa flera konton bredvid varandra. Du kan även kopiera och klistra in objekt mellan konton.

Så öppnar du flera konton:

1. Klicka på Konton så att du öppnar kontohanteraren.
  2. Välj ett annat konto än det befintliga.
  3. Om du inte har lagt till ytterligare konton ännu kan du klicka på Lägg till och följa stegen för att lägga till ett konto.
  4. Klicka på Öppna.

Så här gör du för att kopiera och klistra in mellan konton:

1. Följ anvisningarna ovan för att öppna flera konton i Google Ads Editor.
  2. Om kontofönstren är öppna kan du dra och släppa objekt från datavyn på ett konto till trädvyn på ett annat konto. Du kan även kopiera objekt från ett konto och klistra in på ett annat konto.

Välj flera objekt

Visa och klistra in objekt i flera kampanjer eller annonsgrupper

Använd funktionen för att välja flera objekt när du vill visa objekt i valfria kombinationer av kampanjer eller annonsgrupper, eller klistra in objekt i flera kampanjer och annonsgrupper på en gång.

Så här väljer du flera samtidigt:

1. Använd Ctrl + klick (Windows) eller ⌘ + klick (Mac) i trädvyn för att välja flera kampanjer eller annonsgrupper.
  2. Välj en typ i typmenyn för att visa objekt från de valda kampanjerna eller annonsgrupperna.

Så här kopierar du objekt och klistrar in dem i flera kampanjer eller annonsgrupper samtidigt

1. Kopiera en uppsättning objekt (t.ex. sökord, annonser osv.).
  2. Använd Ctrl + klick (Windows) eller ⌘ + klick (Mac) i trädvyn för att välja flera kampanjer eller annonsgrupper.
  3. Klistra in objekten i de markerade kampanjerna eller annonsgrupperna.
  4. Bekräfta de annonsgrupperna du vill klistra in objekten i och klicka på OK.

Gör flera ändringar

Placerar automatiskt din data i rader och kolumner för massredigeringar

Verktyget för att göra flera ändringar samtidigt placerar automatiskt din text i rader och kolumner för att du ska kunna lägga till, uppdatera och ta bort flera objekt på en gång.

Så här använder du verktyget för att göra flera ändringar:

1. I typlistan väljer du den typ av objekt du vill lägga till eller redigera (till exempel Sökord).
  2. Klicka på Gör flera ändringar.
  3. Ange informationen på ett av följande sätt:
    1. Kopiera och klistra in en lista med ändringar: Klistra in ändringarna eller klicka på Klistra in från Urklipp. Verktyget sorterar datan automatiskt i rader och kolumner.
    2. Skriv in dina data direkt: Börja med att välja kolumnrubrik (till exempel Sökord) och klicka sedan i cellen för att markören ska synas. För att vara säker på att verktyget uppdaterar rätt kampanjer eller annonsgrupper väljer du Min data innehåller kolumner för kampanjer och/eller annonsgrupper eller Använd valda mål och välj kampanjer eller annonsgrupper och klickar sedan på Bearbeta.
  4. Granska sammanfattningen av dina ändringar, inklusive eventuella fel och varningar.
  5. Välj något av följande alternativ för att avsluta verktyget:
    1. Klicka på Slutför och granska ändringar för att se ändringarna på ditt konto och sedan på Behåll för att behålla ändringarna eller Avvisa för att ångra dem.
    2. Klicka på Ångra och avbryt för att ångra ändringarna.

Ångra och göra om flera ändringar

Ångra eller göra om ändringar du har gjort i rad

Ångra eller gör om en eller flera ändringar i rad eller använd menyerna Ångra och Gör om för att välja en eller flera ändringar. Menyerna Ångra och Gör om spårar upp till 20 ändringar.

Så här ångrar du ändringar:

1. Använd Ctrl + Z (Windows) eller ⌘ + Z (Mac) för att ångra en ändring.
  2. Upprepa steg 1 för att ångra en rad ändringar.

Så här gör du om ändringar:

1. Använd Skift + Ctrl + Z (Windows) eller Skift + ⌘ + Z (Mac) för att göra om en ändring (som du nyligen ångrade).
  2. Upprepa steg 1 för att göra om en rad ändringar.

Så här ångrar du eller gör om ändringar från menyn:

1. Klicka på pilen för någon av menyerna Ångra eller Gör om.
  2. Välj vilka ändringar du vill ångra eller göra om. Om du ångrar en ändring återställs även eventuella ändringar du gjorde efter den ändringen.

Smartare sökfunktion

Sök med filter, flera olika sökkriterier och sparade sökningar, bland annat

Med sökfunktionen i Google Ads Editor kan du nu

• Finjustera sökningarna med flera sökkriterier
    Skriv in din första sökning och tryck sedan på Retur-tangenten. Du kan skriva in en andra sökning vars resultat läggs till bland de första.
  • Snabbt redigera en befintlig sökning
    Dubbelklicka på din sökning i sökfältet för att redigera den.
  • Skapa komplexa sökningar
    Klicka påsökmenyikonen Avancerad sökning > Sökningsverktyget, välj kriterier för sökningen och klicka sedan på sökknappen. Du kan upprepa dessa steg för att lägga till mer än ett kriterium från sökbyggaren. När du anger flera söktermer (kom ihåg att skriva en per rad) får du resultat som matchar någon av termerna.
  • Begränsa sökningen med hjälp av filter
    Klicka på sökmenyikonen Avancerad sökning > Visa filter och välj det filter du vill använda. Du kan begränsa dina resultat till nya objekt, redigerade objekt, objekt med fel och annat. Du kan också filtrera trädvyn och typlistan i det vänstra sidofältet för att visa specifika typer av kampanjer, annonsgrupper och typer.
  • Spara en sökning så att du kan använda den igen
    När du har skrivit in en sökning klickar du på sökmenyikonen Avancerad sökning > Sparade sökningar > Spara aktuell sökning som … Ge den sparade sökningen ett namn. När du vill använda den sparade sökningen klickar du på sökmenyikonen Avancerad sökning > Sparade sökningar och väljer namnet på sökningen.
  • Använd sökgenvägar
    Du kan ange en sökning och använda textgenvägar om du snabbt vill söka i en vald typ. Du kan till exempel använda sökningen keyword:pizza om du vill hitta alla sökord med termen ”pizza”. Se hela listan med sökgenvägar.

Kortkommandon

Använd kortkommandon för att snabbare utföra vanliga uppgifter och navigera i ditt konto

Med kortkommandon kan du snabbare navigera till olika delar av ditt konto eller skapa nya objekt.

Så här visar du en lista med tillgängliga kortkommandon:

Välj Hjälp > Genvägar i programmenyn eller tryck Ctrl + Skift + / (Windows) eller Alt + Cmd + Skift + / (Mac).

Delat bibliotek

Få åtkomst till delade budstrategier och webbplatslänkar

Det delade biblioteket i Google Ads Editor innehåller delade budstrategier och delade webbplatslänkar. Klicka på Delat bibliotek i sidofältet nedanför typlistan för att visa och redigera delade objekt eller skapa och hantera etiketter.