Om konverteringsvärde för butiksbesök

Det är viktigt att mäta och spåra påverkan av dina Google Ads-kampanjer både online och offline för att förstå den verkliga avkastningen på din investering. Om du mäter onlinekonverteringar och registrerar intäktsinformation kan du också värdera butiksbesök för att beräkna intäkter från fysiska butiker. På så sätt kan du mäta totala intäkter och avkastning på annonsutgift.

Värdera konverteringar från butiksbesök

• Om du spårar onlineförsäljning som konverteringar och värderar dem som genererade intäkter kan du använda följande formel för att fastställa konverteringsvärdet för butiksbesök:
    • konverteringsvärde för butiksbesök = genomsnittlig konverteringsfrekvens i butik × genomsnittligt beställningsvärde i butik
  • Om dina onlinekonverteringar inte värderas som intäkter kan du tilldela butiksbesök ett konverteringsvärde i relation till hur mycket du värderar onlinekonverteringar. Exempel:
    • Du är bilhandlare och spårar inskickade onlineformulär för potentiella kunder. Du anser att besök i butiken är fyra gånger mer värdefulla än att skicka in formuläret. Ange värdet på butiksbesök till 1 och värdet på formulär till 0,25.
    • Du är detaljhandlare och spårar onlineförsäljning. Du anser att onlineförsäljningar är dubbelt så värdefulla som besök i din fysiska butik. Ange värdet på besök i butik till hälften av det genomsnittliga konverteringsvärdet för onlineförsäljning.
  • Om du inte har onlinekonverteringar utan bara konverteringar från butiksbesök bör du ändå ange ett konverteringsvärde för butiksbesök för rapporteringsändamål i Google Ads.

Konverteringsvärderegler för butiksbesök

Animationen visar hur du ställer in konverteringsvärderegler för butiksbesök i Google Ads.

Om du vill få större flexibilitet och kontroll utöver värdet på besök i butik på kontonivå kan du använda värderegler för att ställa in, lägga till eller multiplicera värden för butiksbesök på kampanjnivå. Du kan till exempel ange ett högre värde på besök i butik i specifika kampanjer som marknadsför dyra varor som säljer bättre i fysiska butiker. Eller så kan du minska värdet för besök i butik med 50 % för kampanjer som marknadsför produkter med låg marginal. Läs mer om konverteringsvärderegler

Rekommenderade metoder för Smart Bidding

För alla Shopping- och sökkampanjer som optimerar för konverteringsvärde (Mål-ROAS, Förbättrad CPC, Maximera konverteringsvärde) måste du ange konverteringsvärde för butiksbesök. Om du vill få fler konverteringar från besök i butik kan du öka deras värde i förhållande till andra konverteringsåtgärder.

För sökkampanjer och videoåtgärdskampanjer som optimerar för Konverteringar, alltså Mål-CPA, Maximera konverteringar och Förbättrad CPC, har varje konverteringsåtgärd samma viktning för budgivning. Därför beaktas inte konverteringsvärden. Vi rekommenderar dock att du fortfarande anger ett korrekt värde för besök i butik för rapporteringsändamål i Google Ads.

Smart Bidding för butiksbesök stöds i följande kampanjtyper och budstrategier:

Kampanjtyp Budstrategier
Performance Max-kampanjer
  • Maximera konverteringsvärdet (med en valfri mål-ROAS)*
  • Maximera konverteringar (med en valfri mål-CPA)
Sökkampanjer
  • Maximera konverteringar
  • Maximera konverteringsvärde
  • Mål-CPA
  • Mål-ROAS
  • Förbättrad CPC
Shopping-kampanjer
  • Mål-ROAS
Videokampanjer
  • Maximera konverteringar
  • Mål-CPA
  • *Maximera konverteringsvärde (med en valfri mål-ROAS) rekommenderas i Performance Max-kampanjer för annonsörer med butiksbesök.