Belangrijke wijzigingen in metingen door derden op YouTube

Zoals we in oktober 2019 aankondigden, heeft Google samengewerkt met vooraanstaande bedrijven voor meting, waaronder Nielsen, Comscore, Oracle Moat, DoubleVerify, Dynata, Kantar en Integral Ad Science, om hun services in 2020 over te zetten naar Ads Data Hub.

Nadat de migratie is voltooid, gebruiken alle leveranciers van meting Ads Data Hub voor rapportage in YouTube-campagnes en worden pixels niet meer weergegeven op het YouTube-platform.

Na zorgvuldige coördinatie en overleg met onze partners voor meting willen we de volgende tijdlijn delen voor Ads Data Hub-migratie en pixelbeëindiging op YouTube:

• 15 maart 2020: Adverteerders moeten pixels verplaatsen en de koppeling met Ads Data Hub inschakelen voor alle nieuwe campagnes die gebruikmaken van metingen door derden. Campagnes die rapportage voor Ads Data Hub niet inschakelen, worden geweigerd. Leveranciers van metingen door derden geven adverteerders de benodigde informatie om campagnes in te schakelen voor Ads Data Hub.
  • 15 juni 2020: Pixels van derden en server-naar-server-integraties worden vanaf 15 juni 2020 uitgeschakeld in de staat Californië. YouTube-campagnes die in Californië actief zijn, kunnen na deze datum worden onderbroken voor op pixels gebaseerde metingen door derden. Neem voor meer informatie contact op met uw externe partner voor metingen.
  • 30 september 2020: Alle campagnes die gebruikmaken van zichtbaarheids- of merkveiligheidsmeting van derden, moeten worden ingeschakeld voor Ads Data Hub. Campagnes die gebruikmaken van bereiks- en/of merkimpactmeting van derden, blijven dat doen op basis van pixels en de koppeling met Ads Data Hub.
  • Eind 2020: Alle campagnes moeten de koppeling met Ads Data Hub inschakelen om metingen door derden te kunnen gebruiken. Metingen door derden kunnen na deze datum worden onderbroken voor elke campagne waarvoor de koppeling met Ads Data Hub niet is ingeschakeld.

Instructies

Meting via Ads Data Hub inschakelen voor aangekochte YouTube-voorraad in Google Ads

1. Ga naar het formulier Implementatieverzoek voor metingen door derden voor Google Ads.
    Als u Meteen reserveren gebruikt, neem dan contact op met uw Google-accountvertegenwoordiger om de koppeling met Ads Data Hub in te schakelen.
  2. Download de template Analyse van derden voor videocampagnes in het tweede gele waarschuwingsvak bovenaan de pagina.
  3. Voeg in het formulier uw contactgegevens toe aan de volgende velden: 'Naam van contact', 'E-mailadres van contact', 'Cc van e-mailadres cc' en 'Klant-ID voor Google Ads'. Als u al bent ingelogd bij uw Google-account, worden deze gegevens automatisch toegevoegd aan de velden.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Campagnetype' de optie Videocampagne.
  5. Klik op het vakje naast 'Metingen door derden'.
    • Als u wilt dat Google pixels naar uw videocampagnes verplaatst, kunt u ook op het vakje naast 'Videocampagne 1x1 pixel' klikken.
  6. In de Analyse van derden voor videocampagnes die u in stap 2 heeft gedownload, voegt u de regelitem-ID, klant-ID van de leverancier en rapportage-ID (optioneel) toe op de bijbehorende tabbladen. De externe partner verstrekt de klant-ID van de leverancier en de rapportage-ID aan u.
  7. Upload de template(s) in het formulier en klik op Verzenden.

Meting via Ads Data Hub inschakelen voor aangekochte YouTube-voorraad in Display & Video 360

1. Schakel uw adverteerder in en geef een client-ID van de leverancier op: neem contact op met support om metingen door derden in te schakelen voor uw adverteerder. U moet de client-ID van de leverancier opgeven voor elk type meting voor elke leverancier die u wilt inschakelen. De client-ID van de leverancier wordt door de externe partner aan u verstrekt.

U kunt de client-ID van de leverancier controleren door in uw adverteerder naar Aanvullende instellingen > Externe leveranciers te gaan.

2. Meting voor regelitems inschakelen: zodra meting door derden is ingeschakeld voor uw adverteerder, kunt u deze instellen voor afzonderlijke TrueView-regelitems. Ga hiervoor naar Aanvullende instellingen > Externe leveranciers. U kunt ook een rapportage-ID toevoegen, die u van de externe partner ontvangt.

Meting via Ads Data Hub inschakelen voor YouTube Reserve-campagnes (bijv. in YouTube Select)

Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger met behulp van de klant-ID van de leverancier (en optionele rapportage-ID) als uw leverancier van metingen door derden deze heeft verstrekt.

Meting via Ads Data Hub inschakelen voor het Partner Sold-programma

Neem contact op met uw uitgever.