Uusi versio 11

Google Ads Editoria on uudistettu siten, että siinä siirtyminen ja tilin hallinnoiminen on nyt entistäkin helpompaa ja tavalliset tehtävät, lisäominaisuudet ja lisäasetukset ovat nyt nopeasti käytettävissä. Olemme myös raikastaneet työkalun ilmettä ja uudistaneet sen ulkoasun. Päivitettyjen työkalujen ja ominaisuuksien avulla voit hallita tiliäsi entistä paremmin. Lataa Google Ads Editorin uusin versio.

Lataa Google Ads Editor 11

Katso video

Uutta Google Ads Editor 11:ssä

Voit siirtyä sivun eri osioihin ja lukea lisätietoja linkkejä klikkaamalla.

Käyttöliittymä

Hallinta ja siirtyminen

Työkalut ja ominaisuudet

Tyyppiluettelo

Muuta datanäkymää tyyppiluettelon avulla

Tyyppiluettelo on sivupalkissa puunäkymän alla. Voit muuttaa valitun kampanjan tai mainosryhmän datanäkymää klikkaamalla mitä tahansa tyyppiä (kuten Avainsanat, Mainokset, Mainosryhmät tai Kampanjat) tai avata avautuvan ikkunan kaksoisklikkaamalla tyyppiä.

Kohteen tyypin vieressä näet myös valitsemasi kampanjan tai mainosryhmän kohteiden (esimerkiksi avainsanojen) määrän. Jos teet haun, luku päivittyy ja näyttää hakua vastaavien kohteiden määrän. Jos esimerkiksi 200 hausta viisi vastaa hakuasi, Avainsanat-kohdan vieressä näkyy merkintä 5/200. Tyyppiluettelon oikeassa yläkulmassa olevan avattavan valikon avulla voit suodattaa tyyppejä ja piilottaa sellaisia tyyppejä, jotka eivät ole käytössä.

Avautuvat ikkunat

Tarkastele ja muokkaa tilisi eri osia samanaikaisesti

Avautuvien ikkunoiden avulla voit tarkastella eri osia tilistäsi, kampanjoistasi tai mainosryhmistäsi samaan aikaan. Voit esimerkiksi katsella avainsanojasi avautuvasta ikkunasta samalla, kun kirjoitat mainostekstiä.

Avautuvien ikkunoiden avaaminen:

1. Valitse puunäkymästä tilisi tai haluamasi määrä kampanjoja ja mainosryhmiä.
  2. Avaa avattava ikkuna kaksoisklikkaamalla jotakin tyyppiä (esimerkiksi Avainsanat) tai klikkaamalla tyyppivalikosta avautuvien ikkunoiden nuolikuvaketta.
  3. Jos haluat avata toisen avattavan ikkunan valituille kohteille, toista vaiheet 1–2.

Jos avasit avattavan ikkunan ja valitsit sitten eri kampanjoita tai mainosryhmiä, avattavan ikkunan tiedot päivittyvät uusien valintojen mukaisiksi. Voit myös valita eri kampanjoita tai mainosryhmiä klikkaamalla avattavan ikkunan yläosassa olevaa plus-kuvaketta.

Entistä tehokkaampi tilien hallinta

Lataa useita tilejä samanaikaisesti tai lataa kokonaisia Oma asiakaskeskus ‑tilejä

Accounts manager

Tilien hallinnan avulla voit nyt lisätä kokonaisen Oma asiakaskeskus ‑tilin ja hallinnoida sitä Google Ads Editorissa. Voit myös ladata dataa useilta tileiltä samanaikaisesti sen sijaan, että lataat datan yhdeltä tililtä kerrallaan.

Lisäksi näet tilien hallinnassa tilin muutosten, virheiden ja varoitusten kokonaismäärän yhdellä vilkaisulla.

Usean tilin avaaminen

Vertaa, tarkastele ja muokkaa useita tilejä kerralla

Tilinhallinnan avulla voit hallita, muokata ja tarkastella useita tilejä rinnakkain. Voit myös kopioida ja liittää kohteita tilien välillä.

Useiden tilien avaaminen:

1. Avaa tilien hallinta valitsemalla Tilit.
  2. Valitse jokin muu kuin parhaillaan tarkastelemasi tili.
  3. Jos et ole vielä lisännyt muita tilejä, valitse Lisää ja lisää toinen tili noudattamalla ohjeita.
  4. Klikkaa Avaa.

Näin voit kopioida ja liittää kohteita tilien välillä:

1. Voit avata useita tilejä Google Ads Editorissa seuraamalla yllä olevia ohjeita.
  2. Kun tili-ikkunat ovat auki, voit vetää kohteita yhden tilin datanäkymästä ja pudottaa niitä toisen tilin puunäkymään. Voit myös kopioida ja liittää kohteita tililtä toiselle.

Usean kohteen valitseminen kerralla

Tarkastele ja liitä kohteita useisiin kampanjoihin tai mainosryhmiin

Usean kohteen valitsemisen avulla voit tarkastella kohteita minkä tahansa kampanja- tai mainosryhmäyhdistelmän puunäkymässä tai liittää kohteita useaan kampanjaan tai mainosryhmään samanaikaisesti.

Usean kohteen valitseminen:

1. Valitse puunäkymässä useita kampanjoita tai mainosryhmiä näppäinyhdistelmällä Ctrl + klikkaus (Windows-tietokoneet) tai ⌘ + klikkaus (Mac-tietokoneet).
  2. Voit tarkastella kohteita valitsemistasi kampanjoista tai mainosryhmistä valitsemalla tyyppivalikosta minkä tahansa tyypin.

Kohteiden kopiointi ja liittäminen useaan kampanjaan ja mainosryhmään:

1. Kopioi joukko kohteita (esimerkiksi avainsanoja tai mainoksia).
  2. Valitse puunäkymässä useita kampanjoita tai mainosryhmiä näppäinyhdistelmällä Ctrl + klikkaus (Windows-tietokoneet) tai ⌘ + klikkaus (Mac-tietokoneet).
  3. Liitä kohteet valittuihin kampanjoihin tai mainosryhmiin.
  4. Vahvista mainosryhmät, joihin haluat liittää kohteet, ja klikkaa OK.

Useiden muutosten tekeminen kerralla

Järjestä tietosi automaattisesti riveihin ja sarakkeisiin joukkomuokkauksia varten

Tee useita muutoksia -työkalu järjestää tekstisi automaattisesti riveihin ja sarakkeisiin, ja voit lisätä, päivittää tai poistaa useita kohteita samanaikaisesti.

Tee useita muutoksia -työkalun käyttö:

1. Valitse tyyppiluettelosta kohdetyyppi, jonka haluat lisätä tai jota haluat muokata (esimerkiksi Avainsanat).
  2. Valitse Tee useita muutoksia.
  3. Voit lisätä datan jommallakummalla seuraavista tavoista:
    1. Kopioi ja liitä luettelo muutoksista: Liitä muutokset tai klikkaa Liitä leikepöydältä. Työkalu järjestää tietosi automaattisesti riveihin ja sarakkeisiin.
    2. Syötä tiedot suoraan: Aloita valitsemalla sarakkeen otsikko (esimerkiksi Avainsanat) ja klikkaa sitten solua, jotta kohdistin tulee näkyviin. Varmista, että työkalu päivittää oikeat kampanjat tai mainosryhmät, valitsemalla Data sisältää kampanjoiden ja/tai mainosryhmien sarakkeet tai Käytä valittuja kohteita ja valitse kampanjat tai mainosryhmät. Klikkaa sitten Käsittele.
  4. Tarkista muutosten yhteenveto, josta näet esimerkiksi mahdolliset virheet ja varoitukset.
  5. Poistu työkalusta tekemällä jompikumpi seuraavista:
    1. Katso tilisi muutokset klikkaamalla Lopeta ja tarkista muutokset. Säilytä muutokset klikkaamalla Säilytä tai kumoa muutokset klikkaamalla Hylkää.
    2. Kumoa muutokset klikkaamalla Palaa ja peruuta.

Kumoa ja tee uudelleen useita muutoksia

Kumoa tai tee uudelleen perättäisiä muutoksia

Kumoa tai tee uudelleen yksi tai useampi perättäinen muutos tai valitse muutos tai muutosten sarja Kumoa- ja Tee uudelleen -valikkojen avulla. Kumoa- ja Tee uudelleen -valikot jäljittävät jopa 20 muutosta.

Muutosten kumoaminen:

1. Kumoa muutos painamalla Ctrl + Z (Windows) tai ⌘ + Z (Mac).
  2. Kumoa useita muutoksia toistamalla vaihe

Muutosten tekeminen uudelleen:

1. Tee (kumottu) muutos uudelleen painamalla Vaihto + Ctrl + Z (Windows) tai Vaihto + ⌘ + Z (Mac).
  2. Tee useita muutoksia uudelleen toistamalla vaihe 1.

Muutoksen kumoaminen tai tekeminen uudelleen valikosta:

1. Klikkaa Kumoa- tai Tee uudelleen -valikon vieressä olevaa nuolta.
  2. Valitse muutokset, jotka haluat kumota tai tehdä uudelleen. Jos kumoat muutoksen, sinun täytyy kumota myös kyseisen muutoksen jälkeiset muutokset.

Älykkäämpi haku

Käytä haussa esimerkiksi suodattimia, useita hakuehtoja ja tallennettuja hakuja

Voit nyt tehdä Google Ads Editorin haussa seuraavaa:

• Tarkenna hakuja useilla hakuehdoilla
    Kirjoita ensimmäinen haku ja paina Enter-näppäintä. Voit tämän jälkeen tehdä toisen haun, jota sovelletaan myös tuloksiin mahdollisuuksien mukaan.
  • Muokkaa tehtyä hakua nopeasti
    Tee muokkauksia kaksoisklikkaamalla hakupalkissa näkyvää hakua.
  • Tee monimutkaisia hakuja
    Klikkaa hakuvalikkokuvaketta Tarkennettu haku ja valitse Haun rakennustyökalu. Valitse sitten hakuehdot ja klikkaa hakupainiketta. Voit lisätä useita ehtoja toistamalla nämä vaiheet Haun rakennustyökalussa. Lisäämällä useita hakutermejä (yksi riviä kohden) saat tuloksia, jotka vastaavat mitä tahansa näistä hakutermeistä.
  • Rajaa hakua suodattimilla
    Klikkaa hakuvalikkokuvaketta Tarkennettu haku, valitse Näytä suodattimet ja valitse haluamasi suodatin. Voit rajata hakutulokset esimerkiksi uusiin, muokattuihin tai virheellisiin kohteisiin. Puunäkymästä ja vasemman sivupalkin tyyppiluettelosta voi myös suodattaa näkyviin tietynlaiset kampanjat, mainosryhmät ja tyypit.
  • Tallenna haku, jotta voit käyttää sitä uudelleen
    Klikkaa haun tekemisen jälkeen hakuvalikkokuvaketta Tarkennettu haku > Tallennetut haut > Tallenna nykyinen haku nimellä… Nimeä sitten tallennettu hakusi. Jos haluat käyttää tallennettuja hakuja, klikkaa hakuvalikkokuvaketta Tarkennettu haku, valitse Tallennetut haut ja valitse sitten haluamasi haun nimi.
  • Käytä haun pikavalintoja
    Tekstipikavalintojen avulla voit tehdä hakuja nopeasti valitsemasi tyypin mukaan. Voit esimerkiksi hakea kaikki avainsanat, jotka sisältävät termin "pizza", tekemällä haun keyword:pizza. Katso kaikki haun pikavalinnat.

Pikanäppäimet

Suorita tavallisia tehtäviä ja siirry tilillä nopeasti pikanäppäinten avulla

Pikanäppäinten avulla voit siirtyä tililläsi tai luoda uusia kohteita nopeasti.

Saatavilla olevien pikanäppäinten katselu:

Valitse sovellusvalikosta Ohjeet > Pikanäppäimet tai paina Ctrl + Vaihto + / (Windows) tai Alt + Ctrl + Vaihto + / (Mac).

Jaettu kirjasto

Käytä jaettuja hintatarjousstrategioita ja sivustolinkkejä

Google Ads Editorin jaettu kirjasto sisältää jaetut hintatarjousstrategiat ja jaetut sivustolinkit. Voit katsoa ja muokata jaettuja kohteita tai luoda ja hallita tunnisteita valitsemalla tyyppiluettelon alla olevasta sivupalkista Jaettu kirjasto.