Importér konverteringer fra Zapier

Du kan bruke Zapier, som er en tredjeparts integreringspartner, til å importere konverteringer utenfor nettet fra systemet ditt for kunderelasjonshåndtering (CRM) til Google Ads automatisk. På denne måten kan du måle hvilke annonseklikk som resulterer i salg utenfor nettet og andre verdifulle kundehandlinger.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan konfigurere kontoene dine slik at de importerer konverteringer utenfor nettet fra Zapier. I den fullstendige listen over CRM-systemene som Zapier har støtte for, kan du bekrefte at du kan konfigurere importering av konverteringer utenfor nettet via CRM-systemet ditt.

Før du konfigurerer importering av konverteringer utenfor nettet, bør du lese artikkelen Om import av konverteringer fra Zapier utenfor nettet for Google Ads.

Før du begynner

Før du kan importere konverteringer utenfor nettet fra Zapier, må du oppfylle kravene nedenfor:

Minstekrav for Google Ads

• Du må kunne logge på Google Ads-kontoen du ønsker at dataene om konverteringer utenfor nettet skal sendes til.
  • Du må vite navnene på konverteringshandlingene dine som er definert på «Konverteringer»-siden i Google Ads.
Merk: Det er bare konverteringshandlinger med «Import fra klikk»-kilden som støttes.

Minstekrav for Zapier-kontoer

• Du må kunne logge på en Zapier-konto.
  • Du må vite navnet på konverteringshendelsen du ønsker å importere (f.eks. kvalifisert for markedsføring, kvalifisert for salg, lukket og vunnet osv.).
  • Du må vite hvilket CRM-objekt den aktuelle konverteringshendelsen ble sporet i.
    • Det kan for eksempel være «Potensielt salg»-, «Kontakt»- eller «Mulighet»-objektet.
  • Du må vite hvilket felt i objektet som oppdateres når konverteringen gjennomføres (f.eks. når «Status»-feltet i «Potensielt salg»-objektet oppdateres til «kvalifisert for markedsføring»).
  • Du må vite hvilke felt i objektet som inneholder GCLID-en eller den hashede informasjonen om potensielle salg.
  • Du må vite hvilket CRM-felt som inneholder tidsstempelet for konverteringshendelsen (tidspunktet da en gitt post nådde konverteringshendelsen).
Merk: CRM-feltene for konverteringens verdi og valuta er valgfrie.

Slik konfigurerer du konverteringsimport fra Zapier i Google Ads

Du kan konfigurere og justere konverteringsimport fra Zapier ved hjelp av tre arbeidsflyter i Google Ads. Med disse arbeidsflytene kan du automatisk importere konverteringer utenfor nettet med GCLID-basert import av konverteringer utenfor nettet eller optimaliserte konverteringer for potensielle salg.

Du kan konfigurere importering av konverteringer utenfor nettet fra Zapier i tre kontekster:

Finn ut hvordan du kan konfigurere importering av konverteringer utenfor nettet.

Konfigurer importering av konverteringer utenfor nettet etter at du har opprettet en konverteringshandling for et konvertert potensielt salg eller en konverteringshandling for en kvalifisert potensiell kunde

Følg fremgangsmåten nedenfor for å importere konverteringer utenfor nettet etter at du har opprettet en konverteringshandling for et konvertert kvalifisert potensielt salg eller en kvalifisert potensiell kunde.

1. Velg et av de tre alternativene fra rullegardinmenyen «Metode for måling av konverteringer utenfor nettet». Du kan velge mellom følgende:
    • «Brukerdata innhentet via skjemaer for potensielle salg på nettstedet mitt (Google Tag Manager)»
    • «Bruk identifikatorer for Google-klikk»
    • «Benytt brukerdata fra skjemaer for potensielle salg»
  2. Godta vilkårene for bruk om nødvendig.
  3. Konfigurer den globale nettstedstaggen om nødvendig.
  4. Velg Importer fra CRM fra «Importer konverteringer utenfor nettet»-rullegardinmenyen.
  5. Velg ønsket CRM-system eller app (f.eks. Salesforce via Zapier) i søkefeltet.
  6. Når du blir bedt om å importere konverteringer fra CRM-systemet ditt via Zapier, klikker du på Gå til Zapier.
  7. Når du har fullført trinnene i Zapier, går du tilbake til «Hva skjer nå»-siden.

Konfigurer importering av konverteringer utenfor nettet fra «Konverteringshandlinger»-siden

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Du kan også konfigurere importering av konverteringer utenfor nettet fra «Konverteringshandlinger»-siden i Google Ads.

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Gå til «Kvalifiserte potensielle kunder»- eller «Konverterte potensielle salg»-delen.
  5. Klikk på Avslutt oppsett.
  6. Klikk på Se vilkårene på Innstillinger-siden, og godta vilkårene for bruk.
  7. Naviger til «Kvalifiserte potensielle kunder»- eller «Konverterte potensielle salg»-delen på «Sammendrag»-siden.
  8. Klikk på Konfigurer importering.
  9. Velg Importer fra CRM fra «Importer konverteringer utenfor nettet»-rullegardinmenyen.
  10. Velg ønsket CRM-system eller app (f.eks. Salesforce via Zapier) i søkefeltet.
  11. Når du blir bedt om å importere konverteringer fra CRM-systemet ditt via Zapier, klikker du på Gå til Zapier.
  12. Klikk på Ferdig.

Konfigurer importering av konverteringer utenfor nettet fra skjemaelementer for potensielle salg

Hvis du ikke har konfigurert skjemaelementer for potensielle salg, må du følge fremgangsmåten i artikkelen Bruk skjemaelementer for potensielle salg før du eksporterer potensielle salg fra Google Ads. Når du har opprettet eller endret et nytt skjemaelement for potensielle salg i en ny kampanje, kan du eksportere potensielle salg fra Google Ads ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Tips: Før du konfigurerer importering av konverteringer i Google Ads, må du bekrefte at CRM-systemet eller appen du foretrekker, er valgt på «Legg til et skjemaelement for potensielle salg»-siden under «Eksporter potensielle salg fra Google Ads»-delen.
  1. Gå til «Eksporter potensielle salg fra Google Ads»-delen på «Legg til et skjemaelement for potensielle salg»-siden.
  2. Klikk på Konfigurer under «Importer konverteringer utenfor nettet» for å konfigurere importering av konverteringer.
    • Merk: Du kan konfigurere import for enten kvalifiserte eller konverterte potensielle salg.
  3. Velg ønsket CRM-system eller app (f.eks. Salesforce via Zapier) i søkefeltet.
  4. Når du blir bedt om å importere konverteringer fra CRM-systemet ditt via Zapier, klikker du på Gå til Zapier.
  5. Zapier åpnes i et nytt vindu og forhåndslastes med det valgte skjemaet for potensielle salg og det valgte CRM-systemet.
  6. Når du har fullført fremgangsmåten i Zapier, går du tilbake til «Ny konverteringshandling for kvalifiserte potensielle salg»-siden.

Slik kan du gjennomgå konverteringer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Klikk på Zapier på menyen til venstre.
  5. Klikk på Konverteringshandling på menyen øverst på siden. Du kan se konverteringene dine ved å bruke Alle konv. (etter konv.tidspunkt)-kolonnen.
    • Hvis du bare bruker Zapier til å laste opp konverteringer til den aktuelle konverteringshandlingen, kan du sammenligne antallet vellykkede opplastinger fra loggen over Zapier-oppgaver med det du ser i attribusjonsrapporten. Ettersom opplastingen inneholder konverteringstidspunktet, skal du kunne sammenligne to rapporter og se det samme antallet konverteringer for en bestemt tidsperiode.
    • Hvis du også laster opp konverteringer til den aktuelle konverteringshandlingen via en annen kilde (f.eks. en CSV-opplasting), skal det totale antallet konverteringer i kampanjerapporten samsvare med det totale antallet Zapier-opplastinger og CSV-opplastinger.

Linker til beslektet innhold