Laajennettujen verkkokonversioiden tagin diagnostiikkaraportti

Laajennetut konversiot ‑ominaisuuden avulla voit parantaa konversiomittauksen tarkkuutta. Se täydentää konversiotageja, sillä sen ansiosta mainostajat voivat lähettää tiivistettyä ensimmäisen osapuolen asiakasdataa verkkosivustoltasi yksityisyyttä vaarantamatta. Tiivistettyä asiakasdataa verrataan sisäänkirjautuneiden Google‑tilien tiivistettyyn asiakasdataan, ja se kirjataan mainostapahtumista tulleeksi, jolloin kampanjan tuottamia konversioita on helpompi mitata.

Kun olet ottanut laajennetut konversiot käyttöön Google Tag Managerin tai Google-tagin avulla, voit tarkistaa laajennettujen konversioiden diagnostiikkaraportista, että ne toimivat kunnolla. Diagnostiikkaraportin avulla voit tunnistaa ja diagnosoida laajennettujen konversioiden käyttöönottoon liittyviä ongelmia.

Näin se toimii

Laajennettujen konversioiden tagin ja APIn diagnostiikkaraportin avulla voit diagnosoida laajennettujen konversioiden toteutusta ja nähdä, miten tehokkaasti konversiodataa palautetaan.

Näin pääset laajennettujen konversioiden diagnostiikkaraporttiin Konversiot‑sivulta

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Yhteenveto.
  4. Vie hiiri taulukossa konversiotapahtuman tilan päälle.
  5. Diagnostiikka-kohdasta näet laajennettujen konversioiden diagnostiikkaraportin kyseisen konversiotapahtuman mukaan suodatettuna.
  6. Voit muokata suodatinta niin, että näet kaikki konversiotapahtumat, jotka saavat laajennettujen konversioiden dataa.
Huom. Jos jonkin konversiotapahtuman laajennetuissa konversioissa on ongelma, tapahtuman seurantatila on "Tarkista laajennetut konversiot". Voit diagnosoida mahdolliset ongelmat käyttämällä konversiodiagnostiikkaraporttia, johon pääset osoittamalla tilaa hiirellä ja klikkaamalla "Siirry diagnostiikkaan".

Näin pääset laajennettujen konversioiden diagnostiikkaraporttiin konversioiden Diagnostiikka-välilehdeltä

Lisäämme konversioiden Diagnostiikka-välilehdelle tilitason laajennettujen konversioiden diagnostiikkanäkymän. Diagnostiikka-välilehdeltä näet kaikki konversiot kattavan laajennettujen konversioiden tilan. Voit katsoa tarkempaa tietoa tutustumalla diagnostiikkaan.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Tavoitteet-kuvake.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Yhteenveto.
  4. Klikkaa sivun yläreunasta Diagnostiikka-välilehteä.
  5. Jos laajennettuja konversioita ei ole vielä otettu käyttöön, näet niitä koskevan suosituksen.
  6. Jos laajennetut konversiot on otettu käyttöön, näet diagnostiikkakortin ja tilan, joka kattaa kaikki ehdot täyttävät konversiotapahtumat.
  7. Klikkaa Näytä diagnostiikka, niin näet lisätietoa ongelmista, jotka vaikuttavat toteutukseen, ja laajennettujen konversioiden vaikutuksen mittareihin.

Datan laadun kategoriat

Offline-datan diagnostiikassa on viisi datan laadun kategoriaa: Erinomainen, Hyvä, Ratkaise ongelmat ja Ei viimeaikaista dataa.

Erinomainen

"Erinomainen" tarkoittaa, että laajennettujen konversioiden asetukset ovat aktiivisia ja täysin optimoituja. Laajennettuja konversioita kirjataan odotetusti.

Hyvä

"Hyvä" tarkoittaa, että laajennettujen konversioiden asetukset ovat aktiivisia, mutta niihin on saatavilla parannuksia. Voit parantaa konversiovastaavuuksia lähettämällä enemmän käyttäjädataa.

Ratkaise ongelmat

"Ratkaise ongelmat" tarkoittaa, että laajennettujen konversioiden asetukset ovat aktiivisia, mutta niissä on virheitä, jotka edellyttävät toimia. Niistä voi esimerkiksi puuttua tietoja.

Ei viimeaikaista dataa

"Ei viimeaikaista dataa" tarkoittaa, että laajennettuihin konversioihin liittyvää dataa ei ole tallennettu seitsemän viime päivän aikana. Varmista, että asetukset ovat kunnossa.

Ilmoitukset

Voit valita ja tarkistaa, mitä konversiotapahtumia ilmoitukset koskevat. Ilmoituksissa näkyy tilaa vastaava kuvake. Kun olet valinnut ilmoituksen, ilmoituspaneelin alle tulee näkyviin konversiotapahtumataulukko. Taulukko muuttuu dynaamisesti valintasi mukaan.

Diagnostiikkaraportin ilmoitukset ja ongelmien ratkaiseminen

Jos laajennettujen konversioiden käyttöönottoon liittyy ongelmia, näet vähintään yhden alla mainituista ilmoituksista. Voit korjata ongelman seuraamalla alla olevia ohjeita.

Huom. Diagnostiikkaraportissa näkyvät ilmoitukset perustuvat edeltävänä päivänä kerättyyn dataan. Jos tältä ajalta ei ole riittävästi dataa, ilmoitus perustuu seitsemän viime päivän dataan. Jos seitsemältä viime päivältä on kertynyt vain vähän konversioita (alle 20), ilmoituksia ei näy, koska käyttöönoton tilasta ei voida tehdä luotettavia päätelmiä alhaisen konversiomäärän vuoksi. Laajennetuista konversioista on eniten hyötyä mainostajille, jotka saavat vähintään 20 konversiota viikossa (orgaanisia ja mainosten kautta saatuja
konversioita).

Historia

Historia-kohdasta näet mittareiden kehityksen ajan mittaan. Niiden avulla voit arvioida tulosparannusta ilmoitukseen reagoimisen jälkeen ja diagnosoida ongelmia. Lisäksi näet laajennettujen konversioiden kattavuusprosentin: prosenttiluku näkyy Y-akselilla ja päivämäärä X-akselilla.

Laajennettujen konversioiden kattavuusprosentin määritelmä:

Parametrin sisältävien konversioiden määrä / konversio-pingien määrä

Laajennettujen konversioiden kattavuusprosentin pitäisi tulla näkyviin tuntien kuluessa siitä, kun laajennettu konversio lähettää pyyntöjä. Prosentti perustuu oletuksena seitsemään viime päivään, mutta halutessasi voit vaihtaa aikaväliksi 30 viime päivää.

Kaaviossa näkyvät tietyltä tilasivulta löytyvät konversiot. Laajennettujen konversioiden kattavuusprosentissa huomioidaan kaikki kyseisellä sivulla olevat konversiotapahtumat. Jos suodatat konversioita sivun yläreunasta, konversioita muokataan kyseisellä sivulla ja muilla tilasivuilla. Samaa suodatinta sovelletaan myös Historia-kohdassa.

Ota automaattisen toteutustavan lisäksi käyttöön sivun sisäinen koodi, niin voit saada parempia tuloksia

Näet tämän ilmoituksen, jos olet ottanut laajennetut konversiot käyttöön automaattisella toteutustavalla mutta saisit todennäköisesti enemmän hyötyä ottamalla ne käyttöön manuaalisesti sivustotagissasi olevan sivun sisäisen koodin tai APIn avulla.

1. Voit korjata tämän ottamalla laajennetut konversiot käyttöön manuaalisesti jollakin seuraavista tavoista:

Vaikutus

Vaikutus-taulukosta näet konversiotapahtumat, niiden mahdollisen parannuksen ja osuvuusprosentit. Konversiotapahtumat näkyvät taulukossa kokonaistilan mukaisesti.

Alla olevasta taulukosta näet vaikutuksen konversiotapahtuman tasolla.

Konversiotapahtuma

Osuvuusprosentti

Kampanjatyyppi

Raportoidut konversiot

Konversiotapahtuma 1

Suuri

Haku

+3 % päivänä X

YouTube

+12 % päivänä X

Konversiotapahtuma 2

Keskitasoinen

Haku

+4 % päivänä X

YouTube

+10 % päivänä X

Osuvuusprosentti-sarake on dynaaminen ja päivittyy 24 tunnin kuluessa.

Osuvuusprosentti-sarake:

• Hyväksyttävien pingien määrä < 50: Ei riittävästi dataa
  • Osuvuusprosentti = 0 %: Ei osumia
  • Osuvuusprosentti = < 5 %: Erittäin pieni osuvuusprosentti
  • Osuvuusprosentti = 6–25 %: Pieni osuvuusprosentti
  • Osuvuusprosentti = 26–50 %: Keskitasoinen osuvuusprosentti
  • Osuvuusprosentti = 51–100 %: Suuri osuvuusprosentti

Jos osuvuusprosenttidataa ei ole, ponnahdusikkunassa lukee "Ei dataa". Osuvuusprosentin yhteydessä käytetään puskuria, joka auttaa välttämään vaihteluita suuren, keskitasoisen ja alhaisen osuvuusprosentin välillä.

Osuvuusprosentti perustuu konversiomäärädataan.

Laajennetut konversiot ei käytössä

Sinun on hyväksyttävä asiakasdataa koskevat ehdot, jotta voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Klikkaa Asiakasdataa koskevat ehdot.
  5. Lue ja hyväksy ehdot.
  6. Klikkaa Tallenna.

Ennen asiakasdataa koskevien ehtojen hyväksymistä lähetettyä dataa ei käsitellä.

Käyttäjädatan kentät puuttuvat

Osa konversioista ei sisällä laajennettujen konversioiden datakenttiä. Tämä tarkoittaa, että laajennettujen konversioiden parametria ei lähetetty joissakin tapauksissa konversiotagin käynnistymisen yhteydessä. Varmista, että laajennettujen konversioiden käyttöönotto on tehty oikein kaikilla konversiotagin sisältävillä sivuilla.

Testaamalla jokaisen konversiosivusi Google Tag Assistantilla voit selvittää, lähetätkö laajennettujen konversioiden parametrin. Katso, miten voit tarkistaa laajennettujen konversioiden toteutuksen Google Tag Assistantilla.

Kun olet selvittänyt, millä sivuilla on ongelmia, tarkista toteutus uudelleen vertaamalla sitä ohjeisiin, jotka koskevat laajennettujen konversioiden manuaalista käyttöönottoa Google Tag Managerin tai Google-tagin avulla.

Käyttäjiltä saatu data puuttuu

Osa konversioista ei sisällä laajennettujen konversioiden dataa. Lähetät laajennettujen konversioiden datakenttiä, mutta kyseiset kentät ovat tyhjiä.

Tämä voi johtua seuraavista syistä:

• Käyttäjiltä saatua dataa ei ole saatavilla joillakin konversiosivuillasi. Sisäänkirjautuneet asiakkaat eivät esimerkiksi välttämättä ilmoita ensimmäisen osapuolen tietojaan uudelleen, tai tiedot saatetaan kerätä edellisellä sivulla.
  • CSS-valitsinta tai JavaScript-muuttujaa ei ole määritetty oikein, tai se ei toimi kaikissa tilanteissa. Esimerkiksi CSS-valitsimet eivät välttämättä toimi kaikilla selaimilla, tai ne toimivat eri tavalla mobiililaitteilla ja tietokoneilla.

Testaamalla jokaisen konversiosivusi Google Tag Assistantilla voit selvittää, lähetätkö laajennettujen konversioiden kentät. Lisäksi sinun on ehkä testattava konversioasetuksesi eri selaimilla ja laitteilla. Katso, miten voit tarkistaa laajennettujen konversioiden toteutuksen Google Tag Assistantilla.

Kun olet selvittänyt ongelman taustalla olevan syyn, voit arvioida erilaisia vaihtoehtoja, joilla voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön manuaalisesti Google Tag Managerin tai Google-tagin avulla.

Määrityksen datan muotoilu on virheellinen

Käyttäjädataa (sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa ja osoitetta) ei ole muotoiltu oikein.

Varmista, että välität käyttäjien sähköpostiosoitteet oikeassa muodossa (niissä tulee olla @-merkki) ja että puhelinnumerot sisältävät maatunnuksen.

Jos "tv.1~em"-kohdan jäljessä oleva merkkijono ei ole hajautusarvo ja näet sen sijaan jonkin alla olevista koodeista, laajennettujen konversioiden datan toteutuksessa on virhe ja sinun on ratkaistava kyseinen ongelma. Katso, miten voit tarkistaa laajennettujen konversioiden toteutuksen Tag Assistantilla.

Koodi Virhe
Tyhjä tai ei virhekoodia Jos näet merkkijonon "tv.1", em-parametri on käytössä mutta se on tyhjä. Laajennettujen konversioiden kattavuutta ei ole saatavilla sivulla, tai toteutus on virheellinen.
e0

Kenttä ei läpäise muotoilun validointitarkistuksia.

Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että sähköpostiosoitteessa ei ole @-merkkiä tai puhelinnumerossa on kirjaimia.

e1 Selainta ei tueta. Tämä virhekoodi näkyy, kun konversio tapahtuu tietyissä vanhoissa selaimissa. Näin pitäisi käydä vain harvoin. Jos kuitenkin näet tämän virhekoodin, yritä käynnistää konversio päivitetyssä Chrome-selaimessa.
e2 SHA-256 epäonnistui. Tämä voi johtua siitä, että tiivistefunktion syötteessä on havaittu odottamattomia merkkejä. Yritä ratkaista ongelma lisäämällä uusi konversio ja käyttäjätunnistejoukko.
e3 Verkkosivu ei ole turvallinen. Laajennetut konversiot tiivistää käyttäjädatan vain, jos verkkosivu käyttää HTTP:n sijasta HTTPS-protokollaa.
Asetuksista puuttuu pakollisia osoitekenttiä

Laajennettujen konversioiden asetuksista puuttuu ainakin yksi seuraavista osoitekentistä:

• Maa
  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Postinumero

Kaikki neljä kenttää on lähetettävä, jotta niitä voidaan käyttää. Huomaa, että jos lähetät myös käyttäjien sähköpostiosoitteita, pyrimme yhdistämään ne sisäänkirjautuneisiin Googlen käyttäjiin, vaikka osoite puuttuisi tai olisi vaillinainen.

Varmista, että kaikki neljä kenttää tallennetaan aina, kun konversiotagi käynnistyy. Katso, miten voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön manuaalisesti Google Tag Managerin tai Google-tagin avulla.

Käyttäjien sähköpostiosoitteiden datakenttä on muotoiltu virheellisesti
Tämä ilmoitus tarkoittaa, että toimittamasi sähköpostiosoitteet eivät vastaa sisäänkirjautuneita Googlen käyttäjiä, koska ne on muotoiltu virheellisesti. Sähköpostiosoitteiden on oltava yleisesti käytetyssä muodossa (esim. sähköposti@gmail.com).
Käyttäjien osoitteiden datakenttä on muotoiltu virheellisesti
Tämä ilmoitus tarkoittaa, että toimittamasi osoitedatakentät eivät vastaa Googlen sisäänkirjautuneita käyttäjiä, koska ne on muotoiltu virheellisesti.
  • Etunimen on oltava kirjaimista koostuva merkkijono.
  • Sukunimen on oltava kirjaimista koostuva merkkijono.
  • Maan on oltava ISO 3166-1 alpha-2 ‐standardin mukainen kaksikirjaiminen maatunnus (esim. UK).
  • Postinumerossa on oltava tarvittava määrä numeroita (esim. viisi numeroa Yhdysvaltojen postinumeroissa).
Vähäinen määrä konversiovastaavuuksia
Tämä ilmoitus tarkoittaa, että toimittamasi laajennettujen konversioiden data vastaa odotettua pienempää osuutta sisäänkirjautuneista Googlen käyttäjistä. Tämä voi tarkoittaa, että vain harvalla asiakkaallasi on Google-tili tai että he ilmoittavat eri tunnistetietoja kuin mitä heidän Google-tileillään on.
Voit parantaa vastaavuusprosenttiasi lähettämällä lisää käyttäjätunnisteita. Laajennetuissa konversioissa käytetään vastaavuusavaimina kolmea eri käyttäjätunnistetta, jotka ovat sähköpostiosoite, osoite ja puhelinnumero. Voit parantaa vastaavuuden tilaa käyttämällä mahdollisimman montaa vastaavuusavainta. Lisäämällä vastaavuusavaimia voit parantaa datasi vastaavuutta ja konversioraportointisi tarkkuutta.

Laajennettujen konversioiden toteutuksen tarkistaminen Tag Assistantin avulla

Tag Assistant on työkalu, jonka avulla voit todentaa konversiotapahtumat suoraan verkkosivustollasi Google Ads ‐tilisi kautta. Kun klikkaat jotakin verkkosivustosi sivua, virheenkorjaustiedot näkyvät Tag Assistant ‐merkissä ja sisältävät ohjeet todentamattomiin tai ei-aktiivisen tagin konversioihin liittyvien ongelmien ratkaisemiseen.

Huom. Jos käytät Google Tag Manageria, tarkista laajennetut konversiot Google Tag Managerin esikatselu- ja virheenkorjaustilassa. Ota esikatselu- ja virheenkorjaustila käyttöön ja siirry konversiosivullesi. Klikkaa Google Tag Managerista Google Adsin konversioseurantatagia ja siirry sitten Muuttujat-välilehdelle. Näet lähetettävän datan Google Adsin Laajennetut konversiot ‐objektissa.

Ohjeet

1. Avaa Google Tag Assistant.
  2. Ota virheenkorjaustila käyttöön ja käynnistä konversiotapahtuma.
    • Näin voit aloittaa uuden virheenkorjausistunnon Tag Assistantissa:
      • Avaa Tag Assistantin aktivointisivu selaimella.
      • Klikkaa Lisää verkkotunnus.
      • Lisää sen sivun URL-osoite, jonka virheet haluat jäljittää ja korjata.
      • Klikkaa Aloita.
      • Jotkin sivustot tai sivut eivät ehkä toimi oikein, koska URL-osoitteeseen on lisätty ylimääräinen virheenkorjausparametri. Jos näin on, poista valinta "Sisällytä virheenkorjaussignaali URL-osoitteeseen" ‑ruudusta.
    • Kun virheenkorjaustila on otettu käyttöön, lisäämäsi sivu avautuu uuteen ikkunaan ja Tag Assistantin selainikkunaan avautuu virheenkorjauksen käyttöliittymä. Näet käyttöliittymästä tarkkaa tietoa gtag()-komennoista ja ‑osumista sekä siitä, miten tagit ovat käynnistyneet ja mitä dataa käsitellään. Virheenkorjausikkuna pysyy avoinna ja siinä näkyy virheenkorjaustietoja niin kauan kuin pysyt samassa verkkotunnuksessa ja sivulla on Google-tagi (gtag.js).
    • Kun klikkailet sivustollasi, tagien käynnistymistä koskevat tiedot päivittyvät virheenkorjausikkunaan. Näistä tiedoista näet, onko tagi käynnistynyt, mikä triggeri on käynnistänyt tagin (tai ei ole käynnistänyt tagia) ja mitä verkkopyyntöjä tagin käynnistymisen seurauksena on lähetetty.
  3. Käynnistä konversio.
    • Siirry verkkosivustollasi sille konversiosivulle, jolla olet ottanut laajennetut konversiot käyttöön. Näin löydät konversiosivun URL-osoitteen:
      1. Klikkaa oikealla olevasta navigointivalikosta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake] ja valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
      2. Klikkaa konversiota, jonka sijainnin haluat selvittää.
      3. Klikkaa Verkkosivut-välilehteä.
      4. Ensimmäisessä sarakkeessa näkyy URL-osoite, jossa konversiot tapahtuvat.
  4. Etsi em-parametri.
    • Klikkaa Tag Assistantin virheenkorjauksen Yhteenveto-ikkunan vasemmanpuoleisesta sivuvalikosta Konversio ja valitse Tulos-kohdasta Konversio. Etsi em-parametri "Osuman tiedot" ‑kohdasta.
      • Em-parametri on sen käyttäjädatan SHA-256-hajautusarvo, jonka Laajennetut konversiot ‑ominaisuus lähettää Googlelle. Jos näet em-parametrin ja oikeanlaisen hajautusarvon (yli 10 merkin pituisen merkkijonon), laajennettujen konversioiden dataa lähetetään onnistuneesti.
      • Jos em-parametri puuttuu kokonaan, tagisi on määritetty virheellisesti eikä laajennettujen konversioiden dataa lähetetä.
      • Jos em-parametri on käytössä mutta se on muodoltaan "tv.1~em", laajennettujen konversioiden parametri lähetetään, mutta se on tyhjä.
      • Jos em-parametri on käytössä mutta se on muodoltaan "tv.1~em.e1", laajennettujen konversioiden parametri lähetetään, mutta lähetetyssä datassa on ongelma. Lisätietoa mahdollisista virheistä on diagnostiikkaraportissa.