Om smart budgivning for butikkbesøk

Med smart budgivning for butikkbesøk, som er tilgjengelig i søke-, video- og Shopping-kampanjer, kan du optimalisere for butikkbesøk ved hjelp av de samme budstrategiene du bruker for konverteringer på nettet. Finn ut mer om smart budgivning.

Foreløpig kan bare utvalgte annonsører bruke butikkbesøk i forbindelse med smart budgivning i bannerkampanjer. Hvis du kjører bannerkampanjer i samme konto som søkekampanjer (eller Shopping-kampanjer) og du også rapporterer butikkbesøk for bannerkampanjer, kan du ta med butikkbesøk i budstrategiene «mål-CPA», «mål-ROAS», «maksimer antall konverteringer», «maksimer konverteringsverdi» og i budstrategiene for bannerkampanjer.

Om konverteringer fra butikkbesøk

Hvis besøk på de fysiske beliggenhetene dine er viktig for bedriften din, kan du bruke konverteringssporing for å gjøre det enklere å se hvilken effekt annonseklikkene og de synlige visningene har på antallet butikkbesøk. Finn ut mer om konverteringer fra butikkbesøk.

Slik kan du anslå verdien av butikkbesøk

Hvis du sporer salg på nettet som konverteringer og anslår verdien av dem som generert inntekt, kan du også anslå verdien av butikkbesøk for å beregne inntektene fra butikken. På denne måten kan du måle den samlede inntekten og avkastningen på annonsekostnadene. Du finner mer informasjon om hvordan du kan anslå verdien av butikkbesøk i artikkelen Om verdien av konverteringer fra butikkbesøk eller i videoen om hvordan du anslår verdien av butikkbesøk.

Merk: Du kan bruke verdiregler for å få mer fleksibilitet og kontroll over konverteringer fra butikkbesøk. Du kan for eksempel angi en høyere besøksverdi i bestemte kampanjer der du markedsfører kostbare varer som har høyere salg i butikker. Finn ut mer om regler for konverteringsverdier.

Anbefalte fremgangsmåter for konverteringsvinduet for butikkbesøk

Vi anbefaler at du bruker et konverteringsvindu for butikkbesøk på sju dager for å oppnå best mulig resultater og evaluering ved hjelp av smart budgivning. For bestemte bedriftsmodeller som krever lengre konverteringsvinduer på grunn av lengre kjøpsykluser (f.eks. bilforhandlere), er det mulig å beholde standardkonverteringsvinduet på 30 dager. Vær oppmerksom på at når du bruker et konverteringsvindu på 30 dager, tar det lengre tid etter implementeringen å få en riktig evaluering av resultatene du oppnår via smart budgivning med butikkbesøk. Finn ut mer om konverteringsvinduet for butikkbesøk.

Konfigurer smart budgivning for butikkbesøk i kampanjer

Følg fremgangsmåten nedenfor for å finne ut når du kan bruke smart budgivning for butikkbesøk, og hvordan du konfigurerer en strategi for smart budgivning.

Budstrategier som støttes

Disse kampanjetypene og budstrategiene har støtte for smart budgivning for butikkbesøk:

Kampanjetype Budstrategier
Performance Max-kampanjer
  • Maksimer konverteringsverdien (med valgfri mål-ROAS)
  • Maksimer antall konverteringer (med valgfri mål-CPA)
Søkekampanjer
  • Maksimer antall konverteringer
  • Maksimer konverteringsverdien
  • Mål-CPA
  • Mål-ROAS
  • ECPC
Shopping-kampanjer
  • Mål-ROAS
Videokampanjer
  • Maksimer antall konverteringer
  • Mål-CPA
  • * Vi anbefaler at annonsører som har mål relatert til butikkbesøk, bruker maksimer konverteringsverdien (med valgfri mål-ROAS) i Performance Max-kampanjer.

Finn ut hvordan du kan velge en budstrategi basert på målene dine.

1. Angi målet for konverteringer fra butikkbesøk som standardmål i kontoen (anbefales)

Når du angir målet for konverteringer fra butikkbesøk som standardmål i kontoen, begynner strategier for smart budgivning som optimaliserer for konverteringer i kontoen, å optimalisere mot dette målet. Hvis konverteringen eies av en managerkonto, gjelder den aktuelle innstillingen for alle kampanjene som bruker smart budgivning i kundekontoer der du har valgt å spore de tilhørende konverteringene via denne managerkontoen. Vi anbefaler at du om mulig velger målet for konverteringer fra butikkbesøk som standardmål i kontoen, siden optimalisering for den samme gruppen med konverteringer i alle kampanjer gir de beste resultatene.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Velg målet for konverteringer fra butikkbesøk som standardmål i kontoen:

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Identifiser konverteringsmålet Butikkbesøk.
  5. Klikk på Endre målet.
  6. Velg Bruk som kontomål.
  7. Klikk på Lagre endringene.

Vær oppmerksom på dette når du angir målet for konverteringer fra butikkbesøk:

• Husk å oppdatere ROAS- eller CPA-målene i alle konverteringsbaserte søke- og Shopping-kampanjer med smart budgivning når du velger målet for konverteringer fra butikkbesøk på kunde- eller managerkontonivå, for å ta med konverteringene eller konverteringsverdien du får fra butikkbesøk.
  • Strategier for smart budgivning vurderer alle konverteringshandlinger som er merket som «Primær». Derfor må du merke alle konverteringshandlingene du vil optimalisere for i målet for butikkbesøk, som «Primær».

2. Angi målet for konverteringer fra butikkbesøk på kampanjenivå

Med denne innstillingen kan du velge hvilke konverteringshandlinger som skal rapporteres under «Konverteringer» og brukes til optimalisering av bud på kampanjenivå. Med konverteringsinnstillingen på kampanjenivå kan du overstyre standardmålene i kontoen og spesifisere hvilke mål du vil spore i konverteringsrapporteringen og bruke i budgivningen i en bestemt kampanje. Vi anbefaler at du bruker konverteringsinnstillingen på kampanjenivå som en midlertidig løsning hvis du har nåværende budstrategier som optimaliserer for konverteringer og du foretrekker å teste og ta i bruk budgivning for butikkbesøk i hele kontoen på sikt.

Slik kan du konfigurere konverteringsinnstillingen på kampanjenivå i søkekampanjer:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg Innstillinger på den øverste linjen.
  5. Velg i hvilken kampanje du vil bruke budgivning for butikkbesøk.
  6. Klikk på Mål-rullegardinmenyen.
  7. Klikk på Bruk kampanjespesifikke målinnstillinger.
  8. Velg konverteringsmålet Butikkbesøk samt andre konverteringsmål du vil optimalisere for, og klikk på Lagre.

Tips: Vi anbefaler at du går over til å bruke innstillingen på kontonivå når du er klar til å angi målet for konverteringer fra butikkbesøk, ettersom optimalisering for de samme målene i alle kampanjer gir de beste resultatene. Hvis du har andre konverteringshandlinger det kan bys på (f.eks. anrop, registreringer, kjøp på nettsteder osv.), anbefaler vi at du velger disse i tillegg til konverteringshandlingene for butikkbesøk, så du kan optimalisere for høyest mulig verdi generert via kampanjen. Finn ut hvordan du slår på konverteringsinnstillingen på kampanjenivå

Optimaliser for konverteringer fra butikkbesøk

Hvis du i større grad vil optimalisere for konverteringer fra butikkbesøk i søkekampanjene dine, kan du bruke en verdibasert budstrategi og påse at den relative verdien av konverteringer fra butikkbesøk er høyere enn den relative verdien av andre konverteringshandlinger. Budstrategier som optimaliserer for konverteringsvolum (f.eks. mål-CPA eller maksimer antall konverteringer), prioriterer hver konverteringshandling like høyt. Finn ut mer om konverteringsverdier

Merk: For Shopping-annonser er det bare den verdibaserte budgivningen (f.eks. mål-ROAS og Smart Shopping-kampanjer) som registrerer butikkbesøk.

Anbefalte fremgangsmåter for å finne og oppdatere mål

Vær oppmerksom på at endringer i konverteringsinnstillingene bare gjelder fremover i tid. Når du velger å ta med butikkbesøk under «Konverteringer», gjenspeiler ikke de historiske verdiene i konverteringskolonnene den gjeldende innstillingen. Vi anbefaler at du beregner CPA- og ROAS-mål manuelt ved å ta med historiske data fra minst 30 dager før konverteringsforsinkelsen, i formlene nedenfor:

• CPA-mål = kostnad / (alle konverteringer det kan bys på + butikkbesøk)
  • ROAS-mål = (konverteringsverdien for alle konverteringer det kan bys på + butikkbesøk * nåværende konverteringsverdi per butikkbesøk) * 100 / kostnad

For ROAS-mål i Smart Shopping-kampanjer kan du følge rådene ovenfor for ROAS-mål, med mindre ett av følgende er gjeldende:

• Du bruker ikke det valgfrie ROAS-målet: Du trenger ikke å gjøre noe.
  • Du bruker ROAS-målet bare som en sikkerhetsmekanisme (ROAS-målet er satt høyere enn ROAS-verdien du har oppnådd): Vurder å sette det nye ROAS-målet høyere enn verdien som anbefales ovenfor.

Sørg for at du bruker data fra minst 30 dager før konverteringsforsinkelsen. Hvis for eksempel konverteringsvinduet ditt for butikkbesøk og den maksimale konverteringsforsinkelsen på nettet er 30 dager, må du angi den historiske perioden til å være for 60–30 dager siden.

Kostnadseffekten av å legge til konverteringer eller konverteringsverdi i målbaserte strategier for smart budgivning

Hvis du legger til butikkbesøk i konverteringene som brukes for budgivningen, kan det føre til at strategiene dine for mål-CPA-, mål-ROAS- og Smart Shopping-kampanjer (hvis du bruker det valgfrie ROAS-målet) må øke forbruket for å fortsette å nå målene dine. Følg forslagene ovenfor for å finne og oppdatere mål for å opprettholde et stabilt forbruk. Hvis du vil sikre et stabilt forbruket, kan du redusere CPA-målet eller øke ROAS-målet når du tar butikkbesøk med under «Konverteringer».

Linker til beslektet innhold