Metingen door derden op YouTube

Google accepteert geen trackingpixels van derden voor YouTube-metingen. Als u voor uw videoadvertenties gebruik wilt maken van een externe leverancier van metingen (bijvoorbeeld Nielsen), moet u metingen eerst aanzetten in het product. Als u dit niet doet, kunnen de metingen door derden worden onderbroken.

Voordat u begint

Als u metingen door derden op YouTube wilt aanzetten voor Google Ads-veilingcampagnes en DV360-campagnes, moet u het volgende instellen:

1. Eenmalige accountconfiguratie: Vanaf december 2023 kunnen adverteerders externe meetpartners op accountniveau zelf aanzetten.
    • Optioneel: Als u een campagne maakt, kunt u de optie standaard aanzetten aanvragen. Zo kan er automatisch een meetpartner worden geselecteerd voor metingen. De functie voor standaard aanzetten is alleen beschikbaar in Google Ads, DV360 en YouTube Reserve en is specifiek van toepassing op metingen voor zichtbaarheid, merkveiligheid en bereik. Als u een verzoek voor standaard aanzetten wilt indienen voor een meetpartner, dient u een ticket in bij Google Support. Neem contact op met uw contactpersoon bij de meetpartner om na te gaan of instellingen voor standaard aanzetten worden ondersteund en voor informatie over de algemene voorwaarden voor het gebruik van instellingen voor standaard aanzetten.
  2. Metingen aanzetten voor campagnes: Stel de meetpartner in op campagne- of regelitemniveau en geef de rapportage-ID van de leverancier op (indien van toepassing). Voor DV360-campagnes moet u metingen zelf aanzetten. Google Ads-support kan metingen bulksgewijs aanzetten als u in totaal minimaal 15 campagnes heeft. Deze stap moet worden uitgevoerd om gebruik te maken van metingen door derden.
    • Opmerking: Voor meetpartners die standaard zijn aangezet in uw account, worden de eerder vermelde instellingen voor de client-ID van de leverancier automatisch ingevuld op het moment dat de campagne wordt gemaakt, met de optie om deze instellingen te verwijderen. Als uw meetpartner een rapportage-ID vereist, moet u deze ID nog steeds invoeren in het rapportageveld van de campagne- of regeliteminstellingen. Neem contact op met uw meetpartner voor meer informatie over de exacte vereiste.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u meting door derden aanzet voor YouTube Reserve-campagnes (zoals YouTube Select) en campagnes die door partners worden verkocht.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Metingen door derden met Comscore, DoubleVerify, Dynata, Gemius, IAS, Intage Inc., iSpot, Kantar, Macromill, MOAT, Nielsen, Video Research, VideoAmp en Zefr

Google Ads

1. Accountconfiguratie voor metingen door derden voor Google Ads op accountniveau

Voordat u metingen kunt aanzetten voor zichtbaarheid door derden, merkveiligheid, merkimpact en bereik in YouTube-campagnes in Google Ads, heeft u de klant-ID van de leverancier nodig voor elk type meting dat u in uw account wilt gebruiken. Uw externe metingenleverancier kan u de juiste client-ID geven.

Vanaf december 2023 kunnen adverteerders zelf externe meetpartners op accountniveau aanzetten via de bijbehorende klant-ID's van leveranciers. Volg deze instructies om metingen zelf aan te zetten in Google Ads:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op het gedeelte Metingen door derden.
  4. Selecteer Leverancier toevoegen.
  5. Selecteer het gewenste type meting en de externe leverancier van metingen.
  6. Voeg de klant-ID van de leverancier toe. De leveranciers-ID wordt aangeleverd door uw meetpartner. Neem contact op met uw meetpartner als u die nog niet heeft.
  7. Klik op Opslaan.
  8. (Optioneel) Dien een verzoek in via dit formulier om standaard aanzetten voor een specifieke meetpartner aan te vragen (alleen beschikbaar voor een beperkt aantal leveranciers). Zorg dat u beschikt over goedkeuring van de klant en afstemming met leveranciers voor standaard aanzetten, omdat support u om deze bevestiging vraagt.

Nadat u leveranciers heeft toegevoegd op accountniveau, kunnen ze worden gebruikt op campagneniveau.

Opmerking: U moet wel het specifieke metingstype en de specifieke leverancier selecteren voor elke gemaakte campagne, tenzij standaard aanzetten is ingesteld.

Als u wilt dat dezelfde leverancier en client-ID van de leverancier automatisch worden geselecteerd voor nieuwe campagnes, neemt u contact op met Google Support. U kunt deze altijd weer deselecteren in uw campagne-instellingen.

2. Configuratie van metingen door derden voor Google Ads op campagneniveau

U kunt metingen voor elke campagne zelf aanzetten en de rapportage-ID van de leverancier invoeren (indien van toepassing). Google Support kan metingen bulksgewijs aanzetten als u in totaal minimaal 15 campagnes heeft. Volg deze instructies om metingen zelf aan te zetten in Google Ads:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Onder de paginakop Campagnes staan 3 tabbladen. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Klik in de tabel op de campagne waarvoor u metingen wilt aanzetten.
  6. Klik op de pagina Instellingen op Aanvullende instellingen.
  7. Vouw het deelvenster Metingen van derden uit.
  8. Selecteer Leverancier toevoegen.
  9. Kies het type statistiek dat u wilt meten en selecteer de externe leverancier van metingen.
  10. Voeg de rapportage-ID van de leverancier toe. Dit is vereist voor alle metingen voor bereik en merkimpact voor alle campagnes, tenzij dit anders wordt aangegeven door de leverancier van metingen.
  11. Als u meer typen metingen wilt toevoegen, selecteert u Leverancier toevoegen. Als u een leverancier wilt verwijderen, selecteert u de X naast die leverancier.
  12. Klik op Opslaan.

Volg deze instructies om bulkwijzigingen op account- en campagneniveau door te voeren voor instellingen voor meting door derden in Google Ads Editor:

1. Selecteer in Google Ads Editor de campagnes waarvan u de instellingen wilt wijzigen.
  2. Klik onder Meting door derden op het potloodje .
  3. Bewerk indien nodig de selectievakjes per rij.
    • Vink het selectievakje aan als u wilt dat de geselecteerde campagnegegevens worden gedeeld met de leverancier.
    • Vink het selectievakje uit als u niet wilt dat de geselecteerde campagnegegevens worden gedeeld met de leverancier.
    • Half aangevinkte selectievakjes betekent dat sommige van uw geselecteerde campagnegegevens worden gedeeld met de leverancier.
    • (Optioneel) Klik op + Nieuwe leverancier om meer rijen toe te voegen of klik op de prullenbak  om rijen te verwijderen.
  4. Klik op OK.

Volg deze instructies om hulp bij de implementatie van metingen door derden aan te vragen bij support als u minimaal 15 campagnes heeft:

1. Download de template Metingen door derden voor videocampagnes.
  2. Geef de gevraagde gegevens op voor elk type meting.
  3. Sla het bestand op.
  4. Vul het supportformulier in. Kies bij Campaign Type (Campagnetype) voor Video / Audio Campaign (Video-/audiocampagne). Scroll dan omlaag naar het servicemenu onder Trafficking/mapping instructions (Instructies voor trafficking/toewijzing) en kies Account-level 3P measurement vendor configuration (Configuratie van metingen door externe leveranciers op accountniveau).
  5. Voeg de template bij en dien het verzoek in.
  6. Optioneel: Voor zichtbaarheid via derden, merkveiligheid via derden en sommige externe bereikpartners kunt u in deze stap standaard aanzetten aanvragen bij Google Support door het selectievakje in de downloadbare template aan te vinken.
    • Zorg dat u beschikt over goedkeuring van de klant en afstemming met leveranciers voor standaard aanzetten, omdat support u om deze bevestiging vraagt.

Aandachtspunt:

• U kunt per account maar één client-ID van een leverancier voor metingen opgeven.
  • Als u tijdens de accountinstelling de meetservices van een bepaalde leverancier selecteert, wordt de client-ID van de leverancier die is opgegeven toen het account werd aangezet, automatisch ingevuld voor campagnes die u maakt nadat de instelling is opgeslagen. Als de client-ID van de leverancier moet worden gewijzigd, dient u een nieuw verzoek voor accountinstelling in. U moet de wijzigingen ook zelf doorvoeren op regelitemniveau.
  • Voor meetpartners die standaard worden aangezet op adverteerdersniveau, worden deze instellingen automatisch ingevuld in de regeliteminstellingen, met de optie om een rapportage-ID toe te voegen of deze instellingen te verwijderen.
Display & Video 360

Meer informatie over metingen door derden op YouTube voor Display & Video 360

YouTube Reserve-campagnes (bijvoorbeeld YouTube Select)

Opmerking: Vanaf 13 september 2023 kunnen adverteerders meerdere externe aanbieders op regelitemniveau aanzetten voor dezelfde statistiek in YouTube Reserve-campagnes (bijvoorbeeld Nielsen voor bereik + Comscore voor bereik).
Voor YouTube Reserve-campagnes hoeft er geen accountconfiguratie te zijn uitgevoerd voordat metingen door derden kunnen worden aangezet.
Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger als u metingen door derden wilt aanzetten. Geef hierbij de client-ID en de rapportage-ID door die u van de leverancier heeft gekregen. Een rapportage-ID is vereist voor metingen met Nielsen, Comscore, Dynata en Kantar. De client-ID van de leverancier wordt toegewezen aan uw YouTube Reserve-mediaplan. De rapportage-ID wordt toegewezen aan de regelitems in het mediaplan.
Door partners verkochte advertenties
Neem contact op met uw uitgever.

Metingen door derden met andere leveranciers

Metingen door derden aanvragen voor andere leveranciers

Google Ads

Bekijk onze gedetailleerde instructies om metingen door derden aan te vragen.

YouTube Reserve-campagnes (bijvoorbeeld YouTube Select)

Vraag uw Google-vertegenwoordiger om u bij het proces te helpen.

Door partners verkochte advertenties

Neem contact op met uw uitgever.