Om konverteringsmål i Shopping-kampanjer

Denne artikkelen omhandler standard Shopping-kampanjer. For å få mest mulig ut av Google Ads-AI og vise annonser i alle Google-tjenester kan du prøve Performance Max-kampanjer i stedet.

I Shopping-kampanjer blir det optimalisert for salg på nettet. Bruk konverteringsmål om du vil optimalisere kampanjen for flere mål. Med alle Shopping-kampanjene får du rapportering om målene du velger.

Med smart budgivning (mål-ROAS og Smart Shopping-kampanjer) samt rapportering om målene du velger, kan du kontrollere budene dine ved å fastsette en verdi for hvert mål. Ettersom konverteringsverdien maksimeres i kampanjer med smart budgivning, tar Google utgangspunkt i konverteringsverdien din når budene dine skal fastsettes. Disse tilleggsverdiene har ingen innvirkning på rapportering av salg (kjøpskonverteringer).

Hvilke målinger kan spores med konverteringsmål?

• Nettsalg til nye og eksisterende kunder: Dette er alle konverteringshandlinger du har valgt å «ta med i Konverteringer» på «Konverteringer»-siden (under «Måling» og «Verktøy og innstillinger»). Her telles salg uavhengig av om kunden er ny eller en returnerende bruker fra bedriften din.
  • Butikkbesøk (fysisk butikk): Her registreres de som besøker den fysiske butikken din etter å ha klikket på annonsene dine. Du angir verdien for et butikkbesøk, som kan baseres på den beregnede inntekten fra butikken.
  • Nye kunder: Dette er førstegangskjøpere fra nettstedet ditt eller appen din. Dette målet er bare tilgjengelig for Smart Shopping-kampanjer. Du angir verdien for anskaffelse av nye kunder, som kan baseres på kundens forventede levetidsverdi. Finn ut mer om konverteringsmålet for nye kunder.

Slik konfigurerer du konverteringsmål

Hvis du skal legge til konverteringsmål i en ny kampanje, må du begynne med å opprette kampanjen:

Når du har funnet innstillingene for budgivning i kampanjeinnstillingene, vises det valgfunksjoner for konverteringsmål. Følg denne fremgangsmåten:

1. Velg Konverteringsmål på kampanjenivå under «Velg hvilke konverteringsinnstillinger du vil bruke i denne kampanjen».
  2. Velg blant disse målene under «Velg hvilke mål du vil fokusere på med denne kampanjen»:
    1. «Nettsalg til nye og eksisterende kunder»
    2. «Butikkbesøk (fysisk butikk)»: Med dette målet kan du tilordne en verdi til hvert besøk. I kampanjen din maksimeres så den totale konverteringsverdien, deriblant verdien av butikkbesøk. Fokuset på butikkbesøk økes i kampanjen din.
    3. «Anskaffelse av nye kunder» (brukes bare i Smart Shopping-kampanjer): Med dette som mål kan du tilordne hver nye kunde du skaffer deg, en tilleggsverdi. I kampanjen maksimeres så den totale konverteringsverdien, deriblant verdien av nye kunder. Kampanjen vil øke fokuset på nye kunder fremfor eksisterende kunder.
Tips om hvordan du setter målverdier

Verdien du angir for butikkbesøk eller anskaffelse av nye kunder, fungerer som verdi for alle kampanjene i kontoen din. Finn ut mer om hvordan du kan fastslå verdien av konverteringer fra butikkbesøk, og om konverteringsmålet for nye kunder i Smart Shopping-kampanjer.

• Når du skal velge verdien av butikkbesøk, er det vanlig å multiplisere den gjennomsnittlige konverteringsfrekvensen i butikken med den gjennomsnittlige bestillingsverdien i butikken. Denne verdien legges til i kolonnen for konverteringsverdier i Google Ads-rapportene. Hvis du fastsetter en mål-ROAS-verdi, må du ta høyde for verdien av butikkbesøk i denne målverdien for å unngå uønskede endringer i utgiftene dine.
  • Vi anbefaler at du tar kundens levetidsverdi med i betraktningen når du skal fastsette verdien som tildeles nye kunder som anskaffes.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Hvis du legger til konverteringsmål i en eksisterende kampanje, kan du følge denne fremgangsmåten:

1. Velg Shopping-kampanjer i arbeidsområderaden øverst i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i navigasjonsmenyen til venstre.
  3. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  4. Klikk på Kampanjer.
  5. Du ser tre faner på Kampanjer-siden. Klikk på Innstillinger-fanen.
  6. Velg i hvilken kampanje du vil bruke budgivning for butikkbesøk.
  7. Nå kan du se «Konverteringsmål» under «Budgivning og budsjett».
  8. Velg Konverteringsmål på kampanjenivå under «Velg hvilke konverteringsinnstillinger du vil bruke i denne kampanjen».
  9. Under «Velg hvilke mål du vil fokusere på med denne kampanjen» kan du se at Nettsalg til nye og eksisterende kunder er forhåndsvalgt som krav til å lansere konverteringsmål, og du kan velge «Butikkbesøk». I Smart Shopping-kampanjer kan du også velge målet for anskaffelse av nye kunder.
    1. For butikkbesøk må du konfigurere rapportering av konverteringer fra butikkbesøk. Du kan tilordne hvert besøk en verdi. I kampanjen din blir det så optimalisert for besøk i den fysiske butikken din. Dette skjer via automatisk budgivning der konverteringsverdien økes basert på butikkbesøk. Finn ut hvordan du kan beregne verdien av konverteringer fra butikkbesøk
    2. For nye kunder må du ha konverteringshandlingen for kjøp kalt «Tatt med i Konverteringer». (Da kan konverteringshandlingen bys på.) I noen tilfeller må du også oppgi tilleggsinformasjon om hvilke kunder som er nåværende kunder. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer rapportering av nye kunder og om det nye konverteringsmålet for nye kunder.

Kombiner konverteringsmål for Smart Shopping-kampanjer

Det finnes en rekke støttede kombinasjoner av konverteringsmål, og du kan velge de som passer best med de overordnede målene dine for Smart Shopping-kampanjer. Du kan kombinere mål når du oppretter eller endrer kampanjer.

• Bare salg – Klikk i ruten ved siden av «Nettsalg til nye og eksisterende kunder», og sørg for at avmerkingsboksen har blå farge.
  • Salg og butikkbesøk – Klikk i ruten ved siden av «Butikkbesøk (fysisk butikk)», og sørg for at avmerkingsboksen har blå farge. Salgsmålet velges automatisk, og avmerkingsboksen har grå farge.
  • Mål for salg og nye kunder – Klikk i avmerkingsboksene ved siden av «Anskaffelse av nye kunder» og «Nettsalg til nye og eksisterende kunder», og sørg for at boksene har blå farge.
  • Mål for salg, nye kunder og butikkbesøk – Klikk i avmerkingsboksene ved siden av «Anskaffelse av nye kunder» og «Butikkbesøk (fysisk butikk)», og sørg for at boksene har blå farge. Salgsmålet velges automatisk, og avmerkingsboksen har grå farge.
Merk: Den automatiske budgivningen for Smart Shopping-kampanjer justeres umiddelbart i tråd med konverteringsmålene når du velger dem.

Anbefalte fremgangsmåter for å endre mål eller verdier

• Oppdatering av ROAS-mål: Konverteringsverdien omfatter verdien av alle konverteringsmålene du velger. Når du endrer mål, bytter mellom mål på kontonivå og kampanjenivå eller endrer verdier for butikkbesøk og/eller anskaffelse av nye kunder, gjenspeiles endringene i rapporteringen av konverteringsverdi. Du bør oppdatere ROAS-målene dine slik at disse endringene gjenspeiles, og for å unngå plutselige endringer i budgivningen.
    • Hvis du er usikker på hvordan du kan justere ROAS-målet ditt effektivt, kan du fjerne det midlertidig. Du kan fortsatt kontrollere kampanjen ved å endre budsjettet. Overvåk resultatene du oppnår med det nye konverteringsmålet, og velg et nytt ROAS-mål basert på de aktuelle resultatene.
  • Konverteringsverdier: Du kan spore konverteringsverdier for butikkbesøk og nye kunder på «Kampanjer»-siden din. Legg til de aktuelle kolonnene ved å velge kolonneikonet øverst til høyre i beregningskolonnene. Velg så Konverteringer for å åpne velgeren for konverteringsberegninger. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av «verdien av butikkbesøk» og/eller «verdien av nye kunder», og klikk så på «Bruk».

Linker til beslektet innhold