Displayannonser: en guide med metodtips för annonsmaterial

Rekommenderade metoder för displayannonsmaterial [hero_image]

Google-displayannonser visas på mer än tre miljoner webbplatser, i mer än 650 000 appar och på Googles tjänster som Gmail och YouTube. I den här guiden visar vi hur du skapar tillgångar för displayannonser med fokus på responsiva displayannonser.

Responsiva displayannonser är en typ av tillgångsbaserade annonser. En tillgång är helt enkelt en del av en annons, som en rubrik, beskrivning, bild eller logotyp. När du skapar tillgångsbaserade annonser anger du rubriker, beskrivningar, bilder och logotyper. Google använder maskininlärningsalgoritmer för att kombinera dessa tillgångar i oräkneliga varianter på webben och optimerar kontinuerligt för bästa resultat.

Eftersom tillgångarna kombineras utan mänsklig inblandning behöver du vara särskilt noggrann redan från början. I den här guiden får du hjälp med att se till att dina tillgångar fungerar tillsammans i ett mycket stort antal konfigurationer.

Använd följande riktlinjer för att skapa responsiva displayannonser som når användare och ger bättre resultat för ditt företag. Förbättrad bildkvalitet kan i sin tur förbättra din räckvidd och ditt resultat genom att se till att dina annonser kan visas i alla tillgängliga annonsutrymmen. Riktlinjer är endast rekommendationer och inte obligatoriska, men alla annonser och tillgångar måste följa Googles Google Ads-policy.

Marknadsföringsbilder

Bilder är det viktigaste elementet i responsiva displayannonser. Den här vägledningen hjälper dig att strategiskt förstå vad som är en bra respektive dålig bild för responsiva displayannonser och hur du undviker vanliga misstag och fallgropar som kan ge sämre resultat. Du kan ladda upp dina egna bilder eller välja bilder från Googles bibliotek.

För responsiva displayannonser kan du ladda upp högst 15 bilder med två bildproportioner: 1,91:1 för liggande och 1:1 för kvadratiska bilder. Minimiantalet är två bilder där minst en bild har bildproportionen 1,91:1 (liggande).

Display_Creative_BP_logo_specs

Bilder som laddas upp kan visas i olika storlekar beroende på layouten. Bildernas storlek ändras för att passa vissa annonsstorlekar.

Använd bilder med hög kvalitet

Bilderna hjälper användarna att förstå ditt företag, dina produkter och ditt varumärke. De är avgörande för att annonserna ska ge bra resultat.

För att få bästa möjliga resultat bör du undvika bilder som är suddiga, skeva, upp och ned, otydliga, färginverterade eller överdrivet filtrerade bilder samt bilder med en ram.

Använd de naturliga linjerna i en bild. Använd inte visuellt skeva bilder.
Display_Creative_BP_Image_1
Använd bilder med skärpa. Använd inte suddiga bilder.
Display_Creative_BP_Image_2
Använd bilder som är lätta att se och i fullfärg. Använd inte bilder som bleka eller är svåra att se.
Display_Creative_BP_Image_3
Använd bilder som innehåller en enda icke-duplicerad komposition av motivet. Använd inte bilder som innehåller en spegelvänd bild.
Display_Creative_BP_Image_3
Använd kvadratiska kanter och genomskinliga ramar så att bilderna visas i sin helhet i hela utrymmet. Använd inte bilder med rundade kanter eller ramar.
Display_Creative_BP_Image_5
Använd den ursprungliga, naturliga kompositionen av foton. Använd inte inverterade färger eller överdrivet många filter.

Överlagra inte en logotyp ovanpå en bild eftersom den kan visas upprepade gånger i vissa annonslayouter. Det går bra att använda bilder där logotypen är integrerad i fotot.

Inga överlagrade logotyper

Överlagra inte en logotyp ovanpå en bild eftersom den kan visas upprepade gånger i vissa annonslayouter. Det går bra att använda bilder där logotypen är integrerad i fotot.

Behåll originalbilden och säkerställ att den har bra skärpa. Överlagra inte logotyper eller annan grafik på bilder.
Display_Creative_BP_overlaid_logos

Undvik överlagrad text

Undvik att infoga text ovanpå en bild. Tänk på att när du kombinerar tillgångar kan budskapet upprepas om den överlagrade texten exempelvis är för lik en rubrik. Överlagrad text kan vara oläslig i mindre annonsstorlekar. Det går bra att använda bilder med text som är naturligt inbäddad eller integrerad. Ett foto av en textskylt är ett exempel på naturligt inbäddad text.

Behåll originalbilden och säkerställ att den har bra skärpa. Överlagra inte logotyper eller annan grafik på bilder.
Display_Creative_BP_overlaid_text

Överlagra inte knappar

Knappar (som utlovar funktioner som inte finns, till exempel Spela upp, Ladda ned eller Stäng) bryter mot Googles Google Ads-policy.

Använd originalbilden utan knappgrafik som visar vilseledande funktioner. Lägg inte till knappar i bilden eftersom de inte är klickbara element.
Display_Creative_BP_Buttons

Se till att din produkt eller tjänst är i fokus i bilden

Tomt utrymme får inte uppta mer än 80 % av bilden. Din produkt eller tjänst ska vara i fokus.

Display_Creative_BP_Focus

Undvik collagebilder

Använd enskilda bilder. Collage rekommenderas inte.

Display_Creative_BP_Collague

Undvik digitalt sammansatta bakgrunder

Undvik att visa produkter över digitalt sammansatta bakgrunder, inklusive helvita bakgrunder. Använd i stället foton av hög kvalitet som har fysiska miljöer med organiska skuggor och belysning.

Display_Creative_BP_Focuscomposite_BKGs

Logotyper

Display_Creative_BP_images_BP

Lägg till text och annonsgrupper

Använd tydliga och intressanta rubriker och text

Rubriken bör vara en tydlig och enkel text som beskriver din produkt eller tjänst eller ditt varumärke. Se till att beskrivningstexten är lätt att läsa och förstå (högst 80 tecken). Undvik generiska budskap och klickbeten.
Använd normal användning av stora och små bokstäver och undvik att enbart använda versaler.

Bra exempel Dåliga exempel

Rubrik: Våra nya ullstrumpor är varma och mysiga

Text: Alla våra beställningar är skräddarsydda och levereras direkt hem till dig!

Rubrik: Våra nya ullstrumpor

Text: Klicka här för att läsa mer.

Rubrik: Premiär för Sinbads stora äventyr den 22 november

Text: Missa inte sommarens mest äventyrsspäckade film.

Rubrik: SINBADS STORA ÄVENTYR

Text: DU KAN ALDRIG ANA VAD SOM HÄNDER I DEN HÄR ROLIGA SOMMARFILMEN.

Ta med priser, specialkampanjer och exklusiva erbjudanden

Se till att dina kunder ser att du har något speciellt att erbjuda. Människor söker ofta på nätet innan de fattar ett beslut om något. Ge dem information som kan hjälpa dem att fatta sitt beslut.

Att använda ord som ”specialerbjudande”, ”kupong”, ”rabatt”, ”kampanjkod” och ”fynd” är ett bra sätt att berätta för användarna att du har erbjudanden.

Länka till en relevant målsida

Titta på din målsida, det vill säga den sida på din webbplats som du länkar till. Se till att ha en tydlig uppmaning i annonsen som leder människor direkt till målsidan. Om det till exempel står ”Ring oss” i annonstexten bör du se till att företagets telefonnummer finns på målsidan. Om annonstexten säger ”Tidsbegränsat erbjudande” ska du se till att besökarna leds till just den kampanjen på målsidan. Ange den fullständiga webbadressen i din slutliga webbadress.

Skapa tre till fyra annonser per annonsgrupp.

Skapa tre till fyra annonser per annonsgrupp och prova olika budskap med olika bilder. Se vilken annons som går hem bäst hos dina kunder. Google Ads kan automatiskt visa den bästa annonsen i annonsgruppen oftare. Du slipper gissa och kan bygga vidare på det du har lärt dig av dina experiment.

Automatiskt genererade videor

Tillgångar som används för videor omfattas av särskilda krav:

• Använd inte logotyper i bildens ram.
  • Använd inte text i bildens ram.
  • Använd inte flera bilder som ser likadana ut – välj bara en.