Betere inzichten krijgen in uw advertentiemateriaal voor app-campagnes met nieuwe functies voor itemrapportage

23 maart 2020

Als u advertentiemateriaal van hoge kwaliteit uploadt naar uw app-campagnes, kunt u relevantere advertenties weergeven en de prestaties van campagnes verbeteren. Met itemrapportage in app-campagnes beschikt u over de gegevens die u nodig heeft om uw bestanden voor advertentiemateriaal te evalueren en weloverwogen optimalisatiebeslissingen te nemen.

We rollen vier nieuwe updates uit voor itemrapportage voor app-campagnes om u meer nuttige, gedetailleerde en actiegerichte inzichten te bieden.

Duidelijkere richtlijnen voor prestatiebeoordelingen

Met de knopinfo voor prestatiebeoordelingen krijgt u meer inzicht in hoe we onze 'slechte', 'goede' en 'beste' itembeoordelingen definiëren. Via elke knopinfo (zichtbaar als u de muisaanwijzer op een beoordeling plaatst) wordt een actie aanbevolen die u moet uitvoeren voor dat specifieke item. Zo kunt u zich gemakkelijker op concepten of thema's richten die gebruikers aanspreken en concepten of thema's die dat niet doen laten varen.

UI of App campaigns performance ratings

Items beter in de gaten houden

We voegen twee nieuwe kolommen voor itemrapportage op advertentiegroepniveau toe: een voor de bron van een item en een voor de stand. U kunt bepalen welke items u heeft geüpload als u de app-campagne instelt. Naast uw afbeeldingen en video's ziet u ook de stand (liggend, staand, vierkant). Aangezien we items alleen vergelijken met items die dezelfde bron en stand hebben, kunt u deze informatie in één oogopslag vinden om de prestaties gemakkelijker en op een zinvolle manier te vergelijken. Deze updates worden in de komende weken uitgerold in actieve app-campagnes.

UI of App campaigns assets

Wijzingen van prestaties in de loop van de tijd bijhouden

De prestaties van uw advertentie-items veranderen voortdurend. Daarom introduceren we binnenkort prestatiediagrammen waarmee u prestatieveranderingen voor uw items in de loop van de tijd kunt bekijken. U kunt perioden en verschillende statistieken selecteren op basis waarvan u de prestaties kunt evalueren. Als u vergelijkbare items heeft met dezelfde prestatiebeoordeling, kunt u in de diagrammen naar de prestatietrends ervan kijken om te bepalen welke items u wilt behouden of vervangen.

UI of App campaigns performance changes

Een voorbeeld van uw items bekijken

Met advertentievoorbeelden kunt u een voorbeeld bekijken van hoe uw advertentiemateriaal kan worden weergegeven aan gebruikers die de advertenties te zien krijgen. Ze zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat uw items volgens merkrichtlijnen worden weergegeven in verschillende indelingen voor app-campagnes. Klik op 'Bekijk advertentievoorbeelden' in de itemkolom van uw rapport. Onze tool voor advertentievoorbeelden toont u voorbeeldadvertenties die zijn samengesteld uit uw items, zoals ze kunnen worden weergegeven op alle geschikte plaatsingen in app-campagnes. Deze functie en de prestatiediagrammen komen binnen enkele maanden beschikbaar.

UI of App campaigns asset preview

Meer informatie over itemrapportage vindt u in het Helpcentrum van Google Ads.

Gepost door Belean Langner, Senior Product Manager, App-advertenties