Om budsjettrapporten

Google Ads Tutorials: How Google Ads Budget Pacing Works

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

I budsjettrapporten kan du se hvor mye det er forventet at du må betale ved utgangen av måneden. I rapporten kan du også se endringene du har gjort i det gjennomsnittlige dagsbudsjettet (og hvordan de har påvirket resultatene og kostnadsgrensene). Budsjettrapporten genereres for kampanjer med gjennomsnittlig dagsbudsjett.

I denne artikkelen beskriver vi hvordan du kan finne budsjettrapporten, og hva budsjettrapporten inneholder.

Før du begynner

For å se budsjettrapporten må du ha opprettet en kampanje med en datoperiode som omfatter den inneværende måneden. Hvis du vil endre kampanjens gjennomsnittlige dagsbudsjett, kan du finne ut hvordan du angir gjennomsnittlig dagsbudsjett i kampanjer.

Tips: Hvis du vil forstå hvordan endringer i kampanjer kan påvirke viktige beregninger og samlede resultater, kan du opprette en plan med resultatplanleggeren.

Sånn kan du se budsjettrapporten

Du kan gå til budsjettrapporten fra ulike steder i Google Ads. I denne delen finner du informasjon om hvordan du går til budsjettrapporten fra «Kampanjer»-siden, «Delt bibliotek» og «Annonsegrupper»-siden.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Få tilgang til budsjettrapporten fra «Kampanjer»-siden

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Hold markøren over kampanjens budsjett i Budsjett-kolonnen, eller klikk på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon for å se et vindu med det gjennomsnittlige dagsbudsjettet. Du kan endre det gjennomsnittlige dagsbudsjettet og lagre endringene. I tillegg kan du se anbefalinger om hvordan du kan øke avkastningen på annonsekostnadene (ROAS).
  5. Klikk på Se budsjettrapporten for å gå til «Budsjettrapport»-siden.

Få tilgang til rapporten om delte budsjetter fra «Delt bibliotek»

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Budsjetter og budgivning-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Delte budsjetter.
  4. Hold markøren over kampanjens budsjett i Dagsbudsjett-kolonnen, eller klikk på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon for å åpne et vindu med det gjennomsnittlige dagsbudsjettet. Du kan endre det gjennomsnittlige dagsbudsjettet og lagre endringene. Du ser en link til budsjettrapporten.
  5. Klikk på Se budsjettrapporten for å gå til «Budsjettrapport»-siden.

Få tilgang til budsjettrapporten fra «Annonsegrupper»-siden

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonsegrupper.
  4. Velg en annonsegruppe.
  5. I den øverste raden finner du budsjettet for kampanjen tilknyttet den valgte annonsegruppen. Klikk på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon ved siden av budsjettbeløpet. Da vises budsjettet, og du kan endre det.
  6. Klikk på Se budsjettrapporten for å gå til «Budsjettrapport»-siden.

Innholdet i budsjettrapporten

Kunstig skjermbilde av en budsjettrapport i UI-et

I budsjettrapporten finner du disse viktige opplysningene:

• Samlet månedlig kostnad: Øverst i budsjettrapporten (over diagrammet) kan du gå gjennom de månedlige kostnadsgrensene, den månedlige prognosen og kostnaden så langt denne måneden.
    • Månedlig forbruksgrense: Denne delen viser det høyeste beløpet du kan bli belastet med for en kampanje i løpet av en gitt måned. Hvis du for eksempel har et gjennomsnittlig dagsbudsjett på NOK 100, blir den månedlige kostnadsgrensen NOK 100 x 30,4, altså NOK 3040. Finn ut mer om kostnadsgrenser
    • Månedlig prognose: I denne delen vises en prognose av de totale kostnadene for måneden, basert på det gjennomsnittlige dagsbudsjettet ditt. Google ser på de historiske kampanjeresultatene dine samt andre relevante signaler for å finne ut det sannsynlige forbruket til kampanjen din for resten av den inneværende måneden. I budsjettrapporten kan du se et konfidensintervall (angitt i det lyseblå skyggelagte området). Du blir ikke fakturert for mer enn det du har satt som kostnadsgrense.
    • Kostnad så langt denne måneden: I denne delen kan du se beløpet du faktisk har brukt denne måneden frem til dagens dato.
  • Visualiseringsdiagram: I midten av budsjettrapporten kan du visualisere det samlede forbruket for måneden.
    • De grå, heltrukne linjene viser den månedlige kostnadsgrensen.
    • De blå heltrukne linjene viser kostnaden så langt denne måneden.
    • De blå prikkete linjene viser anslått forbruk på fremtidige datoer.
    • De skyggelagte blå områdene viser prognoseintervall med den øvre og nedre grensen for hva den faktiske samlede kostnaden trolig kommer til å være på en gitt dag.
  • Daglig forbruk: Nederst i rapporten (under visualiseringsdiagrammet) finner du informasjon om hvorvidt det daglige forbruket ditt har nådd den maksimale daglige kostnadsgrensen eller ikke. Den blå linjen representerer det daglige forbruket ditt.
  • Budsjettutforsker: Med budsjettutforskeren kan du redigere målet ditt (budet ditt) eller budsjettet ditt og umiddelbart se endringer i det anslåtte budsjettforbruket ditt. Dermed er det enklere for deg å se den forventede kostnaden for kampanjen, og du kan fastslå målene som passer for dine behov. Dette kan være nyttig hvis budsjettet ditt er begrenset.
Tips: Med budsjettrapporten kan du danne deg et godt bilde av hvordan budsjettjusteringer påvirker kostnadsgrensene for kampanjen. Endringer i det gjennomsnittlige dagsbudsjettet vises med pil-ikoner på de dagene budsjettet ble endret. Du kan holde markøren over pilene for å se endringene i budsjettbeløpene.
Obs: Hvis du bruker annonseplaner, ser du kanskje et varsel om at annonseplanene ikke gjenspeiles i prognoseberegningene i budsjettrapporten.