Om verdien av konverteringer fra butikkbesøk

Det er viktig at du måler og sporer effekten Google Ads-kampanjene dine har både på og utenfor nettet, for å få mer innsikt i den reelle avkastningen din. Hvis du måler konverteringer på nettet og fanger opp inntektsinformasjon, kan du også anslå verdien av butikkbesøk for å beregne inntektene fra butikken. På denne måten kan du måle den samlede inntekten og avkastningen på annonsekostnadene dine.

Sånn kan du anslå verdien av konverteringer fra butikkbesøk

• Hvis du sporer salg på nettet som konverteringer, og du anslår verdien av disse som inntektene du genererer, kan du bruke denne formelen til å fastslå konverteringsverdien for butikkbesøk:
    • Konverteringsverdi for butikkbesøk = gjennomsnittlig konverteringsfrekvens i butikken x gjennomsnittlig bestillingsverdi (GBV) i butikken
  • Hvis verdien av konverteringene dine på nettet ikke anses som «inntekter», kan du tilordne konverteringsverdien for butikkbesøk i forhold til hvilken verdi du anslår at konverteringer på nettet har. Vi tar et eksempel:
    • Du er en bilforhandler som sporer innsendinger av skjemaer for potensielle salg på nettet. Du anser kundebesøk i bilbutikken som fire ganger mer verdifulle enn kunder som fyller ut skjemaet for potensielle salg. Sett verdien av butikkbesøk til 1 og verdien av utfylling av skjemaet for potensielle salg til 0,25.
    • Du er en forhandler som sporer salg på nettet. Du anser salg på nettet som dobbelt så verdifulle som kundebesøk i butikken din. Sett verdien av butikkbesøk til halvparten av verdien av den gjennomsnittlige konverteringsverdien for salg på nettet.
  • Hvis du ikke har konverteringer på nettet, men bare har konvertering fra butikkbesøk, anbefaler vi fortsatt at du legger inn en konverteringsverdi for butikkbesøk for å kunne rapportere dataene i Google Ads.

Regler for konverteringsverdier for butikkbesøk

I denne animasjonen ser du hvordan du kan angi regler for konverteringsverdier for butikkbesøk i Google Ads.

Hvis du vil ha mer fleksibilitet og kontroll utover standardverdien for butikkbesøk på kontonivå, kan du bruke verdiregler til å angi, legge til eller multiplisere verdien av butikkbesøk på kampanjenivå. Du kan for eksempel angi en høyere verdi av butikkbesøk i bestemte kampanjer der du markedsfører mer kostbare produkter som har høyere salg i butikker. Du kan også redusere besøksverdien med 50 % i kampanjer der du markedsfører produkter med lav margin. Finn ut mer om regler for konverteringsverdier

Anbefalte fremgangsmåter for smart budgivning

I alle søke- og Shopping-kampanjer som optimaliseres for konverteringsverdien (dvs. mål-ROAS, ECPC for verdier eller maksimer konverteringsverdi), må verdien av konverteringer fra butikkbesøk oppgis. Hvis du vil ha flere konverteringer fra butikkbesøk, kan du sette denne verdien høyere enn verdien av andre konverteringshandlinger.

I søke- og videohandlingskampanjer som optimaliseres for konverteringer (dvs. ECPC, mål-CPA og maksimer antall konverteringer), vektes hver konverteringshandling likt i budgivningen. Konverteringsverdier blir dermed ikke tatt med i beregningen. Vi anbefaler imidlertid at du fortsatt legger inn en nøyaktig verdi for butikkbesøk for å rapportere dem i Google Ads.

Disse kampanjetypene og budstrategiene har støtte for smart budgivning for butikkbesøk:

Kampanjetype Budstrategier
Performance Max-kampanjer
  • Maksimer konverteringsverdien (med valgfri mål-ROAS)
  • Maksimer antall konverteringer (med valgfri mål-CPA)
Søkekampanjer
  • Maksimer antall konverteringer
  • Maksimer konverteringsverdien
  • Mål-CPA
  • Mål-ROAS
  • ECPC
Shopping-kampanjer
  • Mål-ROAS
Videokampanjer
  • Maksimer antall konverteringer
  • Mål-CPA
  • * Vi anbefaler at annonsører som har mål relatert til butikkbesøk, bruker maksimer konverteringsverdien (med valgfri mål-ROAS) i Performance Max-kampanjer.

Linker til relatert innhold