Ställa in ditt Google Ads-konto för butiksförsäljning

Följ stegen nedan i ditt Google Ads-konto för att använda Googles mätning av butiksförsäljning.

Innehåll

Steg 1: Kontrollera om du är kvalificerad utifrån din verksamhetstyp

Rapporter om butiksförsäljning är tillgängliga för kvalificerade företag inom detaljhandel, restaurang och OEM-tillverkare/regionala återförsäljargrupper i fordonsbranschen. Kontrollera även kvalifikationskriterierna.

Steg 2: Kontakta din Google Ads-representant

Om ditt Google Ads-konto är kvalificerat ska du kontakta din Google Ads-representant. Google Ads-representanten kan registrera ditt konto för mätning av butiksförsäljning.

Annonsörer som uppfyller kvalifikationskriterierna och är registrerade för mätning av butiksförsäljning bör automatiskt få rapporter om antal butiksförsäljningar och butiksförsäljningsvärde baserat på det aktuella standardkonverteringsvärdet i deras Google Ads-konto. Läs mer om behörighetskrav för konton om du vill ladda upp hashad data om butikstransaktioner för att ta emot dynamiska butiksförsäljningsvärden.

Steg 3: Ställa in konverteringsåtgärden för butiksförsäljning

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Efter att du har registrerat dig för att automatiskt ta emot data om antal butiksförsäljningar bör du se konverteringsåtgärden Butiksförsäljning i ditt Google Ads-konto.

När du har ställt in konverteringsåtgärden Butiksförsäljning i ditt Google Ads-konto rekommenderar vi att du redigerar och uppdaterar standardkonverteringsvärdet för konverteringsåtgärden.

En animerad GIF som visar hur du redigerar konverteringsvärdet för butiksförsäljning.

1. Klicka på ikonen MålGoals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Översikt.
  4. Klicka på Ny konverteringsåtgärd.
  5. Klicka på Butiksförsäljning.
  6. Välj Butiksförsäljning och klicka på Fortsätt.
  7. Klicka på den konverteringsåtgärd för butiksförsäljning som du vill redigera.
  8. Klicka på Redigera inställningar. Nu kan du ändra konverteringsåtgärden för butiksförsäljning.
  9. Om du vill ändra attributionsmodellen för konverteringsåtgärden Butiksförsäljning kan du klicka på avsnittet Attributionsmodell och välja Senaste klick eller Datadriven. Attributionsmodellen du väljer avgör vilket värde som tillskrivs respektive klick vid konverteringar. Läs mer om attributionsmodeller
  10. Vi rekommenderar att du uppdaterar standardvärdet för butiksförsäljning. Klicka på avsnittet Värde och uppdatera värdet i fältet. Vi rekommenderar att du anger ett värde som motsvarar det genomsnittliga beställningsvärdet för din försäljning, eftersom det ger bättre insikter när du utvärderar butiksförsäljningsdata.
    1. Obs! Om du tar emot automatiska värden för butiksförsäljning används inte standardvärdet. Om du laddar upp data om butikstransaktioner används standardvärdet enbart om du slutar ladda upp kvalificerad data om butikstransaktioner efter en viss tidsperiod.

Om du vill ladda upp data om butikstransaktioner måste du gå till ditt Google Ads-konto för att godkänna villkoren för kunddata om butiksförsäljningar (uppladdningar) efter att kontot har godkänts. Så här läser och godkänner du policyn:

1. Klicka på ikonen MålGoals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på och utöka avsnittet Villkor för kunddata för att läsa policyerna. Bekräfta att du kan följa policyerna.
  5. Klicka på Jag har läst och godkänner om du vill använda mätning av butiksförsäljning.

Fastställa verksamhetstyp och kvalificering

Mätning av butiksförsäljningar är tillgänglig för företag inom detaljhandel, restaurang och OEM-tillverkare eller regionala återförsäljargrupper i fordonsbranschen. Följande lista innehåller exempel på kvalificerade företagstyper. Det kan finnas andra typer som inte finns med på listan. Kontakta din Google Ads-representant om du är osäker.

Verksamhetstyp Exempel på företag

Detaljhandel, restaurang och OEM-tillverkare/regionala återförsäljargrupper inom fordonsbranschen

Läs mer om butiksförsäljning för företag inom detaljhandel, restaurang och OEM-tillverkare/regionala återförsäljargrupper i fordonsbranschen (beta)

• allmänna detaljhandelsbutiker som säljer ett brett utbud av varor eller specifika kategorier av varor, som kläder eller elektronik
  • livsmedelsbutiker
  • järnhandlare
  • butiker med kontorsmaterial
  • bildelar, däck och verkstäder
  • hår- eller nagelsalonger
  • alla typer av restauranger
  • OEM-tillverkare/regionala återförsäljargrupper i fordonsbranschen
  • bensinstationer

Grattis! Ditt Google Ads-konto är nu inställt för butiksförsäljning. Innan du kan ladda upp din förstapartsdata om butiksförsäljningar måste du förbereda den.

TILLBAKA TILL STARTSIDAN FÖR BUTIKSFÖRSÄLJNING