Få ut mesta möjliga av dina konton med Google Ads-appen

Officiell guide för hur du använder Google Ads-appen.

Best Practices logo

Med Google Ads-appen får du en förbättrad Google Ads-upplevelse och kan hålla koll på dina kampanjer när du är på språng. Du kan inte bara övervaka dina kampanjer i realtid, du kan även granska rekommendationer som kan ha stora positiva effekter på resultatet och snabbt och enkelt vidta åtgärder. Med den här checklistan får du ut mesta möjliga av dina konton med Google Ads-appen.

1. Övervaka resultatet när du är på språng

• Använd översiktssidan för kontot.

Varför? Du kan visa aktuella kontoresultat och interaktiva kort som Auktionsinformation och Största förändringar för att se om du behöver vidta några åtgärder.

• Visa resultatdata på den nivå som är viktigast och mest relevant för dig.

Varför? Du kan visa resultat för konton, kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord.

2. Vidta åtgärder för att förbättra kontot

• Gör snabba ändringar när som helst, var som helst.

Varför? Ibland behöver du göra ändringar även när du inte sitter vid datorn. Med Google Ads-appen blir det möjligt.

Exempel på åtgärder du kan vidta:

• Behöver du fånga upp fler möjligheter under helgen? Justera dina dagliga budgetar.
  • Behöver du lansera en sista minuten-kampanj inför en storhelg? Skapa och redigera responsiva sökannonser
  • Behöver du anpassa vad som gör att dina annonser visas samtidigt som du väntar på kaffe? Hantera sökord och negativa sökord.
  • Behöver du skapa en kampanj medan du åker taxi? Pausa eller aktivera kampanjer och annonsgrupper.

Varför? Google Ads visar rekommendationer för ditt konto baserat på realtidsdata. Det är enkelt att granska och använda dessa.

Varför? Optimeringsresultat använder historiska resultat, simulerade auktioner och maskininlärning för att rekommendera åtgärder som har störst potentiell effekt.

3. Förbättra din Google Ads-upplevelse

• Aktivera aviseringar på sidan Inställningar.

Varför? Meddelanden och aviseringar i realtid – till exempel sammanfattningen av veckans resultat eller underkända annonser – hjälper dig att hålla kampanjerna på rätt spår.

• Få hjälp var du än befinner dig.

Varför? Om du behöver support kan du kontakta en expert via telefon, chatt eller e-post direkt från sidan Hjälp i appen.

Tips

Håll dina konton säkra: När du använder Google Ads-appen på språng kan du ställa in ett skärmlås och använda tvåstegsverifiering för att hålla dina konton säkra.

Ladda ned Google Ads-appen för Android eller iOS i dag.

Registrera dig för nyhetsbrevet Best Practices och få avancerade tips och nyheter från Google Ads direkt i inkorgen.