Belangrijke wijzigingen in metingen door derden op YouTube

Vanaf 14 januari 2021 accepteert Google geen trackingpixels van derden meer voor YouTube-metingen. Als u voor uw videoadvertenties gebruik wilt maken van een externe leverancier van metingen (Nielsen, bijvoorbeeld), moet u eerst meting via Ads Data Hub aanzetten. Metingen door derden kunnen worden onderbroken voor elke campagne waarvoor meting via Ads Data Hub niet is aangezet.

U kunt metingen door derden in Google Ads nu aanzetten voor uw YouTube-campagnes nadat Google een eenmalige accountconfiguratie heeft uitgevoerd. We raden u aan de selfservice-functie te gebruiken. Dit kost u minder tijd, omdat u geen verzoek naar Google hoeft te sturen en u niet hoeft te wachten tot wij de taak hebben afgerond.

Ook kunt u Google Ads-support vragen om metingen door derden aan te zetten voor uw YouTube-campagnes. Deze service is vanaf 1 november 2021 niet meer beschikbaar.

Volg de stappen in dit artikel om metingen door derden aan te zetten voor uw campagnes op YouTube.

Instructies

Metingen door derden met Nielsen, Comscore, IAS, MOAT, DoubleVerify, Dynata, Meetrics, Zefr en Kantar

Meting door derden aanvragen en aanzetten voor uw accounts

1. Configuratie van metingen door derden aanvragen voor uw accounts

Google kan vragen om informatie over uw externe leverancier van metingen voordat u metingen door derden kunt aanzetten voor YouTube-campagnes. In de onderstaande instructies leest u hoe u deze informatie aan Google kunt verstrekken.

Voordat u metingen voor zichtbaarheid voor derden, merkveiligheid, merkimpact en bereik in YouTube-campagnes in Google Ads kunt aanzetten, neemt u contact op met Google Ads-support en verstrekt u de client-ID van uw leverancier, zodat een vertegenwoordiger externe leveranciers van metingen kan instellen in uw account.

Houd er rekening mee dat er per type meting slechts één leverancier kan worden aangezet (u kunt Comscore en Nielsen bijvoorbeeld niet tegelijkertijd selecteren als leverancier voor Bereik).

Google Ads-support heeft de client-ID van de leverancier nodig voor elk type meting dat u in uw account wilt gebruiken. De externe leverancier van metingen verstrekt de client-ID van de leverancier aan u. Hiervoor doet u het volgende:

1. Download de template Analyse van derden voor videocampagnes.
  2. Geef de gevraagde gegevens op voor elk type meting in de template.
  3. Ga naar het supportformulier nadat u de gegevens voor metingen in de template heeft ingevuld en u het bestand heeft opgeslagen.
  4. Volg de instructies in het formulier. Selecteer Videocampagne en vervolgens Configuratie van metingen door externe leveranciers op accountniveau in het formulier.
  5. Voeg de template bij het formulier en dien het verzoek in.

Configuratie van metingen door derden aanvragen voor Display & Video 360

U kunt zichtbaarheid voor derden, merkveiligheid, merkimpact en bereikmeting voor regelitems rechtstreeks aanzetten in Display & Video 360. Neem contact op met support en verstrek de client-ID van uw leverancier om deze functie aan te zetten voor uw adverteerder en stel vervolgens metingen door derden in voor afzonderlijke regelitems in Aanvullende instellingen > Externe leveranciers.

Neem contact op met Display & Video 360-support om metingen door derden in te stellen voor uw adverteerder. U moet de client-ID van de leverancier opgeven voor elk type meting voor elke leverancier die u wilt aanzetten. De externe partner verstrekt de client-ID van de leverancier aan u.

U kunt de client-ID van de leverancier verifiëren in Display & Video 360. Ga naar Adverteerdersinstellingen > Basisgegevens > Aanvullende instellingen > Meetservices door derden > Leveranciers van YouTube-metingen en selecteer vervolgens een leverancier om de client-ID van die leverancier te bekijken.

Configuratie van metingen door derden aanvragen voor YouTube Reserve

Voor YouTube Reserve-campagnes hoeft er geen accountconfiguratie te zijn uitgevoerd voordat metingen door derden kan worden aangezet. Volg de onderstaande instructies om te vragen of metingen door derden kunnen worden aangezet.

Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger om de client-ID en de rapportage-ID van de leverancier door te geven die uw externe leverancier van metingen heeft verstrekt. Een rapportage-ID is vereist voor metingen met Nielsen, Comscore, Dynata en Kantar. De client-ID van de leverancier wordt toegewezen aan uw YouTube Reserve-mediaplan en de rapportage-ID wordt toegewezen aan de regelitems in het mediaplan.

2. Metingen door derden aanzetten voor uw YouTube-campagnes

Nadat een Google-vertegenwoordiger metingen door derden heeft ingesteld voor uw account, kunt u metingen door derden van die leverancier aanzetten in uw YouTube-campagnes.

Google Ads

1. Open Google Ads.
  2. Selecteer Instellingen > Campagne-instellingen in het paginamenu aan de linkerkant.
  3. Selecteer een campagne in de tabel.
  4. Selecteer Aanvullende instellingen op de pagina voor campagne-instellingen.
  5. Vouw het deelvenster 'Metingen van derden' uit.
  6. Selecteer Leverancier toevoegen. Als u het type meting van uw voorkeursleverancier niet ziet, volgt u de instructies in het gedeelte Configuratie van metingen door derden aanvragen voor Google Ads hierboven.
  7. Kies het type statistiek dat u wilt meten en selecteer de externe leverancier van metingen.
  8. (Optioneel) Voeg de rapportage-ID van de leverancier toe. Bij YouTube Reserve-campagnes is een rapportage-ID vereist voor bereikmeting door derden en merkimpactmeting door derden.
  9. Als u meer typen metingen wilt toevoegen, selecteert u Leverancier toevoegen. Als u een leverancier wilt verwijderen, selecteert u de X naast die leverancier.
  10. Klik op Opslaan.

Google Ads-support kan u ook helpen om metingen door derden aan te zetten voor uw YouTube-campagnes. Volg deze instructies om Google om hulp te vragen.

Display & Video 360

Nadat metingen door derden zijn ingesteld voor uw adverteerder, kunt u metingen door derden aanzetten voor afzonderlijke regelitems voor YouTube-partners.

Ga in Display & Video 360 naar Regelitemgegevens > Aanvullende instellingen > Externe leveranciers en selecteer vervolgens een leverancier voor zichtbaarheid, merkveiligheid, merkimpact of bereik (en voeg de optionele rapportage-ID toe).

YouTube Reserve-campagnes (bijvoorbeeld in YouTube Select)

Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger om de client-ID en de rapportage-ID van de leverancier door te geven die uw externe leverancier van metingen heeft verstrekt. Een rapportage-ID is vereist voor metingen met Nielsen, Comscore, Dynata en Kantar. De client-ID van de leverancier wordt toegewezen aan uw YouTube Reserve-mediaplan en de rapportage-ID wordt toegewezen aan de regelitems in het mediaplan.

Partner Sold-programma

Neem contact op met uw uitgever.

Metingen door derden met andere leveranciers

Metingen door derden aanvragen bij andere leveranciers

Google Ads

Lees hier uitgebreide instructies.

YouTube Reserve-campagnes (bijvoorbeeld in YouTube Select)

Neem contact op met uw Google-vertegenwoordiger. Die leidt u door het proces.

Partner Sold-programma

Neem contact op met uw uitgever.