Itemtypen voor app-campagnes

Met componenten zorgt u ervoor dat uw advertenties in app-campagnes opvallen en dat ze effectief zijn. Er zijn 5 typen componenten die u kunt gebruiken voor uw advertenties voor app-campagnes. Ontdek meer informatie over app-campagnes en hoe u een app-campagne maakt.

Koppen

Voeg maximaal 5 koppen toe. Elke kop mag maximaal 30 tekens bevatten.

Beschrijvingen

Voeg maximaal vijf beschrijvingen toe. Elke beschrijving mag maximaal negentig tekens bevatten.

Video's

• Video's moeten op YouTube worden gehost.
  • De stand mag liggend, staand of vierkant zijn.
  • Als u geen video's heeft om toe te voegen, maakt Google Ads mogelijk een videoadvertentie voor u met de componenten uit uw campagnes en de winkelvermelding van uw app.

Afbeeldingen

• Upload afbeeldingen als .jpg of .png met een maximale grootte van 5 MB:
    Verhouding Minimum formaat Aanbevolen formaat
    1:1 200 x 200 1200 x 1200
    1,91:1 600 x 314 1200 x 628
    4:5 320 x 400 1200 x 1500

HTML5

Voordat u een app-campagne opzet, kunt u deze tips gebruiken als u HTML5-items gaat maken:

• Kenmerken voor HTML5 die momenteel worden geaccepteerd:
    • Standtags (uw items worden op de meeste apparaten weergegeven als advertenties op volledig scherm)

Stand

Stand opgegeven in HTML

Staand

Aanbevolen: <meta name="ad.orientation" content="portrait">

Ook acceptabel: <meta name="ad.size" content="width=320,height=480">

Liggend

Aanbevolen: <meta name="ad.orientation" content="landscape">

Ook acceptabel: <meta name="ad.size" content="width=480,height=320">

Staand en liggend

<meta name="ad.orientation" content="portrait,landscape">

• Als u de HTML5-items wilt valideren voordat u ze uploadt, controleert u het zip-bestand met de HTML5-validatietool van Google Ads.
  • Upload het item als zip-bestand met een maximale grootte van 5 MB. Het zip-bestand mag maximaal 512 bestanden bevatten.
  • U kunt maximaal 20 zip-bestanden voor een advertentiegroep uploaden.
  • Gebruik UTF-8 voor niet-ASCII-tekens.
  • Het ontwerp van het HTML5-item moet responsief zijn omdat het kan worden weergegeven in verschillende formaten op volledig scherm.
  • Geluid en video worden nu ondersteund voor HTML5-advertenties voor app-campagnes.

Meer informatie over HTML5 voor app-campagnes

U kunt ook de effectiviteit van advertenties van uw app-campagne controleren op basis van het aantal en de typen items die u opneemt.