Shopping-kampanjoiden konversiotavoitteet

Tämä artikkeli koskee Vakiotyyppisiä Shopping-kampanjoita. Jos haluat hyödyntää Google Adsin tekoälyä parhaalla mahdollisella tavalla ja mainostaa kaikissa Googlen palveluissa, kokeile niiden sijaan Maksimitulokset-kampanjoita.

Shopping-kampanjat optimoidaan verkkomyynnille. Jos haluat optimoida kampanjasi muille tavoitteille, voit käyttää konversiotavoitteita. Näet kaikista Shopping-kampanjoista valitsemiisi tavoitteisiin liittyvää raportointia.

Kun käytät Smart Biddingia (tavoiteltua mainostuottoa ja Älykkäitä Shopping-kampanjoita), näet raportointia valitsemistasi tavoitteista ja lisäksi voit hallinnoida hintatarjouksiasi määrittämällä kullekin tavoitteelle arvon. Smart Biddingia käyttävät kampanjat maksimoivat konversioarvon, joten Google määrittää hintatarjouksen konversioarvosi perusteella. Nämä lisäarvot eivät vaikuta siihen, voitko luoda myyntiä koskevia raportteja (ostoskonversiot).

Millä mittausmenetelmillä voit seurata konversiotavoitteita?

• Verkkomyynti uusille ja nykyisille asiakkaille: Konversiotapahtumat, joille olet valinnut "Sisällytä Konversiot-sarakkeeseen" ‑asetuksen Konversiot-sivulta (kohdasta Työkalut ja asetukset > Mittaus). Myynti lasketaan riippumatta siitä, onko asiakas ostanut jotakin yritykseltäsi jo aiemmin.
  • Toimipistekäynnit (fyysinen toimipiste): Mainoksiasi klikanneiden käyttäjien käynnit toimipisteessäsi. Asetat toimipistekäynnille arvon, joka voi perustua toimipisteen arvioituihin tuloihin.
  • Uudet asiakkaat: Sivustoltasi tai sovelluksestasi ensimmäistä kertaa ostoksia tehneet. Tämä tavoite on käytettävissä vain Älykkäissä Shopping-kampanjoissa. Asetat uusasiakashankinnalle arvon, joka voi perustua asiakkaan odotettuun elinkaariarvoon. Lue lisää Uusi asiakas ‑konversiotavoitteesta

Konversiotavoitteiden käyttöönotto

Jos haluat lisätä konversiotavoitteita uuteen kampanjaan, aloita luomalla kampanja:

Kun olet valinnut hintatarjousasetukset, näet kampanja-asetuksissa konversiotavoitteiden valitsimet ja voit jatkaa seuraavasti:

1. Valitse kohdasta "Valitse konversioasetukset, joita haluat käyttää tässä kampanjassa" Kampanjatason konversiotavoitteet.
  2. Valitse jokin seuraavista tavoitteista "Valitse tavoitteet, joihin haluat keskittyä tässä kampanjassa" ‑kohdasta:
    1. Verkkomyynti uusille ja nykyisille asiakkaille
    2. Toimipistekäynnit (fyysinen toimipiste). Tätä tavoitetta käytettäessä voit asettaa arvon kullekin käynnille. Tällöin kampanjasi maksimoi kokonaiskonversioarvon, jossa otetaan huomioon toimipistekäyntien arvo. Kampanjan painopisteenä ovat toimipistekäynnit.
    3. Uusasiakashankinta (vain Älykkäissä Shopping-kampanjoissa). Tämän tavoitteen yhteydessä voit asettaa lisäarvon jokaiselle uuden asiakkaan hankinnalle. Tällöin kampanjasi maksimoi kokonaiskonversioarvon, jossa otetaan huomioon uuden asiakkaan arvo. Kampanjan painopisteenä ovat uudet asiakkaat nykyisten asiakkaiden sijaan.
Vinkkejä tavoitteen arvottamiseen

Toimipistekäynneille tai uusasiakashankinnalle asettamasi arvo otetaan käyttöön kaikissa tilisi kampanjoissa. Lue lisää arvojen asettamisesta toimipistekäynti-konversioille ja Uusi asiakas ‑konversiotavoitteesta Älykkäissä Shopping-kampanjoissa.

• Toimipistekäynnin arvo kannattaa valita kertomalla toimipistekäyntien keskimääräinen konversioprosentti toimipistekäyntien keskimääräisellä tilauksen arvolla. Tämä arvo lisätään Google Ads ‑raportoinnin Konversioarvo-sarakkeeseen. Jos asetat ROAS-tavoitteen, varmista, että tavoitteessa on huomioitu toimipistekäynnin arvo. Näin voit välttää ei-toivotut muutokset mainontakuluissa.
  • Uusasiakashankinnan arvoa valittaessa kannattaa ottaa huomioon asiakkaan odotettu elinkaariarvo.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Voit lisätä konversiotavoitteita kampanjaan seuraavasti:

1. Valitse Google Ads ‑tilin yläreunassa olevasta työtilapalkista Shopping-kampanjat.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta navigointivalikosta Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  3. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  4. Klikkaa Kampanjat.
  5. Kampanjat-sivun otsikon alla näkyy kolme välilehteä. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  6. Valitse kampanja, jossa haluat käyttää hintatarjouksia toimipistekäynneille.
  7. Etsi "Hintatarjoukset ja budjetti" ‑kohdasta Konversiotavoitteet.
  8. Valitse kohdasta "Valitse konversioasetukset, joita haluat käyttää tässä kampanjassa" Kampanjatason konversiotavoitteet.
  9. "Valitse tavoitteet, joihin haluat keskittyä tässä kampanjassa" ‑kohdassa on ennalta valittuna Verkkomyynti uusille ja nykyisille asiakkaille edellytyksenä konversiotavoitteiden käytön aloittamiselle. Voit kuitenkin halutessasi valita "Toimipistekäynnit". Älykkäissä Shopping-kampanjoissa voit valita tavoitteeksi myös uusasiakashankinnan.
    1. Jos valitset tavoitteeksi toimipistekäynnit, sinun on otettava käyttöön toimipistekäynti-konversioiden raportointi. Voit määrittää arvon kullekin käynnille. Tällöin kampanjasi optimoidaan toimipistekäynneille automatisoimalla hintatarjoukset siten, että konversioarvo nousee toimipistekäyntien perusteella. Lue lisää arvon määrittämisestä toimipistekäynti‑konversioille
    2. Jos keskityt uusiin asiakkaisiin, ostoskonversiotapahtuma täytyy sisällyttää Konversiot-sarakkeeseen, jolloin konversiotapahtuman perusteella voidaan tehdä hintatarjouksia. Jossain tapauksissa sinun on myös annettava lisätietoja siitä, mitkä asiakkaat ovat nykyisiä asiakkaita. Lue lisää uusien asiakkaiden raportoinnin käyttöönotosta ja Uusi asiakas ‑konversiotavoitteesta.

Konversiotavoitteiden yhdistäminen Älykkäissä Shopping-kampanjoissa

Voit valita Älykkäiden Shopping-kampanjoidesi yleisten tavoitteiden perusteella jonkin useista tuetuista konversiotavoiteyhdistelmistä. Voit yhdistellä tavoitteita luodessasi tai muokatessasi kampanjoita.

• Vain myynti: Valitse "Verkkomyynti uusille ja nykyisille asiakkaille" ‑ruutu ja varmista, että se näkyy sinisenä.
  • Myynti ja toimipistekäynnit: Valitse "Toimipistekäynti (fyysinen toimipiste)" ‑ruutu ja varmista, että se näkyy sinisenä. Myyntitavoite on valittuna automaattisesti, ja sen ruutu näkyy harmaana.
  • Myynti ja uudet asiakkaat: Valitse "Uusasiakashankinta"- ja "Verkkomyynti uusille ja nykyisille asiakkaille" ‑ruudut ja varmista, että ne näkyvät sinisinä.
  • Myynti, uudet asiakkaat ja toimipistekäynnit: Valitse "Uusasiakashankinta"- ja "Toimipistekäynti (fyysinen toimipiste)" ‑ruudut ja varmista, että ne näkyvät sinisinä. Myyntitavoite on valittuna automaattisesti, ja sen ruutu näkyy harmaana.
Huom. Älykkäiden Shopping-kampanjoiden automaattiset hintatarjoukset mukautuvat konversiotavoitteisiin heti, kun valitset ne.

Tavoitteiden ja arvojen muuttamisen parhaat käytännöt

• ROAS-tavoitteiden päivittäminen: Konversioarvoon sisältyy kaikkien valitsemiesi konversiotavoitteiden arvo. Kun muutat tavoitevalintaa, siirryt tili- ja kampanjatason tavoitteiden välillä tai muutat toimipistekäynnin tai uusasiakashankinnan arvoa, näiden muutosten vaikutus näkyy konversioarvoraporteissa. Sinun kannattaa päivittää ROAS-tavoitteet näiden muutosten mukaisesti, jotta vältät äkilliset muutokset hintatarjouksissa.
    • Jos et ole varma, miten mainostuottotavoitetta kannattaisi muuttaa, poista se tilapäisesti. Voit silti hallita kampanjaa muuttamalla budjettia. Uuden konversiotavoitteen valinnan avulla voit seurata tuloksia, joiden perusteella voit valita uuden mainostuottotavoitteen.
  • Konversioarvot: Voit seurata Kampanjat-sivullasi toimipistekäyntien konversioarvoja ja uusien asiakkaiden konversioarvoja. Lisää tarvittavat sarakkeet klikkaamalla mittarisarakkeiden oikeasta yläkulmasta Sarakkeet-kuvaketta. Avaa sitten konversiomittarin valitsin valitsemalla Konversiot. Klikkaa Toimipistekäynnin arvo- tai Uusien asiakkaiden arvo ‑ruutua ja valitse "Käytä".