Over het bedrijfsprofiel (geoptimaliseerd voor uw advertentie)

Het kan moeilijk en tijdrovend zijn om een website voor uw bedrijf te bouwen en te onderhouden. Adverteerders die al een bedrijfsprofiel in Bedrijfsprofielmanager hebben, kunnen nu vanuit hun slimme campagne klikken versturen naar hun bedrijfsprofiel (geoptimaliseerd voor hun advertentie).

Net als het bedrijfsprofiel, dat relevante informatie bevat voor mensen die uw bedrijf vinden op Google Maps, geeft uw bedrijfsprofiel (geoptimaliseerd voor uw advertentie) informatie weer aan mensen die op uw advertentie klikken.

Voordelen

• Potentiële klanten hebben rechtstreeks vanuit uw advertentie toegang tot relevante informatie over uw bedrijf.
  • Google kan telefoontjes en locatieacties beter aan uw advertenties toeschrijven, waardoor de prestaties worden geoptimaliseerd.
  • Potentiële klanten op verschillende apparaten (mobiel, desktop, tablet) krijgen een ervaring op de bestemmingspagina die is geoptimaliseerd voor hun apparaat.

Hoe een bedrijfsprofiel (geoptimaliseerd voor uw advertentie) werkt

Uw bedrijfsprofiel (geoptimaliseerd voor uw advertentie) haalt automatisch relevante informatie uit uw bedrijfsprofiel in Bedrijfsprofielmanager, waaronder de volgende:

• Locatie
  • Telefoonnummer
  • Openingstijden
  • Foto's
  • Reviews

Daarom komen alleen slimme campagnes die zijn gekoppeld aan een bedrijfsprofiel in aanmerking. Meer informatie over hoe u uw bedrijfsprofiel kunt koppelen aan een slimme campagne en over hoe u uw bedrijfsprofiel kunt bewerken.

Hoewel een bedrijfsprofiel (geoptimaliseerd voor uw advertentie) niet de website van uw bedrijf vervangt, kan het voor sommige bedrijven een betere optie zijn voor de landingspagina van hun advertentie.

Uw bedrijfsprofiel (geoptimaliseerd voor uw advertentie) instellen

Als u kiest waar gebruikers heen gaan nadat ze op uw advertentie hebben geklikt, selecteert u Bedrijfsprofiel (geoptimaliseerd voor uw advertenties) voor een nieuwe of bestaande slimme campagne.

Leadformulier

Als u een leadformulier aan uw bedrijfsprofiel toevoegt, kunnen potentiële klanten contact met uw bedrijf opnemen door een eenvoudig formulier in te vullen. U krijgt hun gegevens dan via e-mail. Ze moeten een telefoonnummer of e-mailadres opgeven en kunnen ook hun naam en een kort bericht toevoegen.

Aan de hand van uw openingstijden in uw bedrijfsprofiel wordt bepaald of gesprekken of formulieren de primaire call-to-action in uw bedrijfsprofiel zijn (geoptimaliseerd voor uw advertentie). Formulieren worden als de primaire call-to-action weergegeven gedurende de tijden waarop uw bedrijf is gemarkeerd als gesloten. De e-mail met de gegevens van potentiële klanten wordt naar alle beheerders van uw Ads-account verstuurd. U kunt deze functie uitschakelen in de instellingen van uw bestemmingspagina.