Ställ in spårning med dynamiska webbadresser för en hotellkampanj

Du kan använda dynamiska spårningsadresser för att spåra trafiken som kommer till din webbplats från hotellkampanjer i Google Ads. Du kan konfigurera detta via spårningsmallen och suffixet för slutlig webbadress i ditt Google Ads-konto. Du måste ställa in LPURL-elementet i konfigurationen för målsidan i Hotel Center. Detta element anger den slutliga målsida som dina annonser leder trafik till.

När du har konfigurerat detta leds användare som klickar på din annons till en utökad länk som skapas med hjälp av spårningsadresserna i Google Ads och LPURL-elementet i konfigurationen för målsidan, i stället för till länken som du anger i URL-elementet. Om du inte har specificerat LPURL-elementet i din målsidesdata får du inga spårningsadresser eller parametrar från Google Ads. Annonsen leder då användarna till det utökade URL-elementet. Läs mer om LPURL-elementet. Om spårningsmallen eller suffixen för slutlig webbadress definieras på någon av de överordnade nivåerna ignoreras LPURL-elementet, och webbadressen som visas hämtas också fortsättningsvis från URL-elementet.

Du kan även använda Google Ads-spårningsmallar för dina hotellkampanjer för att ange ytterligare spårningsinformation. Du kan till exempel lägga till ValueTrack-parametrar och anpassade parametrar i spårningsmallarna eller suffixen för slutlig webbadress.

Kom ihåg

• Endast ValueTrack-parametrar kan användas i Google Ads-spårningsmallar och suffix för slutliga webbadresser. ValueTrack-parametrar kan inte användas i LPURL.
  • Endast dynamiska målsidesparametrar kan användas i LPURL- eller URL-elementet i målsidesfilen. De kan inte användas i Google Ads-spårningsmallar.

Anvisningar

Lägga till spårningsmallar, suffix för slutlig webbadress och anpassade parametrar i ditt Google Ads-konto, din kampanj eller din annonsgrupp

Spårningsmallar och suffix för slutlig webbadress kan ställas in på konto-, kampanj- och annonsgruppsnivå. Anpassade parametrar kan ställas in på kampanj- och annonsgruppsnivå. Läs mer om hur du ställer in spårning med ValueTrack-parametrar

Lägga till ValueTrack-mallar i hotellgruppen

Du kan lägga till spårningsmallar och suffix för slutlig webbadress på hotellgruppsnivå. Dessa fält kan också laddas upp via massuppladdning. Anpassade parametrar stöds inte på hotellgruppsnivå.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på kampanjen du vill redigera på sidan Kampanjer.
  3. Klicka på Hotellgrupper i sidmenyn.
  4. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads.
  5. Utöka avsnittet Attribut och markera rutorna vid Suffix för slutlig webbadress och Spårningsmall.
  6. Klicka på Använd för att spara ändringarna.
  7. Om hotellgruppen som du vill redigera har undergrupper kan du utöka den för att se dessa undergrupper.
  8. För varje undergrupp i kolumnen Spårningsmall eller Suffix för slutlig webbadress ska du klicka på pennikonen för att lägga till suffixet för slutlig webbadress och spårningsmallarna.

Exempel på spårning

Här följer några exempel på hur du kan använda ValueTrack-parametrarna. I alla exempel hänvisar vi till LPURL-elementet som har specificerats i din målsidesedata. Om det inte finns något LPURL-element specificerat i din målsidesdata används inte ValueTrack-mallar eller parametrar från Google Ads.

Ställa in LPURL för ValueTrack

Innan du kan använda de nya ValueTrack-funktionerna i Google Ads måste du definiera en ny <LPURL>-tagg i målsidesflödet i Hotel Center. Läs mer om LPURL-elementet

För att konfigurera LPURL måste du ta hänsyn till innehållet i den aktuella <URL>-taggen för varje <PointOfSale>. Kategorisera webbadressen i någon av kategorierna nedan och gör motsvarande ändring. Vi rekommenderar att du bara isolerar målsideskomponenten i webbadressen så att den finns i LPURL. <URL>-taggen ska förbli oförändrad.

Kategori 1: Webbadressen använder inga omdirigeringar till den slutliga målsidan.

<URL>http://partner.com/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>

Om webbadressen redan är den slutliga målsidan ska du lägga till en <LPURL>-tagg i XML-filen för målsidan med samma webbadressinnehåll.

Förslag på ändring:
<URL>http://partner.com/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>
<LPURL>http://partner.com/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</LPURL>

Kategori 2: Webbadressen använder omdirigeringar som inte modifierar målsidan i samband med omdirigeringen

<URL>https://example.tracker.com?campaign_id=(CAMPAIGN-ID)&t_url=http://partner.com/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>

Eftersom det finns en omdirigering via en tredjepartsspårare ska du lägga till en <LPURL>-tagg i XML-filen för målsidan som isolerar den slutliga målsidan (markerad i fetstil). Eftersom LPURL är den slutliga målsidan behöver den inte längre kodas. Med en korrekt ValueTrack-konfiguration i Google Ads kodas den automatiskt.

Förslag på ändring:
<URL>https://example.tracker.com?campaign_id=(CAMPAIGN-ID)&t_url=http://partner.com/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>
<LPURL>http://partner.com/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</LPURL>

De webbadressegment som endast används för spårning (i rött) anges i Google Ads-spårningsmallen så här:

https://example.tracker.com?campaign_id={campaignid}&t_url={lpurl}

Fler avancerade konfigurationer

Kategori 3: Webbadressen använder omdirigeringar för att lägga till statiska parametrar eller spårningsparametrar på målsidan

<URL>https://partnerpage.com?language_code=(USER-LANGUAGE)&url=http://hotelbrandApage.com/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>

Det finns en omdirigering i webbadressen som används för att modifiera den slutliga målsidan genom att lägga till en statisk webbadressparameter eller en ValueTrack-webbadressparameter sist i webbadressen. I exemplet ovan måste målsidesadressen ändras till något liknande följande i samband med omdirigeringen:

http://hotelbrandApage.com/landing?hid=12345&orgin=partnerA&adgroupid=100001

Du bör lägga till dessa målsidesparametrar via fältet för suffix för slutlig webbadress i ValueTrack-mallen, snarare än att förlita dig på dessa omdirigeringar i LPURL-elementet eller använda spårningsmallen.

Förslag på ändring:
<URL>https://partnerpage.com?language_code=(USER-LANGUAGE)&url=http://hotelbrandApage.com/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>
<LPURL>http://partner.com/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</LPURL>

Spårningsmallen kan konfigureras så att spårning av webbadresser bevaras:

https://partnerpage.com?language_code=(USER-LANGUAGE)&url={lpurl}

Du kan säkerställa att den extra webbadressparametern läggs till på målsidan genom att ställa in suffixet för slutlig webbadress så här:

&origin=partnerA&adgroupid={adgroupid}

Undvik följande format för spårningsmallen:

https://partnerpage.com?language_code=(USER-LANGUAGE)&url={lpurl}%26orgin%3DpartnerA%26adgroupid%3D{adgroupid}

Hoppa i stället över att ange målsidesadressparametrar i spårningsmallen och använd suffixet för slutlig webbadress för att konfigurera ytterligare målsidessuffix på det sätt som visas ovan.

Kategori 4: Webbadressen använder omdirigeringar för att modifiera den slutliga målsidan på ett betydande sätt

<URL>https://partnerpage.com?language_code=(USER-LANGUAGE)&url=http://hotelbrandApage.com/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>

Även om det finns en omdirigering i webbadressen används omdirigeringen inte enbart för spårning. Omdirigeringen kan användas om målsidesadressen behöver modifieras på ett komplicerat sätt. Om webbadressen till exempel måste modifieras till något av följande i samband med omdirigeringen:

http://hotelbrandApage.com/subbrand/landing?hid=12345

Nästa steg i det här exemplet är att lägga till en <LPURL>-tagg i XML-filen för målsidan med samma webbadressinnehåll.

Förslag på ändring:
<URL>https://partnerpage.com?language_code=(USER-LANGUAGE)&url=http://hotelbrandApage.com/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>
<LPURL>https://partnerpage.com?language_code=(USER-LANGUAGE)&url=http://hotelbrandApage.com/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</LPURL>

Använda spårningsmallar och suffix för slutlig webbadress

Om du vill arbeta med omdirigeringar i dina spårningsmallar eller ValueTrack-parametrar följer här några exempel på hur du kan konfigurera ValueTrack-mallarna.
Vi rekommenderar att du bara placerar webbadressegment som används för tredjepartsspårning i spårningsmallen. Parametrar som ska skickas till den slutliga målsidan bör konfigureras med suffixet för slutlig webbadress.

Exempel: Lägga till ValueTrack-parametrar på målsidor

Om LPURL-elementet anger följande webbadress:

https://www.partnerdomain.com?checkinDate=(CHECKINDAY)

och du vill att webbadresserna ska vara:

https://www.partnerdomain.com?checkinDate=2001-01-01&adgroupid=123456

kan du ha en tom spårningsmall och ställa in suffixet för slutlig webbadress så här:

adgroupid={adgroupid}

Obs! Vi rekommenderar inte att du använder en spårningsmall för att lägga till webbadressparametrar på målsidan. Följande konfigurationer är våra rekommendationer.

Metodtips för konfiguration

Tips 1: Undvik spårningsmallar i följande format:

{lpurl}?campaign_id={campaignid}&adgroup_id={adgroupid}

Om syftet är att lägga till parametrar för webbadresspårning på målsidan bör du i stället använda suffixet för slutlig webbadress. Låt spårningsmallen vara tom och ange suffixet för slutlig webbadress så här:

campaign_id={campaignid}&adgroup_id={adgroupid}

Tips 2: Undvik att lägga till kodade webbadressparametrar i spårningsmallen:

https://example.tracker.com?t_url={lpurl}%26campaign_id%3D{campaignid}%26adgroup_id%3D{adgroupid}%26hotel_id={hotel_id}

I exemplet ovan kodas webbadressparametrarna campaignid och adgroupid för att skickas till målsidan i stället för till spårningstjänsten. För att uppnå samma resultat rekommenderar vi att du i stället ställer in spårningsmallen så här:

https://example.tracker.com?t_url={lpurl}&hotel_id={hotel_id}

Ange suffixet för slutlig webbadress så här:

campaign_id={campaignid}&adgroup_id={adgroupid}

Exempel: Använda omdirigeringar med spårningsmallar

Du kan använda spårningsmallar för att konfigurera tredjepartsspårare som använder omdirigeringar. Du bör fortfarande lägga till suffixet för slutlig webbadress i parametrar som skickas till målsidan.

Om LPURL-elementet anger följande webbadress:

https://www.partnerdomain.com?checkinDate=(CHECKINDAY)

och du vill visa följande webbadress:

https://www.semtracker-example.com/media/redir.php?prof=12&campaignid=89012232&networkType=s&url=https://www.partnerdomain.com%3DcheckinDate%3D2001-01-01&adgroupid%3D123456

med följande målsidesadress:

https://www.partnerdomain.com?checkinDate=2001-01-01&adgroupid=123456

kan du konfigurera spårningsmallen så här:

https://www.semtracker-example.com/media/redir.php?prof=12&campaignid={campaignid}&networkType={network}&url={lpurl}

och suffixet för slutlig webbadress så här:

adgroupid={adgroupid}

Exempel: LPURL har inte angetts

Om LPURL-elementet är odefinierat och URL-elementet anger följande webbadress:

https://www.partnerdomain.com?checkinDate=(CHECKINDAY)

Oavsett vilka spårningsparametrar som har ställts in i Google Ads visas följande webbadress.

https://www.partnerdomain.com?checkinDate=2010-01-01

Spårningsmallar och suffix för slutlig webbadress kan definieras på konto-, kampanj-, annonsgrupps- och hotellgruppsnivå. Läs mer om spårningsmallar och om hur du lägger till suffix för slutlig webbadress.

Exempel: Ingen spårningsmall och inget suffix för slutlig webbadress har ställts in

Om URL och LPURL definieras på ett liknande sätt som följande webbadresser:

<URL>https://example.tracker.com?campaign_id=(CAMPAIGN-ID)&t_url=http://partner.com/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>
<LPURL>http://partner.com/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</LPURL>

Om ingen spårningsmall och inget suffix för slutlig webbadress har ställts in på den egna nivån eller en överordnad nivå fortsätter URL-elementet att användas och LPURL ignoreras. Den visade webbadressen i det här exemplet blir då:

https://example.tracker.com?campaign_id=100001&t_url=http://partner.com/landing%3Fhid%3Dabcde

Använda anpassade parametrar tillsammans med spårningsmallar

Om du vill använda anpassade parametrar tillsammans med spårningsmallar kan du läsa mer om hur du hanterar spårning och omdirigeringar. Anpassade parametrar kan bara definieras på kampanj- och annonsgruppsnivå.

Kom ihåg

Om du lägger till spårningsmallar på flera nivåer använder Google Ads den mest specifika mallen. Om du till exempel har en spårningsmall på annonsgrupps- och hotellgruppsnivå används spårningsmallen för hotellgruppen.

Om spårningsmallarna innehåller ValueTrack-parametrar som anger sökordsinformation, till exempel parametern {keyword}, är dessa parametrar tomma för hotellannonser. Anledningen är att hotellannonser använder hotellgrupper, inte sökord, för att visa dina annonser. På samma sätt stöds inte ValueTrack-parametrar som {feeditemid}, {matchtype}, {devicemodel}, {placement} och {adposition}. Däremot stöds mer hotellspecifika parametrar som {hotel_id}, {hotel_partition_id}, {hotel_adtype} och {hotelcenter_id}. Läs mer om hur du ställer in spårning med ValueTrack-parametrar