Konversioiden importointi Zapierista

Kolmannen osapuolen integrointikumppanin Zapierin avulla voit importoida offline-konversiot automaattisesti asiakkuudenhallintajärjestelmästäsi (CRM) Google Adsiin. Tämän avulla voit mitata, mitkä mainoksen klikkaukset johtavat offline-myyntiin ja muuhun arvokkaaseen asiakastoimintaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit valmistella tilisi importoimaan offline-konversiot Zapierista. Varmista, että voit ottaa offline-konversioiden importoinnin käyttöön CRM-järjestelmäsi avulla, tarkistamalla, mitä CRM-järjestelmiä Zapier tukee.

Ennen kuin otat offline-konversioiden importoinnit käyttöön, tutustu artikkeliin Tietoja Zapierin offline-konversioiden importoinnista Google Adsiin.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit importoida offline-konversioita Zapierista, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Google Adsin vähimmäisvaatimukset

• Sinulla on pääsy Google Ads ‐tilille, jolle haluat lähettää offline-konversiodataa.
  • Selvitä konversiotapahtumiesi nimet Google Adsin Konversiot-sivulla kuvatulla tavalla.
Huom. Tuettuja ovat vain konversiotapahtumat, joiden lähde on "Importoi klikkauksista".

Zapier-tilin vähimmäisvaatimukset

• Pääsy Zapier-tilille
  • Sen konversiotapahtuman nimi, jonka haluat importoida (esim. Hyväksytty markkinointi, Hyväksytty myynti tai Suljettu voitettu)
  • CRM-objekti, jossa tätä konversiotapahtumaa seurataan
    • Esimerkki: Liidi, Kontakti tai Mahdollisuus
  • Objektin kenttä, joka päivittyy konversion toteutuessa (esimerkiksi silloin, kun Liidi-objektin Tila-kenttä päivitetään Hyväksytty markkinointi ‐asetukseksi)
  • Objektin kentät, jotka sisältävät GCLID-tunnuksen tai tiivistetyt liiditiedot
  • CRM-kenttä, joka sisältää konversiotapahtuman aikaleiman (kun tietty tietue saavuttaa konversiotapahtuman)
Huom. CRM-kentät konversion arvolle ja valuutalle ovat valinnaisia.

Näin otat käyttöön Zapier-konversioiden importoinnin Google Adsille

Voit ottaa Zapier-konversioiden importoinnin käyttöön ja muokata sitä kolmella työnkululla Google Adsissa. Käyttämällä näitä työnkulkuja voit importoida offline-konversiot automaattisesti GCLID-pohjaisen offline-konversioiden importoinnin tai laajennettujen liidikonversioiden kautta.

Zapierin offline-konversioiden importointi voidaan ottaa käyttöön kolmessa kontekstissa:

Lue lisää offline-konversioiden importointien käyttöönotosta.

Offline-konversioiden importoinnin käyttöönotto konvertoituneen tai hyväksytyn liidikonversiotapahtuman luomisen jälkeen

Alla olevissa ohjeissa kerrotaan, miten voit importoida offline-konversiot konvertoituneen tai hyväksytyn liidikonversiotapahtuman luomisen jälkeen.

1. Valitse avattavasta Menetelmä offline-konversioiden mittaamiseen ‐valikosta yksi kolmesta vaihtoehdosta. Voit valita seuraavista:
    • "Verkkosivuston liidilomakkeiden käyttäjädata (Google Tag Manager)"
    • "Käytä Googlen klikkaustunnusta"
    • "Käytä liidilomakkeen käyttäjädataa"
  2. Hyväksy tarvittaessa käyttöehdot.
  3. Määritä yleinen sivustotagi tarvittaessa.
  4. Valitse avattavasta Importoi offline-konversiot ‐valikosta Importoi CRM-järjestelmästä.
  5. Valitse haluamasi CRM-järjestelmä tai ‐sovellus (esimerkiksi Salesforce Zapierin kautta) käyttämällä hakukenttää.
  6. Kun sinua kehotetaan importoimaan konversioita CRM-järjestelmästä Zapierin kautta, klikkaa Siirry Zapieriin.
  7. Kun olet tehnyt vaiheet Zapierissa, palaat Mitä tapahtuu seuraavaksi? ‐sivulle.

Offline-konversioiden importoinnin käyttöönotto Konversiotapahtumat-sivulla

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Voit ottaa offline-konversioiden importoinnin käyttöön myös Google Adsin Konversiotapahtumat-sivulta.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Siirry Myyntivalmiit liidit- tai Konvertoituneet liidit ‐kohtaan.
  5. Valitse Asennus valmis.
  6. Klikkaa Asetukset-sivulta Näytä ehdot ja hyväksy käyttöehdot.
  7. Siirry Yhteenveto-sivulla olevaan Myyntivalmiit liidit- tai Konvertoituneet liidit ‐kohtaan.
  8. Klikkaa Importoinnin käyttöönotto.
  9. Valitse avattavasta Importoi offline-konversiot ‐valikosta Importoi CRM-järjestelmästä.
  10. Valitse haluamasi CRM-järjestelmä tai ‐sovellus (esimerkiksi Salesforce Zapierin kautta) käyttämällä hakukenttää.
  11. Kun sinua kehotetaan importoimaan konversioita CRM-järjestelmästä Zapierin kautta, klikkaa Siirry Zapieriin.
  12. Klikkaa Valmis.

Offline-konversioiden importoinnin käyttöönotto liidilomake-elementistä

Jos et ole vielä määrittänyt liidilomake-elementtejä, seuraa liidilomake-elementtien käyttöä koskevia ohjeita, ennen kuin viet liidit Google Adsista. Kun olet luonut uuden liidilomake-elementin tai muokannut sitä uudessa kampanjassa, voit eksportoida liidit Google Adsista alla olevien ohjeiden mukaan.

Vinkki: Ennen kuin otat konversioiden importoinnin käyttöön Google Adsissa, varmista, että haluamasi CRM-järjestelmä tai sovellus on valittu Lisää liidilomake-elementti ‐sivun Eksportoi liidit Google Adsista ‐kohdasta.
  1. Siirry Lisää liidilomake-elementti ‐sivulle ja Eksportoi liidit Google Adsista ‐kohtaan.
  2. Ota käyttöön konversioiden importointi klikkaamalla Määritä Importoi offline-konversiot ‐kohdasta.
    • Huom. Voit määrittää importoinnin joko myyntivalmiille tai konvertoituneille liideille.
  3. Valitse haluamasi CRM-järjestelmä tai ‐sovellus (esimerkiksi Salesforce Zapierin kautta) käyttämällä hakukenttää.
  4. Kun sinua kehotetaan importoimaan konversioita CRM-järjestelmästä Zapierin kautta, klikkaa Siirry Zapieriin.
  5. Zapier avautuu uuteen ikkunaan ja siihen esiladataan valitsemasi liidilomake ja CRM-järjestelmä.
  6. Kun olet tehnyt Zapierin vaiheet, palaat Uusi myyntivalmis liidikonversiotapahtuma ‐sivulle.

Näin voit tarkistaa konversiosi

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa vasemmanpuoleisesta valikosta Zapier.
  5. Klikkaa ylhäällä olevasta valikosta Konversiotapahtuma. Näet konversiosi Kaikki konv. (konv.ajan mukaan) ‑sarakkeesta.
    • Jos käytät Zapieria pelkästään konversioiden lataamiseen konversiotapahtumalle, voit vertailla Zapier Task History (Zapierin tehtävähistoria) ‑kohdassa näkyvää onnistuneiden latausten määrää attribuutioraportissa näkyvään määrään. Koska latauksesi sisältää konversioajan, valitun ajanjakson konversiomäärän pitäisi olla sama kahta raporttia vertaillessasi.
    • Jos lisäksi lataat konversioita konversiotapahtumalle toisen lähteen (esim. CSV-latauksen) kautta, kampanjaraportissa näkyvän konversioiden kokonaismäärän pitäisi vastata Zapier-latausten ja CSV-latausten yhteismääriä.