Belangrijke wijzigingen in metingen door derden op YouTube

Vanaf 14 januari 2021 moet voor alle campagnes meting via Ads Data Hub worden aangezet om in aanmerking te komen voor metingen door derden. Metingen door derden kunnen worden onderbroken voor elke campagne waarvoor meting via Ads Data Hub niet is aangezet. YouTube accepteert geen pixels van derden meer.

Als u samenwerkt met een externe leverancier van metingen (bijvoorbeeld Nielsen), volgt u de stappen in dit artikel zodat u weet hoe u meting via Ads Data Hub kunt aanzetten.

Instructies

Metingen door derden met Nielsen, Comscore, IAS, MOAT, DoubleVerify, Dynata en Kantar

Meting via Ads Data Hub aanzetten voor aangekochte YouTube-voorraad in Google Ads

1. Ga naar het formulier Implementatieverzoek voor metingen door derden voor Google Ads.
    Als u Meteen reserveren gebruikt, neem dan contact op met uw Google-accountvertegenwoordiger om de koppeling met Ads Data Hub in te schakelen.
  2. Download de template Analyse van derden voor videocampagnes in het tweede gele waarschuwingsvak bovenaan de pagina.
  3. Voeg in het formulier uw contactgegevens toe aan de volgende velden: 'Naam van contact', 'E-mailadres van contact', 'Cc van e-mailadres cc' en 'Klant-ID voor Google Ads'. Als u al bent ingelogd op uw Google-account, wordt deze informatie automatisch toegevoegd aan het formulier.
  4. Selecteer in het gedeelte 'Campagnetype' de optie Videocampagne.
  5. Klik op het vakje naast Metingen door derden.
    • Als u wilt dat Google pixels naar uw videocampagnes verplaatst, kunt u ook op het vakje naast 'Videocampagne 1x1 pixel' klikken.
  6. In de template Analyse van derden voor videocampagnes die u in stap 2 heeft gedownload, voegt u de klant-ID, campagne-ID, client-ID van de leverancier en rapportage-ID (optioneel) toe op de bijbehorende tabbladen. De externe partner verstrekt de klant-ID van de leverancier en de rapportage-ID aan u.
  7. Upload de template(s) in het formulier en klik op Verzenden.

Metingen via Ads Data Hub inschakelen voor aangekochte YouTube-voorraad in Display & Video 360

1. Schakel uw adverteerder in en geef een client-ID van de leverancier op: neem contact op met support om metingen door derden in te schakelen voor uw adverteerder. U moet de client-ID van de leverancier opgeven voor elk type meting voor elke leverancier die u wilt inschakelen. De client-ID van de leverancier wordt door de externe partner aan u verstrekt.

U kunt de client-ID van de leverancier checken. Ga hiervoor in uw adverteerder naar Aanvullende instellingen > Externe leveranciers.

2. Meting voor regelitems inschakelen: Nadat metingen door derden is ingeschakeld voor uw adverteerder, kunt u deze instellen voor afzonderlijke YouTube- en partnerregelitems. Ga hiervoor naar Aanvullende instellingen > Externe leveranciers. U kunt ook een rapportage-ID toevoegen, die u van de externe partner ontvangt.

Meting via Ads Data Hub aanzetten voor YouTube Reserve-campagnes (bijv. in YouTube Select)

Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger om de klant-ID en de rapportage-ID van de leverancier door te geven als de leverancier van metingen door derden deze heeft verstrekt. De klant-ID van de leverancier wordt toegewezen aan uw YouTube Reserve-mediaplan. De rapportage-ID wordt toegewezen aan de regelitems in het mediaplan.

De rapportage-ID is vereist voor metingen met Nielsen, Comscore, Dynata en Kantar. Zorg ervoor dat u de rapportage-ID krijgt van de leverancier van metingen en dat u de gegevens doorgeeft aan uw Google-vertegenwoordiger.

Meting via Ads Data Hub aanzetten voor het Partner Sold-programma

Neem contact op met uw uitgever.

Metingen door derden met andere leveranciers

Meting via Ads Data Hub aanzetten voor aangekochte YouTube-voorraad in Google Ads

Lees hier uitgebreide instructies.

Meting via Ads Data Hub aanzetten voor YouTube Reserve-campagnes (bijv. in YouTube Select)

Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger. U wordt stapsgewijs door het proces geleid.

Meting via Ads Data Hub aanzetten voor het Partner Sold-programma

Neem contact op met uw uitgever.