Om «Landingssider»-siden

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Grunner til at landingssider er viktige

Landingssiden er den siden på nettstedet ditt som kundene kommer til når de har klikket på en av annonsene dine. Noe av det beste og enkleste du kan gjøre for å oppnå bedre resultater med mobilannonsene dine, er å få opp hastigheten på landingssidene dine. Du er nødt til å ha effektive landingssider for å få konverteringer ut av Google Ads-trafikken din.

Innenfor detaljhandel ser vi for eksempel at ett sekunds forsinkelse på mobilenheter kan redusere antallet mobilkonverteringer med opptil 20 %.

Hurtigstartveiledning

For å utforske hva du kan gjøre med denne siden, kan du lese om hvordan du vurderer resultatene for landingssidene dine.

Innholdet på Googles «Landingssider»-side

På «Landingssider»-siden ser du en oversikt over resultatene du oppnår på sidene du sender annonsetrafikken til. I denne rapporten finner du blant annet resultatberegninger som klikk, kostnad og konverteringsfrekvens. I tillegg kan du se resultatdata for hver enkelt nettadresse for landingssider, deriblant den endelige nettadressen og den endelige nettadressen for mobil.

Du finner også utvidelsene for disse nettadressene for landingssider i rapporten. En utvidelse er den nettadressen brukerne kommer til etter at det er gjort kontekstuelle erstatninger (f.eks. søkeord), eller etter at egendefinerte parametere er lagt til i nettadressen for landingssiden. Finn ut mer om nettadresseparametere

Det finnes tilgjengelige data om landingssidene dine fra og med 9. november 2017.

Slik får du bedre landingssider for mobil

Du kan bruke tre beregninger for å identifisere hvilke av landingssidene dine som kan gjøres bedre for brukere på mobilenheter:

Resultat for mobilhastighet

Foreløpig er denne beregningen bare tilgjengelig for søkeannonser. Skalaen går fra 1 til 10, der 10 er raskest.
Denne poengsummen er basert på reelle data om brukeropplevelser, og det tas hensyn til en rekke faktorer, deriblant forholdet mellom sidehastighet og potensiell konverteringsfrekvens. Det finnes tilgjengelige data fra og med 15. mai 2018.

Vær oppmerksom på at det kreves et minimum av data for at vi skal kunne generere hastighetspoeng for mobil. Av denne grunn er sider med for få besøk kanskje ikke gitt noe resultat for mobilhastighet ennå. Hvis du ikke ser noe resultat for en gitt nettadresse, kan du prøve å utvide datoperioden rapporten omfatter.

Hvis du ser at sidene dine generelt oppnår dårlige resultater for mobilhastighet, kan du kontakte nettutvikleren din for å finne ut hvordan innlastingstiden på mobilenheter kan bli bedre. Du kan også vurdere å bruke AMP-sider (Accelerated Mobile Pages) i forbindelse med Google Ads-kampanjene dine.

Klikkfrekvens for mobilvennlige sider

Med denne beregningen vises prosentandelen av klikk på mobil der brukeren føres til en side med status som mobilvennlig i henhold til Googles test for mobilvennlighet. Ved hjelp av denne beregningen – som foreløpig bare er tilgjengelig for søkeannonser – kan du danne deg et tydeligere bilde av hvordan landingssidene dine kommer til å se ut på mobilenheter.

Du kan se hvilke spesifikke sider som kanskje ikke er optimalisert for mobilenheter. I tillegg kan du kjøre testen for mobilvennlighet på hver av disse sidene ved å klikke på prosentandelen i «Klikkfrekvens for mobilvennlige sider»-kolonnen.

Klikkfrekvens for gyldige AMP-sider

Denne beregningen er prosentandelen av annonseklikk på AMP-landingssider som når frem til en gyldig AMP-side, slik dette blir fastsatt av AMP-validatoren. Landingssider som er kodet på feil måte, lastes kanskje ikke inn som AMP-sider. I «Klikkfrekvens for gyldige AMP-sider»-kolonnen ser du raskt hvilke sider du må korrigere.

Med denne beregningen måles foreløpig bare klikk på søkeannonser.