Løs problemer med prognoseberegninger i Rekkeviddeplanleggeren

Når det finnes tilstrekkelig med data til å kunne modellere den potensielle rekkevidden din (gitt de aktuelle kampanjeinnstillingene), genererer rekkeviddeplanleggeren en prognose. I de fleste tilfeller genererer rekkeviddeplanleggeren prognoser for kampanjer med bredere målretting og større sjanse for å oppnå visninger.

Hvis rekkeviddeplanleggeren ikke genererer noen prognose, bør du nok se nærmere på målrettingen i kampanjen din. I denne artikkelen kan du finne mulige årsaker til at du ikke får generert prognoser via rekkeviddeplanleggeren.

Retningslinjer for annonsering

Prognosene er basert på Google Ads-retningslinjene, som er inkludert i innstillingene for rekkeviddeplanleggeren. Vi håndhever retningslinjene for alkohol, gambling og spill samt retningslinjene for matprodukter og/eller alkoholfrie drikkevarer med høyt fett-, salt- eller sukkerinnhold.

Det er knyttet begrensninger til retningslinjene for alkohol, gambling og spill. Begrensningene kan variere fra land til land. Kampanjen din kan bare målrettes mot land der det er tillatt å vise annonser for alkohol eller gambling. Du kan utvide rekkevidden til kampanjen din ved å målrette den mot ulike land der det er tillatt å vise slike annonser. Som et alternativ kan du oppdatere innstillingene dine i rekkeviddeplanleggeren. Finn ut mer om retningslinjene for alkohol og retningslinjene for gambling og spill.

Hvis du vil kjøre annonser for mat og/eller drikke med høyt fett-, salt- eller sukkerinnhold, må du selv opplyse om at du bruker Google Ads-kontoen din til å kjøre kampanjer for mat og/eller drikke med høyt fett-, salt- eller sukkerinnhold. Finn ut mer om retningslinjene for annonser for mat og/eller drikke med høyt fett-, salt- eller sukkerinnhold.

Veiledning

Det kan ikke kjøres prognoser på kampanjer med prislister

• Prisene du skal bruke neste år, er kanskje ikke plottet inn i rekkeviddeplanleggeren ennå. Kom tilbake senere for å se oppdatert informasjon.
  • Hvis du har kampanjer med prislister som skal kjøres over to kalenderår, kan det ikke kjøres prognoser på dem.

Rekkeviddeplanleggeren gjenkjenner ikke søkeord

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Hvis en egendefinert interesse- eller intensjonsmålgruppe inngår i medieplanen din, bør du sjekke om målgruppen inkluderer søkeord rekkeviddeplanleggeren ikke gjenkjenner.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Ny kampanje.
  5. Velg Video som kampanjetype.
  6. Rull ned til «Budsjetter og datoer»-delen når du oppretter kampanjen, og angi en sluttdato for kampanjen.
  7. Rull ned til Målgrupper-delen, og velg Bla gjennom-fanen.
  8. Klikk på De tilpassede målgruppene dine.
  9. Klikk for å merke av i avmerkingsboksen ved siden av den tilpassede målgruppen du bruker i medieplanen.
  10. Se etter et anslag til høyre på siden.
  11. Hvis du ser meldingen «Vi kan ikke gi deg anslag ettersom søkeordene nedenfor inngår i egendefinerte målgrupper. For å få anslag må du fjerne alle forekomster av disse søkeordene.», er det bare å holde markøren over den tilpassede målgruppen og klikke på Rediger.
  12. Fjern søkeordene som identifiseres av Google Ads, og klikk så på Lagre målgruppe.
  13. Gå tilbake til Rekkeviddeplanleggeren, og opprett en ny prognose med målgruppen.

For få søkeord

Hvis en egendefinert interesse- eller intensjonsmålgruppe inngår i medieplanen, bør du sjekke om målgruppen har mange nok søkeord.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg Ny kampanje.
  5. Velg Video som kampanjetype.
  6. Rull ned til «Budsjetter og datoer»-delen når du oppretter kampanjen, og angi en sluttdato for kampanjen.
  7. Rull ned til Målgrupper-delen, og velg Bla gjennom-fanen.
  8. Klikk på De tilpassede målgruppene dine.
  9. Klikk for å merke av i avmerkingsboksen ved siden av den tilpassede målgruppen du bruker i medieplanen.
  10. Se etter et anslag til høyre på siden.
  11. Hvis anslaget for antall visninger er lavt eller ikke oppgis, er det bare å holde markøren over en tilpassede målgruppen og klikke på Rediger.
  12. Legg til flere søkeord i målgruppen for å få opp antallet anslåtte visninger, og klikk så på Lagre målgruppe.
  13. Gå tilbake til Rekkeviddeplanleggeren, og opprett en ny prognose med målgruppen.

Publikumsmålrettingen er for avgrenset

Hvis målrettingen i medieplanen din er for smal, kan det fremgå et veldig lavt visningsantall. Da kan ikke Rekkeviddeplanleggeren generere prognoser med høy nøyaktighet. Den avgrensede målrettingen kan bare korrigeres ved å utvide målrettingen angitt i medieplanen.

1. Rull ned til statistikktabellen (under prognosetabellen) i Rekkeviddeplanleggeren.
  2. Klikk på Rediger ved siden av en ordrelinje.
  3. Oppdater målrettingen i redigeringspanelet. Du kan
    • utvide stedsmålrettingen og den demografiske målrettingen
    • fjerne Google-målgrupper (også egendefinerte interessemålgrupper og egendefinerte intensjonsmålgrupper)
    • forlenge datoperioden i medieplanen

Link til beslektet innhold