Om annonsstyrka för responsiva sökannonser

Med funktionen Annonsstyrka får du information som kan hjälpa dig att visa rätt budskap för dina kunder. Annonsstyrkan går från Ofullständig till Dålig, Medel, Bra, upp till Utmärkt och är ett verktyg som utformats för att hjälpa dig att optimera annonsens resultat. En högre annonsstyrka maximerar annonsens resultat. Funktionen har två komponenter: den övergripande bedömningen som anger hur effektiv en relevant annons är, och den eller de specifika åtgärder som kan förbättra annonsens styrka.

Obs!
  • Annonsörer som förbättrar annonsstyrkan för sina responsiva sökannonser från Dålig till Utmärkt får i genomsnitt 12 % fler konverteringar.*
  • Annonsstyrkan för responsiva sökannonser tar hänsyn till automatiskt skapade tillgångar om du har aktiverat funktionen för kampanjen.

Rekommenderade metoder:

Använd minst en responsiv sökannons med annonsstyrkan Bra eller Utmärkt för varje annonsgrupp. Annonsstyrkan påverkar inte kvalificeringen för annonsvisning direkt. Annonsstyrkan indikerar snarare, medan du skapar eller redigerar dina annonser, att du skulle kunna förbättra dem för att få bästa möjliga resultat.

Kolumnen Annonsstyrka

I sidmenyn till vänster kan du klicka på Kampanjer Campaigns Icon, och sedan på Annonser för att visa en tabell med den aktuella kampanjens annonser. I kolumnen Annonsstyrka i tabellen visas annonsens annonsstyrka, till exempel Medel eller Utmärkt. Du kan klicka på klassificeringen för att se tips på hur du kan förbättra annonsen och en länk till stället där du kan göra ändringen. Om kolumnen Annonsstyrka inte är förifylld i ditt konto kan du klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför kampanjtabellen, öppna mappen Attribut, markera Annonsstyrkan och klicka på Använd.

När du skapar annonser

När du skapar eller redigerar en annons kan du se en indikator som visar annonsens annonsstyrka. Du bör följa rekommendationerna för att förbättra annonsstyrkan. Annonsstyrkan och rekommenderade åtgärder ändras dynamiskt allt eftersom du lägger till tillgångar för annonsen.

En bild som visar föreslagna annonsförbättringar med indikatorn Annonsstyrka

Här följer de vanligaste rekommendationerna för att förbättra annonsstyrkan:

• Lägg till fler rubriker eller beskrivningar för bättre resultat: Du kan ange upp till 15 rubriker och 4 beskrivningar. Se till att lägga till så många du kan. Du kan maximera antalet annonskombinationer genom att lägga till det maximala antalet rubriker och beskrivningar. När du skapar annonsen visas förslag på tillgångar så att du kan skriva rubriker och beskrivningar som ger bra resultat. Du kan godkänna förslagen som de är, redigera dem eller använda dem som inspiration.
  • Lägg till unika rubriker och beskrivningar: Se till att dina rubriker och beskrivningar skiljer sig från varandra. Beskriv vad du säljer och dina unika säljargument som kan tilltala olika kunder du vill nå. Genom att lägga till unika rubriker och beskrivningar ökar antalet kombinationer som kan genereras för att maximera annonsernas resultat. Undvik att lägga till upprepade ord, fraser eller idéer.
  • Lossa vissa tillgångar: Om du fäster tillgångar på särskilda positioner minskar det totala antalet rubriker eller beskrivningar som kan visas. Ju färre tillgångar du fäster, desto fler kombinationer kan du skapa. Om du måste fästa tillgångar kan du överväga att fästa flera unika tillgångar på samma position.
  • Ta med fler sökord i dina rubriker eller beskrivningar: Prova att inkludera text med dina sökord i rubriker och beskrivningar. Populära sökord för annonsgruppen visas som en hjälp medan du skapar relevanta rubriker och beskrivningar. Du kan även använda infogning av sökord för att göra annonsen mer relevant.

Annonsstyrka hjälper dig att göra ett perfekt första intryck

Anta att du skapar en responsiv sökannons. Bredvid indikatorn för annonsstyrka visas en uppmaning om att göra beskrivningen mer unik. Du kan gå tillbaka till beskrivningen och anpassa den för att förbättra annonsens effektivitet dynamiskt. Om varken indikeringen eller texten ändras rekommenderar vi att du gör ytterligare ändringar.

Informationen om annonsstyrka hjälper dig att förbättra dina annonser också efter att de har börjat visas. Kanske laddar du upp en större grupp nya responsiva sökannonser där vissa har rubriker som är för lika. I kolumnen Annonsstyrka kan du se bedömningen Genomsnittlig med den specifika åtgärden Öka rubrikens längd. Du kan använda denna feedback för att anpassa rubriken och förbättra annonsstyrkan.

Det är viktigt att hålla koll på annonsstyrkan även efter att den har uppnått rankningen Bra eller Utmärkt, eftersom den kan ändras över tid beroende på faktorer som bland annat sökordsrelevans.

Vanliga problem

Här följer några vanliga problem som leder till ofullständig annonsstyrka:

1. Saknar slutlig webbadress: Lägg till en slutlig webbadress i annonsen.
  2. Saknar annonsgrupp: Koppla din annons till en annonsgrupp.
  3. Annonsgruppen saknar sökord: Lägg till sökord i annonsgruppen. Responsiva sökannonser visas inte om de saknar sökord.

Vanliga frågor

Hur tar annonsstyrkan hänsyn till automatiskt skapade tillgångar?

För kampanjer där automatiskt skapade tillgångar har aktiverats tas hänsyn både till tillgångar som du tillhandahåller och tillgångar som skapas automatiskt vid klassificeringen av annonsstyrka och relaterade åtgärder. När du skapar en ny kampanj eller responsiv sökannons beräknas annonsstyrkan endast utifrån tillgångarna som du tillhandahåller, eftersom automatiskt skapade tillgångar inte har genererats ännu. Annonsstyrkan uppdateras automatiskt så fort automatiskt skapade tillgångar har genererats.

*Källa: Googles interna data. Datumintervall: 28 februari 2023 till 1 mars 2023