Om konverteringsmål i Shopping-kampagner

Denne artikel omhandler Standard Shopping-kampagner. Hvis du vil have mest muligt ud af Google Ads-automatisering og vise annoncer på alle Google-tjenester, kan du i stedet prøve kampagner af typen "Maksimal effektivitet".

Shopping-kampagner optimerer til onlinesalg. Hvis du vil optimere din kampagne til yderligere mål, skal du bruge konverteringsmål. Du får rapportering om alle de mål, du vælger, i dine Shopping-kampagner.

Med Smart Bidding (mål-ROAS og Smart Shopping-kampagner) kan du, ud over at rapportere om de mål, du vælger, styre dine bud ved at angive en værdi for hvert mål. Da Smart Bidding-kampagner maksimerer konverteringsværdien, bruger Google din konverteringsværdi til at bestemme dit bud. Disse ekstra værdier har ingen betydning for dine muligheder for at foretage rapportering om salg (købskonverteringer).

Hvilke målinger kan du spore med konverteringsmål?

• Onlinesalg til nye og eksisterende kunder: Alle andre konverteringshandlinger, som du har valgt under 'Inkluder i "konverteringer"' på siden "Konverteringer" (under "Måling" i "Værktøjer og indstillinger"). Denne måling tæller salg, uanset om det er en ny eller tilbagevendende kunde.
  • Butiksbesøg (fysisk butik): Besøg i din fysiske butik af personer, efter de har klikket på dine annoncer. Du angiver værdien for et butiksbesøg, som kan være baseret på den estimerede omsætning i butikken.
  • Nye kunder: Brugere, som for første gang køber noget på dit website eller i din app. Dette mål er kun tilgængeligt for Smart Shopping-kampagner. Du angiver værdien for anskaffelse af en ny kunde. Denne værdi kan være baseret på kundens forventede levetidsværdi. Få flere oplysninger om konverteringsmålet for nye kunder

Sådan konfigurerer du konverteringsmål

Hvis du føjer konverteringsmål til en ny kampagne, skal du starte med at oprette kampagnen:

Når du har angivet dine indstillinger for budgivning under "kampagneindstillinger", får du vist vælgere for "Konverteringsmål". Følg derefter disse trin:

1. Under "Vælg de konverteringsindstillinger, du vil bruge til denne kampagne" skal du vælge Konverteringsmål på kampagneniveau.
  2. Vælg mellem følgende mål under "Vælg de mål, du vil fokusere på med denne kampagne":
    1. "Onlinesalg til nye og eksisterende kunder".
    2. "Butiksbesøg (fysisk butik)". Med dette mål kan du tildele hvert besøg en værdi. Din kampagne maksimerer derefter den samlede konverteringsværdi, herunder værdien af butiksbesøg. Din kampagne får øget fokus på butiksbesøg.
    3. "Anskaffelse af nye kunder" (bruges kun i Smart Shopping-kampagner). Her kan du angive et mål ved at tildele en ekstra værdi for hver kundeanskaffelse. Derefter maksimeres den samlede konverteringsværdi for din kampagne, herunder værdien pr. ny kunde. Din kampagne får øget fokus på nye kunder i modsætning til eksisterende kunder.
Tips vedrørende målværdi

Den værdi, du angiver for butiksbesøg eller anskaffelse af nye kunder, gælder for alle kampagner på din konto. Få flere oplysninger om, hvordan du værdiansætter dine butiksbesøgskonverteringer, og om konverteringsmålet for nye kunder til Smart Shopping-kampagner.

• For at vælge en værdi for butiksbesøg er det almindeligt at gange den gennemsnitlige konverteringsrate i butikken med den gennemsnitlige ordreværdi i butikken. Denne værdi føjes til kolonnen med konverteringsværdier i Google Ads-rapporteringen. Hvis du angiver et mål-ROAS, skal du sørge for, at målet tager højde for butiksbesøg, for at undgå uønskede ændringer i forbruget.
  • Det er en optimal løsning at tage den forventede levetidsværdi for kunden i betragtning, når du vælger værdi for anskaffelse af nye kunder.
Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Følg nedenstående trin, hvis du føjer konverteringsmål til en eksisterende kampagne:

1. Vælg Shopping-kampagner på arbejdsområdet øverst på din Google Ads-konto.
  2. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på navigationsmenuen til venstre.
  3. Klik på rullemenuen Kampagner i sektionsmenuen.
  4. Klik på Kampagner.
  5. Under sideoverskriften "Kampagner" kan du se 3 faner. Klik på fanen Indstillinger.
  6. Vælg den kampagne, hvor du vil aktivere budgivning for butiksbesøg.
  7. Under "Budgivning og budget" kan du se "Konverteringsmål".
  8. Under "Vælg de konverteringsindstillinger, du vil bruge til denne kampagne" skal du vælge Konverteringsmål på kampagneniveau.
  9. Under "Vælg de mål, du vil fokusere på med denne kampagne", er Onlinesalg til nye og eksisterende kunder valgt på forhånd, da det er en betingelse for, at konverteringsmålene kan lanceres. Du har mulighed for at vælge Butiksbesøg. Med Smart Shopping-kampagner har du også mulighed for at vælge målet for anskaffelse af nye kunder.
    1. For at kunne vælge butiksbesøg som mål er det nødvendigt at konfigurere rapportering af butiksbesøgskonverteringer. Du kan tildele hvert besøg en værdi. Din kampagne optimerer derefter til besøg i din fysiske butik ved hjælp af automatisk budgivning, der øger konverteringsværdien baseret på antal butiksbesøg. Få flere oplysninger om, hvordan du værdiansætter dine konverteringer via butiksbesøg
    2. For nye kunder skal du bruge købskonverteringshandlingen 'Inkluderet i "Konverteringer"' (dette giver budmulighed for konverteringshandlingen), og i nogle tilfælde skal du angive yderligere oplysninger om, hvilke kunder der er eksisterende kunder. Få flere oplysninger om konfiguration af nye kunderapporter og om konverteringsmålet anskaffelse af nye kunder.

Kombiner konverteringsmål for Smart Shopping-kampagner

Der er flere understøttede kombinationer af konverteringsmål, som du kan bruge baseret på dine overordnede mål for Smart Shopping-kampagner. Kombiner mål, når du opretter eller redigerer kampagner.

• Kun salg – klik på feltet ud for "Onlinesalg til nye og eksisterende kunder", og kontrollér, at det er markeret og farvet blåt.
  • Salg og butiksbesøg – klik på feltet ud for "Butiksbesøg (fysisk butik)", og kontrollér, at det er markeret og farvet blåt. Salgsmålet er automatisk valgt med et gråt afkrydsningsfelt.
  • Mål for salg og nye kunder – klik på felterne ud for "Anskaffelse af nye kunder" og "Onlinesalg til nye og eksisterende kunder", og kontrollér, at de er markeret og farvet blå.
  • Mål for salg, nye kunder og butiksbesøg – klik på felterne ud for "Anskaffelse af nye kunder" og "Butiksbesøg (fysisk butik)", og kontrollér, at de er markeret og farvet blå. Salgsmålet er automatisk valgt med et gråt afkrydsningsfelt.
Bemærk! Automatisk budgivning for Smart Shopping-kampagner justeres øjeblikkeligt med dine konverteringsmål, så snart du vælger dem.

Optimale løsninger ved ændring af mål eller værdier

• Opdatering af ROAS-mål: Konverteringsværdien omfatter værdien af alle de konverteringsmål, som du vælger. Når du ændrer dit valg af mål, flytter rundt på mål på kontoniveau og kampagneniveau eller ændrer værdier for butiksbesøg og/eller anskaffelse af nye kunder, vil rapporterne om konverteringsværdi afspejle disse ændringer. Det er en god idé at opdatere dine ROAS-mål, så de afspejler disse ændringer, og du undgår pludselige ændringer i budgivningen.
    • Hvis du er i tvivl om, hvordan du justerer dit ROAS-mål effektivt, kan du midlertidigt fjerne det. Du kan stadig styre kampagnen ved at ændre budgettet. Overvåg effektiviteten med det nye valg af konverteringsmål, og brug dette som udgangspunkt for dit valg af et nyt ROAS-mål.
  • Konverteringsværdier: Du kan spore konverteringsværdier for butiksbesøg og for nye kunder på siden "Kampagner". Tilføj de relevante kolonner ved at vælge ikonet "Kolonner" øverst til højre for metrics-kolonnerne. Vælg derefter Konverteringer for at åbne metric-vælgeren for konvertering. Klik på feltet ud for "Værdi af butiksbesøg" og/eller "Værdi af nye kunder" og derefter på "Anvend".