Netwerkinstellingen van campagnes bekijken of wijzigen

Google Ads Editor 1.8 ondersteunt de nieuwste updates voor doelgroeptargeting. Eerdere versies van Google Ads Editor ondersteunen de nieuwe targetingmethoden niet. We raden u aan te upgraden naar Google Ads Editor 1.8 om fouten te voorkomen als u uw doelgroepen downloadt, bekijkt en toewijst.

Google Ads Editor ondersteunt de volgende campagnetypen van Google Ads:

• Zoeken
  • Zoeken - Mobiele-app-installatie
  • Display
  • Display - Slim
  • Display - Mobiele-app-installatie
  • Display - Gmail
  • Shopping
  • Video
  • Video - Bumperadvertentie
  • Video - Conversies genereren
  • Video - Outstream
  • App (Universele app)

U kunt het campagnetype bekijken of wijzigen in Campagnes en in de export- en importbestanden van Google Ads Editor. Niet alle campagnetypen kunnen worden gewijzigd nadat de campagne is gemaakt en gepost.

Het campagnetype wijzigen voor bestaande campagnes

Kies een van de volgende opties om uw campagnetype bij te werken:

Optie 1: Selecteer in Campagnes een of meer campagnes in de gegevensweergave. Selecteer vervolgens in het bewerkingspaneel een nieuw campagnetype onder 'Campagnetype'. Indien van toepassing schakelt u de optie 'Inclusief zoekpartners' in of uit (beschikbaar voor campagnes die het zoeknetwerk targeten). Meer informatie over hoe u campagne-instellingen bewerkt.

Optie 2: Voeg via een csv-importbestand of met behulp van de tool 'Meerdere wijzigingen aanbrengen' de kolom 'Campagnetype' toe en geef het campagnetype op. Hier leest u enkele tips voor het gebruik van deze optie:

• Waarden voor campagnetype: Neem een van de volgende waarden op in de kolom Campagnetype: Zoeken, Zoeken - Mobiele-app-installatie, Display, Display - Slim, Display - Mobiele-app-installatie, Display - Gmail, Shopping, Video, Video - Bumperadvertentie, Video - Conversies genereren, Video - Outstream, Universele app.
  • Kolom Netwerken: Als Campagnetype niet is opgegeven, wordt Netwerken gebruikt om het campagnetype te bepalen. Het veld Netwerken kan de waarde 'Search Partners' of 'Display Network' bevatten.

Wijzigingen in uw campagnetype

Net als in de online interface van Google Ads kunt u in Google Ads Editor alleen bepaalde wijzigingen aanbrengen in uw campagnetype. In de onderstaande tabel vindt u de wijzigingen die u kunt aanbrengen voor elk type campagne.

Als een bestaande campagne van dit type is... ...kunt u deze wijzigingen aanbrengen.
Zoeken
  • 'Inclusief zoekpartners' in- of uitschakelen
  • 'Display Netwerk' in- of uitschakelen als netwerkoptie
Display
  • Geen
Zoeken - Mobiele-app-installatie
  • 'Inclusief zoekpartners' in- of uitschakelen
Display - Mobiele-app-installatie
  • Geen
Shopping
  • 'Inclusief zoekpartners' in- of uitschakelen

Het campagnetype opgeven voor nieuwe campagnes

Wanneer u een nieuwe campagne maakt in Google Ads Editor, zijn de volgende campagnetypen beschikbaar:

• Zoeken
  • Zoeken - Mobiele-app-installatie
  • Display
  • Display - Slim
  • Display - Mobiele-app-installatie
  • Display - Gmail
  • Shopping
  • Video
  • Video - Bumperadvertentie
  • Video - Conversies genereren
  • Video - Outstream
  • App (Universele app)

Campagnes van het type 'Zoeken - Mobiele-app-installatie' kunnen alleen in de Google Ads-webinterface worden gemaakt.

U kunt het type van een nieuwe campagne wijzigen totdat u de campagne voor het eerst post. Als u wilt nagaan welke wijzigingen u kunt aanbrengen nadat u de campagne heeft gepost, raadpleegt u de bovenstaande tabel 'Wijzigingen in uw campagnetype'.

Voor nieuwe campagnes wordt normaliter gebruikgemaakt van het standaard campagnetype dat is opgegeven bij Hulpprogramma's > Instellingen (Windows) of Google Ads Editor > Voorkeuren (Mac). U kunt op elk gewenst moment uw standaard campagne-instellingen wijzigen.

Bijzondere vereisten voor campagnes in het zoeknetwerk

Voor campagnes in het zoeknetwerk gelden de volgende beperkingen:

• Advertentiegroepen kunnen zoekwoorden, plaatsingen en voor zoeken geschikte gebruikerslijsten bevatten, maar ze kunnen geen onderwerpen, Alleen Display-gebruikerslijsten, interessecategorieën, geslachten of leeftijden bevatten.
  • Plaatsingen kunnen geen biedingen of bodaanpassingen hebben.
  • De instelling op advertentiegroepniveau 'Flexibel bereik' voor plaatsingen moet 'Targeten en bieden' zijn.

Google Ads Editor toont waarschuwingsberichten voor onjuiste targeting om te waarborgen dat uw campagnes op de juiste manier zijn ingesteld.