Mainoksen vahvuus responsiivisissa hakumainoksissa

Mainoksen vahvuus ‑mittari auttaa hiomaan asiakkaille näkyvän viestin oikeanlaiseksi. Vahvuutta arvioidaan asteikolla vaillinainen, huono, keskitasoa, hyvä, erinomainen, ja arvion pohjalta voit optimoida mainoksen tulokset. Mitä vahvempi mainos, sitä parempia tuloksia se tuottaa. Mittari koostuu kahdesta osasta: kokonaisarviosta, joka kertoo mainoksen tehokkuudesta, ja toimintasuosituksista, joiden avulla voit parantaa mainoksen vahvuutta.

Hyvä huomata
  • Mainostajat, jotka parantavat responsiivisten hakumainostensa vahvuutta heikosta erinomaiseen, saavat keskimäärin 12 % enemmän klikkauksia*.
  • Responsiivisen hakumainoksen vahvuusarviossa huomioidaan automaattisesti luodut elementit, jos olet ottanut tämän ominaisuuden käyttöön kampanjassa.

Vinkki

Lisää jokaiseen mainosryhmään vähintään yksi responsiivinen hakumainos, jonka vahvuus on hyvä tai erinomainen. Mainoksen vahvuusarvio ei vaikuta suoraan siihen, voiko mainos näkyä. Sen sijaan se kertoo, voiko mainosta parantaa (sen luomisen tai muokkaamisen aikana) tulosten optimoimiseksi.

Mainoksen vahvuus ‐sarake

Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Kampanjat Campaigns Icon ja sitten Mainokset, niin näet kampanjan mainokset sisältävän taulukon. Mainoksen vahvuus ‑sarakkeessa on arvio vahvuudesta, esimerkiksi "Keskitasoa" tai "Erinomainen". Kun klikkaat arviota, saat ehdotuksia mainoksen parantamiseksi sekä linkin sivulle, jolla voit tehdä tarvittavat muutokset. Jos sarake ei näy automaattisesti, klikkaa taulukon yläpuolelta Sarakkeet-kuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta, avaa Määritteet-kansio, valitse "Mainoksen vahvuus" ja klikkaa Käytä.

Mainoksen luomisen aikana

Kun luot tai muokkaat mainosta, näet sen vahvuudesta kertovan mittarin. Vahvuutta kannattaa parantaa seuraamalla annettuja suosituksia. Vahvuusarvio ja toimintasuositukset muuttuvat dynaamisesti, kun lisäät mainokseen elementtejä.

Kaavio, jossa näkyy ehdotuksia mainosten parantamiseen mainoksen vahvuusindikaattorilla

Tästä näet tavalliset suositukset mainoksen vahvuuden parantamiseksi:

• Lisää uusia otsikoita tai kuvauksia tulosten parantamiseksi: Voit lisätä jopa 15 otsikkoa ja 4 kuvausta. Maksimoi mainosyhdistelmien määrä käyttämällä mahdollisimman montaa otsikkoa ja kuvausta. Näet mainosta luodessasi elementtejä koskevia ehdotuksia, jotka auttavat kirjoittamaan hyviä tuloksia tuottavia otsikoita ja kuvauksia. Voit ottaa ehdotukset käyttöön sellaisenaan, muokata niitä tai hakea niistä inspiraatiota.
  • Lisää yksilöllisiä otsikoita ja kuvauksia: Varmista, että otsikot ja kuvaukset ovat keskenään erilaisia. Kuvaile yrityksesi tuotteita tai palveluita sekä myyntivaltteja, jotka voivat kiinnostaa tavoittelemiasi asiakkaita. Kun lisäät yksilöllisiä otsikoita ja kuvauksia, niistä voidaan luoda useampia mainosyhdistelmiä parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Yritä välttää sanojen, ilmausten ja ideoiden toistamista.
  • Poista elementtien kiinnityksiä: Kiinnittäminen vähentää niiden otsikoiden tai kuvausten kokonaismäärää, jotka voivat näkyä. Mitä vähemmän kiinnitettyjä elementtejä, sitä useampia yhdistelmiä järjestelmä voi luoda. Jos kiinnittäminen on välttämätöntä, suosittelemme, että kiinnität samaan kohtaan useita eri elementtejä.
  • Lisää otsikoihin tai kuvauksiin uusia avainsanoja: Kokeile lisätä otsikoihin ja kuvauksiin tekstiä avainsanoistasi. Mainosryhmän suositut avainsanat näkyvät mainoksen luomisen aikana, jotta sinun on helpompi luoda osuvia otsikoita ja kuvauksia. Voit parantaa mainoksen relevanssia myös avainsanan lisäyksen avulla.

Mainoksen vahvuus auttaa hyvän ensivaikutelman tekemisessä

Oletetaan, että olet luomassa responsiivista hakumainosta ja mainoksen vahvuusarvion vieressä lukee "Tee kuvauksesta yksilöllisempi". Voit palata kuvaukseen ja muokata sitä parantaaksesi mainoksen tehokkuutta saman tien. Jos sekä arvio että teksti säilyvät ennallaan, muokkaa mainosta vielä lisää.

Mainoksen vahvuus ‑mittarin avulla voit parantaa mainosta myös sen jälkeen, kun se on luotu ja alkanut näkyä. Esimerkki: Olet ladannut kerralla useita uusia responsiivisia hakumainoksia, joista osassa on huonosti toimivia otsikoita. Tällöin Mainoksen vahvuus ‑sarakkeessa voi lukea "Keskitasoa" ja sinulle saatetaan ehdottaa pidemmän otsikon kirjoittamista. Voit parantaa mainoksen vahvuutta muokkaamalla otsikkoa ehdotetulla tavalla.

Vaikka mainoksen vahvuus olisi hyvä tai erinomainen, sitä kannattaa seurata, sillä vahvuus voi muuttua ajan myötä eri tekijöiden, kuten avainsanojen relevanssin, vaikutuksesta.

Yleisiä ongelmia

Tässä on esimerkkejä yleisistä ongelmista, joiden vuoksi mainoksen vahvuuden kohdalla lukee "Vaillinainen":

1. Lopullinen URL puuttuu: Lisää mainokseen lopullinen URL.
  2. Mainosryhmä puuttuu: Liitä mainos johonkin mainosryhmään.
  3. Mainosryhmästä puuttuvat avainsanat: Lisää mainosryhmään avainsanoja. Responsiivinen hakumainos ei näy ilman avainsanoja.

Usein kysyttyä

Miten mainoksen vahvuudessa huomioidaan automaattisesti luodut elementit?

Jos automaattisesti luodut elementit ovat käytössä kampanjassa, mainoksen vahvuusarviossa ja toimintasuosituksissa huomioidaan sekä itse lisäämäsi että automaattisesti luodut elementit. Kun luot uutta kampanjaa tai responsiivista hakumainosta, mainoksen vahvuus lasketaan vain lisäämiesi elementtien perusteella, koska automaattisesti luotuja elementtejä ei vielä ole. Mainoksen vahvuus päivittyy heti, kun automaattisesti luotuja elementtejä on saatavilla.

* Lähde: Googlen sisäinen data, 28.2.–1.3.2023