Over 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 of 30 dagen)

De 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 of 30 dagen) is het gemiddelde aantal keren dat een persoon een videoadvertentie uit uw campagne heeft gezien in de afgelopen 7 of 30 dagen (voor één dag of voor meerdere dagen). De 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 of 30 dagen) geeft u inzicht in hoe uw wekelijkse of maandelijkse gemiddelde frequentieprestaties veranderen in de loop der tijd door voor elke datum een overzichtsperiode van 7 of 30 dagen te maken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 of 30 dagen) wordt berekend voor uw videoadvertenties.

'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 of 30 dagen) versus 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker'

Statistieken voor uniek bereik en frequentie geven het totale aantal mensen weer aan wie een advertentie is getoond. Dit omvat co-viewing, dat plaatsvindt als meerdere mensen samen advertenties bekijken op verbonden tv's. In Google Ads kunt u aanvullende statistieken voor bereik en doelfrequentie toevoegen aan de tabel met statistieken via de kolommen 'Gem. vertoningsfreq. / gebruiker', 'Gem. vertoningsfreq. / gebruiker (7 dagen)', of 'Gem. vertoningsfreq. / gebruiker (30 dagen)'. Als u wilt zien hoe vaak uw advertenties gedurende een bepaalde periode aan dezelfde gebruiker zijn weergegeven, kiest u 'Gem. vertoningsfreq. / gebruiker' in Google Ads. Als u voor uw advertenties wekelijks of maandelijks wilt zien hoe de frequentie verandert, kiest u 'Gem. vertoningsfreq. / gebruiker (7 dagen)' of 'Gem. vertoningsfreq. / gebruiker (30 dagen)' in Google Ads.

Voorbeeld

U wilt weten aan hoeveel mensen uw advertentie is weergegeven gedurende een periode van 9 dagen. Als u de kolom 'Gem. vertoningsfreq. / gebruiker' bekijkt voor die periode, ziet u de gemiddelde frequentie voor alle 9 dagen. Als u de kolom 'Gem. vertoningsfreq. / gebruiker (7 dagen)' of de 'Gem. vertoningsfreq. / gebruiker (30 dagen)' bekijkt voor die periode, ziet u hoe de gemiddelde frequentie van 7 of 30 dagen verandert voor elk van die 9 dagen in de periode.

Hoe de 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 of 30 dagen) wordt berekend

Afhankelijk van het feit of u in Google Ads één of meerdere dagen selecteert, wordt de 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 of 30 dagen) anders weergegeven in de tabel met Google Ads-statistieken. Als u de geselecteerde dag of dagen wilt wijzigen, klikt u op de periodekiezer boven het prestatiediagram in Google Ads.

Opmerking: Indien beschikbaar, wordt informatie over de dagelijkse frequentie na 3 dagen weergegeven in Google Ads.

Berekening voor één dag

Als u één dag selecteert in de periodekiezer, wordt de 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 of 30 dagen) in een campagne berekend als het totale aantal vertoningen in een overzichtsperiode van 7 of 30 dagen gedeeld door het totale aantal unieke gebruikers van de campagne in dezelfde overzichtsperiode.

Voorbeeld

In Google Ads wilt u de 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker (7 dagen)' bekijken van 30 januari 2020 voor een geselecteerde campagne. Google Ads kijkt naar het totale aantal vertoningen in de campagne van 24 januari 2020 tot en met 30 januari 2020 en deelt het aantal door het totale aantal unieke gebruikers tijdens de geselecteerde periode.

Stel dat u in de afgelopen 7 dagen 1000 vertoningen en 200 unieke gebruikers voor uw campagne heeft gegenereerd. Uw 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' in de afgelopen 7 dagen is dan 5 (1000 ÷ 200 = 5).

Berekening voor meerdere dagen

Als u een periode selecteert in de periodekiezer, wordt de 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 of 30 dagen) in een campagne berekend als de som van het totale aantal vertoningen voor elke dag in de periode van een overzichtsperiode van 7 of 30 dagen gedeeld door de som van het totale aantal unieke gebruikers in dezelfde overzichtsperiode, voor elke dag in de periode.

Voorbeeld

In Google Ads wilt u de 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 dagen) bekijken van 29 januari 2020 en 30 januari 2020 voor een geselecteerde campagne. Google Ads kijkt naar de som van het totale aantal vertoningen in de overzichtsperioden voor 29 januari 2020 en 30 januari 2020 en deelt het aantal door de som van het totale aantal unieke gebruikers voor elke dag in de periode.

Stel dat u het volgende aantal vertoningen en unieke gebruikers heeft voor uw campagne:

• In de 7 dagen tot en met 29 januari 2020: 1400 vertoningen en 700 unieke gebruikers.
  • In de 7 dagen tot en met 30 januari: 1000 vertoningen en 200 unieke gebruikers.

Uw 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' in de afgelopen zeven dagen wordt dan 2,7 ([1400 + 1000] ÷ [700 + 200] = 2,7).

Als gevolg van de overzichtsperiode ziet u mogelijk frequentiegegevens na de einddatum van de campagne als uw campagne in de afgelopen 7 of 30 dagen vertoningen heeft gegenereerd. Als uw campagne bijvoorbeeld is beëindigd op 30 januari 2020 en u de frequentiegegevens voor 3 februari 2020 bekijkt, ziet u nog steeds frequentiegegevens voor de campagne als gevolg van de overzichtsperiode.

Rapportagegegevens zoeken voor de Gem. vertoningsfreq. per gebruiker (7 of 30 dagen)

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

In Google Ads kunt u rapportagegegevens voor deze statistiek vinden onder 'Gem. vertoningsfreq. / gebruiker (7 dagen)' en 'Gem. vertoningsfreq. / gebruiker' (30 dagen)' in de statistiekentabel 'Campagne' en de statistiekentabel 'Video's'. De kolommen aan de tabel met statistieken toevoegen:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Klik boven de tabel met statistieken op de filterknop Filter.
  4. Selecteer Statistieken voor bereik en frequentie en dan Gem. vertoningsfreq. / gebruiker (7 dagen) of Gem. vertoningsfreq. / gebruiker (30 dagen). Als er voldoende rapportagegegevens beschikbaar zijn, wordt 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 of 30 dagen) weergegeven onder de kolommen.
Opmerking: Gem. vertoningsfreq. per gebruiker (7 dagen) is de nauwkeurigste statistiek om de prestaties van de doelfrequentiecampagne te meten.

Rapportagegegevens voor meerdere dagen

Als u een periode selecteert in de periodekiezer, ziet u onder 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' een bereik dat de minimale en maximale frequentiewaarde aangeeft voor de geselecteerde dagen.

Voor een gedetailleerd overzicht van hoe de 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' (7 of 30 dagen) verandert in de loop van de tijd, plaatst u de muisaanwijzer op een waarde in de kolom om een lijndiagram weer te geven. U kunt vervolgens de muisaanwijzer op het lijndiagram plaatsen om de 'Gem. vertoningsfreq. per gebruiker' in de afgelopen 7 of 30 dagen te zien, terugkijkend vanaf die specifieke dag.

Opmerking: Het lijndiagram kan alleen dagelijkse waarden rapporteren voor een periode van 30 dagen of minder. Als de geselecteerde periode meer dan 30 dagen is, ziet u gegevens van de afgelopen 30 dagen binnen die periode.

Zowel met de minimale als maximale frequentiewaarden en het lijndiagram kunt u nagaan of de campagneprestaties in de geselecteerde dagen aanzienlijk zijn veranderd.