Onderweg meer doen met nieuwe functies in de mobiele app van Google Ads

3 maart 2020

Met de mobiele app van Google Ads kunt u uw campagnes in realtime bijhouden, aanbevelingen met veel impact bekijken en snel actie ondernemen om de prestaties te verbeteren. In de afgelopen maanden hebben we als reactie op uw feedback verschillende verbeteringen in de app aangebracht. Daarom introduceren we vandaag nieuwe functies voor de optimalisatiescore en de donkere modus in de app.

Sneller prioriteit geven aan de belangrijkste aanbevelingen

Aan de hand van de optimalisatiescore kunt u bepalen aan welke aanbevelingen voor uw campagnes u prioriteit wilt geven, zodat u vanuit de app eenvoudig snel de prestaties kunt verbeteren. U kunt de belangrijkste aanbevelingen nu nog makkelijker vinden omdat de optimalisatiescores op account- en campagneniveau worden weergegeven in het overzichtscherm van het account. Campagnes met aanbevelingen met de grootste potentiële impact worden als eerste weergegeven, zodat u prioriteit kunt geven aan acties die de prestaties verbeteren.

Gif of account overview page

Een melding ontvangen wanneer de optimalisatiescore verandert

U ontvangt in realtime een melding wanneer de optimalisatiescore verandert, zodat u op de hoogte blijft van nieuwe aanbevelingen. Tik op de melding om de pagina Aanbevelingen te openen. Hier kunt u actie ondernemen om de score te verhogen en de prestaties te verbeteren. Als u deze meldingen wilt ontvangen, meldt u zich aan op de pagina Instellingen van de app.

Comfortabel werken met de donkere modus

De donkere modus is ontworpen voor visueel comfort. Of u zich nu in een omgeving met weinig licht bevindt of liever donkere achtergrondkleuren op uw telefoon heeft, u kunt nu de donkere modus gebruiken in de mobiele app van Google Ads. Als u deze modus al heeft ingeschakeld in de instellingen van uw telefoon, ziet u de modus automatisch in de app. U kunt de donkere modus ook inschakelen op de pagina Instellingen van de app.

Diesel logo Diesel.ie, een toonaangevend Iers mode- en kledingmerk, gebruikte de optimalisatiescore in de mobiele app van Google Ads om prioriteiten te stellen, te beoordelen en aanbevelingen toe te passen op mobiele telefoons. Hierdoor kon Diesel.ie producten en aanbiedingen effectiever promoten en op jaarbasis dertig keer zo veel verkeer naar de site leiden.
AGY47 logo AGY47, een toonaangevend bureau voor digitale marketing, gebruikte de mobiele app van Google Ads om de prestaties te controleren, verbeteringen aan te brengen met de optimalisatiescore en accounts onderweg georganiseerd te houden. Dat leverde een tijdsbesparing van ruim twee uur per week per account op.

Als u de optimalisatiescore en de donkere modus wilt bekijken, downloadt u de mobiele app van Google Ads voor Android (beoordeling van 4,5/5 sterren) of iOS (beoordeling van 4,5/5 sterren). Gebruik deze praktische tips om meer uit uw account te halen met de mobiele app van Google Ads.

Gepost door Ryan Beauchamp, Product Manager, Google Ads