Om budgetrapporten

Google Ads Tutorials: How Google Ads Budget Pacing Works

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

I budgetrapporten kan du avläsa hur mycket du kan förvänta dig att betala i slutet av månaden. Där kan du också se tidigare ändringar av din genomsnittliga dagliga budget och hur de påverkade ditt resultat och dina utgiftsgränser. Budgetrapporten finns tillgänglig för kampanjer med genomsnittlig daglig budget.

I den här artikeln beskriver vi hur du kommer åt budgetrapporten och vad rapporten innehåller.

Innan du börjar

För att kunna se budgetrapporten måste du ha en kampanj med ett datumintervall som innefattar den aktuella månaden. Om du vill ändra kampanjens genomsnittliga dagliga budget kan du läsa om hur du anger en genomsnittlig daglig budget för din kampanj.

Tips! Om du vill ta reda på hur ändringar i kampanjer kan påverka viktiga mätvärden och det övergripande resultatet kan du skapa en plan med Resultatplaneraren.

Komma åt budgetrapporten

Du kommer åt budgetrapporten från olika platser i Google Ads. Här beskriver vi hur du öppnar budgetrapporten från sidan Kampanjer, det delade biblioteket och sidan Annonsgrupper.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Komma åt budgetrapporten från sidan Kampanjer

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Håll muspekaren över kampanjens budget i kolumnen Budget eller klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon för att öppna ett fönster med din genomsnittliga dagliga budget. Du kan göra ändringar i den genomsnittliga dagliga budgeten och spara dem. Dessutom kan du få rekommendationer som hjälper dig att öka avkastningen på din annonsutgift (ROAS).
  5. Klicka på Visa budgetrapport så öppnas sidan Budgetrapport.

Komma åt budgetrapporten för din delade budget från Delat bibliotek

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Delade budgetar.
  4. Håll muspekaren över kampanjens budget i kolumnen Daglig budget eller klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon för att öppna ett fönster med din genomsnittliga dagliga budget. Du kan göra ändringar i den genomsnittliga dagliga budgeten och spara dem. Då visas en länk till budgetrapporten.
  5. Klicka på Visa budgetrapport så öppnas sidan Budgetrapport.

Komma åt budgetrapporten från sidan Annonsgrupper

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Välj en annonsgrupp.
  5. I det övre fältet hittar du budgeten för kampanjen som är kopplad till den valda annonsgruppen. Klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon vid budgetbeloppet för att se och redigera budgeten.
  6. Klicka på Visa budgetrapport så öppnas sidan Budgetrapport.

Innehåll i budgetrapporten

Fingerad skärm för budgetrapportgränssnitt

Budgetrapporten innehåller följande viktiga information:

• Ackumulerad månadsutgift: Högst upp i budgetrapporten (ovanför diagrammet) kan du se utgiftsgränser per månad, en månadsprognos och kostnad hittills.
    • Månadsvis utgiftsgräns: I det här avsnittet ser du det högsta belopp du kan betala för en kampanj under en månad. Om din genomsnittliga dagliga budget till exempel är 100 kronor blir din månatliga utgiftsgräns 100 kronor × 30,4 = 3 040 kronor. Läs mer om utgiftsgränser
    • Månadsprognos: Det här avsnittet visar uppskattade totala kostnader för månaden baserat på din genomsnittliga dagliga budget. Google utgår från ditt tidigare kampanjresultat och andra relevanta signaler för att beräkna dina troliga kampanjutgifter under resten av månaden. Budgetrapporten innehåller ett sannolikhetsintervall (det ljusblå skuggade området). Du faktureras inte mer än din utgiftsgräns.
    • Kostnad hittills: Det här avsnittet visar det faktiska belopp som du har spenderat under månaden fram till dagens datum.
  • Visualiseringsdiagram: Mitt i budgetrapporten ser du en visualisering av de ackumulerade utgifterna under månaden.
    • Grå helfärgade linjer visar utgiftsgränsen per månad.
    • Blå helfärgade linjer visar kostnaden till dagens datum.
    • Blå prickade linjer visar utgiftsprognosen för framtida datum.
    • Skuggade blå områden visar prognosintervall med sannolika max- och minimivärden för de faktiska samlade utgifterna en viss dag.
  • Dagliga utgifter: Längst ned i rapporten (nedanför visualiseringsdiagrammet) hittar du information om hur din dagliga kostnad har förbrukats (eller inte förbrukats) upp till din högsta dagliga utgiftsgräns. Den blå stapeln motsvarar dina dagliga utgifter.
  • Budgetutforskaren: Med Budgetutforskaren kan du ändra ditt mål (bud) eller din budget och omedelbart se ändringar i den beräknade budgetförbrukningen. Det gör att du enklare kan se den förväntade kostnaden för din kampanj och bestämma rätt mål för dina behov. Det kan vara användbart om din budget är begränsad.
Tips! Budgetrapporten kan hjälpa dig att förstå hur ändringar av budgeten kan påverka utgiftsgränserna för din kampanj. Ändringar i din genomsnittliga dagliga budget visas med pilar de dagar då budgeten ändrades. Håll muspekaren över pilarna för att se ändringarna av budgetbeloppen.
Kom ihåg! Om du använder annonsscheman kan du få en varning om att annonsscheman inte visas i prognosen i budgetrapporten.