Åtgärda prognosproblem i Räckviddsplaneraren

När det finns tillräckligt med data för att modellera potentiell räckvidd (utifrån dina kampanjinställningar) genererar Räckviddsplaneraren en prognos. I de flesta fall genererar Räckviddsplaneraren prognoser för kampanjer med bredare inriktning och större möjligheter att samla exponeringar.

Om Räckviddsplaneraren inte genererar någon prognos kan du behöva undersöka inställningarna för inriktning i din kampanj. I den här artikeln förklarar vi varför Räckviddsplaneraren kanske inte genererar en prognos.

Annonseringspolicyer

Prognoserna tar hänsyn till de Google Ads-policyer som ingår i inställningarna för Räckviddsplaneraren. Vi upprätthåller policyerna gällande alkohol, hasardspel och spel samt mat och alkoholfria drycker med hög halt av fett, socker och salt (HFSS).

Policyerna gällande alkohol samt hasardspel och spel omfattas av begränsningar och kan variera mellan olika länder. Du kan bara inrikta din kampanj på länder som tillåter annonser om alkohol eller hasardspel. För att utöka räckvidden för din kampanj kan du inrikta dig på olika länder som tillåter sådana annonser eller uppdatera inställningarna i Räckviddsplaneraren. Läs mer om policyerna för alkohol och policyerna för hasardspel och spel.

För att få visa annonser om mat och dryck (F&B) som innehåller höga halter av fett, socker och salt (HFSS) måste du självdeklarera att du använder ditt Google Ads-konto för att köra HFSS F&B-kampanjer. Läs mer om policyn för annonser om mat och dryck som innehåller höga halter av fett, salt och socker.

Anvisningar

Prislistekampanjer returnerar inga prognoser

• Nästa års priser är kanske inte tillgängliga i Räckviddsplaneraren än. Kom tillbaka senare för att se om det finns uppdaterad information.
  • Datumintervall som sträcker sig över två år för prislistekampanjer returnerar inga prognoser.

Sökord identifieras inte av Räckviddsplaneraren

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Om medieplanen innehåller en anpassad målgrupp inom intressegrupp eller en anpassad målgrupp med köpavsikt ska du kontrollera om målgruppen innehåller sökord som Räckviddsplaneraren inte kan känna igen.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  5. Välj Video som kampanjtyp.
  6. När du skapar kampanjen ska du scrolla till avsnittet Budget och datum och ange ett slutdatum för kampanjen.
  7. Scrolla till avsnittet Målgrupper och välj fliken Bläddra.
  8. Klicka på Dina anpassade målgrupper.
  9. Markera kryssrutan bredvid den anpassade målgrupp som du använder i medieplanen.
  10. Se om det visas en uppskattning till höger på sidan.
  11. Om du ser meddelandet ”Vi kan inte visa uppskattningar på grund av följande sökord som ingår i anpassade målgrupper. Ta bort alla förekomster av dessa sökord för att se uppskattningar” kan du hålla muspekaren över den anpassade målgruppen och klicka på Redigera.
  12. Ta bort sökorden som har identifierats av Google Ads och klicka på Spara målgruppen.
  13. Gå tillbaka till Räckviddsplaneraren och skapa en ny prognos med målgruppen.

För få sökord

Om din medieplan innehåller en anpassad målgrupp inom intressegrupp eller en anpassad målgrupp med köpavsikt ska du kontrollera om målgruppen har tillräckligt många sökord.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  5. Välj Video som kampanjtyp.
  6. När du skapar kampanjen ska du scrolla till avsnittet Budget och datum och ange ett slutdatum för kampanjen.
  7. Scrolla till avsnittet Målgrupper och välj fliken Bläddra.
  8. Klicka på Dina anpassade målgrupper.
  9. Markera kryssrutan bredvid den anpassade målgrupp som du använder i medieplanen.
  10. Se om det visas en uppskattning till höger på sidan.
  11. Om du ser få eller inga uppskattade exponeringar ska du hålla muspekaren över den anpassade målgruppen och klicka på Redigera.
  12. Lägg till fler sökord i målgruppen för att förbättra det uppskattade antalet exponeringar och klicka sedan på Spara målgruppen.
  13. Gå tillbaka till Räckviddsplaneraren och skapa en ny prognos med målgruppen.

Målgruppsinriktningen är för snäv

Om medieplanens inriktning är för snäv kan det leda till mycket få exponeringar, vilket i sin tur resulterar i att Räckviddsplaneraren inte säkert kan skapa en prognos. Du kan åtgärda snäv inriktning i medieplanen genom att utöka inriktningen.

1. Scrolla till statistiktabellen (nedanför prognostabellen) i Räckviddsplaneraren.
  2. Klicka på Redigera bredvid en rad.
  3. Uppdatera inriktningsinställningen i redigeringspanelen. Du kan göra något av följande:
    • Utöka plats och demografisk inriktning.
    • Ta bort Googles målgrupper (inklusive anpassade målgrupper inom intressegrupp och anpassade målgrupper med köpavsikt).
    • Utöka datumintervallet för medieplanen.

Relaterad länk