Smart Bidding toimipistekäynneille

Smart Bidding toimipistekäynneille on käytettävissä Haku-, Shopping- ja Videokampanjoissa. Sen avulla voit optimoida kampanjan toimipistekäynneille käyttämällä samoja hintatarjousstrategioita kuin online-konversioille. Lue lisää Smart Biddingistä.

Smart Bidding toimipistekäynneille on Display-kampanjoissa tällä hetkellä vain tiettyjen mainostajien käytettävissä. Jos sinulla on samalla tilillä Display- ja Hakukampanjoita (tai Shopping-kampanjoita) ja Display-kampanjoiden tuottamat toimipistekäynnit raportoidaan, voit sisällyttää ne Display-kampanjoiden CPA- ja ROAS-tavoitteen strategioihin sekä konversiomäärän ja konversioarvon maksimoiviin hintatarjousstrategioihin.

Toimipistekäynti‑konversiot

Jos käynnit fyysisissä toimipaikoissa ovat tärkeitä yrityksellesi, voit selvittää konversioseurannan avulla, millainen vaikutus mainosklikkauksilla ja näkyvillä impressioilla on toimipistekäynteihin. Lue lisää toimipistekäynti‑konversioista.

Toimipistekäynnin arvon määrittäminen

Jos seuraat verkkomyyntiä konversioina ja asetat myynnin arvon kertyneiden tulojen mukaan, voit asettaa myös toimipistekäyntien arvon ja arvioida niiden tuottamat tulot. Näin voit mitata kokonaistuloja ja mainostuottoa. Lisätietoa toimipistekäynnin arvon asettamisesta saat tästä artikkelista tai tästä videosta.

Huom. Voit käyttää konversioarvosääntöjä, jos haluat asettaa toimipistekäyntien konversioarvot joustavammin. Jos sinulla on esimerkiksi kampanja kalliille tuotteille, jotka myyvät paremmin kaupassa, voit valita toimipistekäynnille suuremman arvon. Lue lisää konversioarvosäännöistä.

Toimipistekäyntien konversioikkunaa koskevat parhaat käytännöt

Suosittelemme, että käytät toimipistekäynneille seitsemän päivän konversioikkunaa, jotta saat Smart Biddingin avulla parhaat tulokset. Tietyillä aloilla konversioikkunan on kuitenkin oltava pidempi, koska ostopäätöksen tekemiseen menee yleensä enemmän aikaa (esim. autokauppa). Tällöin on mahdollista käyttää oletusarvoista 30 päivän konversioikkunaa. Muista, että jos valitset toimipistekäynneille 30 päivän konversioikkunan, Smart Biddingin tulosten arviointi vie enemmän aikaa. Lue lisää toimipistekäyntien konversioikkunasta.

Smart Biddingin käyttöönotto toimipistekäynneille

Alla olevissa ohjeissa kerrotaan, milloin voit käyttää Smart Biddingiä toimipistekäynneille ja miten voit ottaa Smart Bidding ‑strategian käyttöön.

Tuetut hintatarjousstrategiat

Smart Bidding toimipistekäynneille on valittavissa seuraavissa kampanjatyypeissä ja hintatarjousstrategioissa:

Kampanjatyyppi Hintatarjousstrategiat
Maksimitulokset-kampanjat
  • Konversioarvon maksimointi (valinnaisella ROAS-tavoitteella)
  • Konversiomäärän maksimointi (valinnaisella CPA-tavoitteella)
Hakukampanjat
  • Konversiomäärän maksimointi
  • Konversioarvon maksimointi
  • CPA-tavoite
  • ROAS-tavoite
  • Tehostettu klikkauskohtainen hinta
Shopping-kampanjat
  • ROAS-tavoite
Videokampanjat
  • Konversiomäärän maksimointi
  • CPA-tavoite
  • * Konversioarvon maksimointia (valinnaisella ROAS-tavoitteella) suositellaan Maksimitulokset-kampanjoissa mainostajille, joilla on toimipistekäyntejä.

Lue lisää hintatarjousstrategian valitsemisesta tavoitteiden mukaan.

1. Toimipistekäyntien konversiotavoitteen lisääminen tilin oletustavoitteeksi (suositus)

Kun lisäät toimipistekäyntien konversiotavoitteen tilin oletustavoitteeksi, konversioihin keskittyvät Smart Bidding ‑strategiat alkavat käyttää sitä optimoinnissa. Jos konversiotavoite on hallinnoijan tilin omistuksessa, asetus koskee kaikkia Smart Biddingiä käyttäviä kampanjoita niillä asiakastileillä, joiden konversioita kyseisellä hallinnoijan tilillä seurataan. Toimipistekäyntien konversiotavoitteesta kannattaa tehdä tilin oletustavoite aina kun mahdollista, sillä pääset parhaisiin tuloksiin, kun kaikki kampanjat optimoidaan samalle konversiojoukolle.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin lisäät toimipistekäyntien konversiotavoitteen tilin oletustavoitteeksi:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Yhteenveto.
  4. Etsi Toimipistekäynnit-konversiotavoite.
  5. Klikkaa Muokkaa tavoitetta.
  6. Klikkaa Valitse tilin tavoitteeksi.
  7. Klikkaa Tallenna muutokset.

Kun lisäät toimipistekäyntien konversiotavoitteen, pidä mielessä nämä asiat:

• Kun teet tämän asiakastili- tai hallinnoijatilitasolla, muista päivittää ROAS- tai CPA-tavoitteet kaikissa Haku- ja Shopping-kampanjoissa, joissa käytetään konversioihin perustuvaa Smart Biddingiä. Ota uusissa tavoitteissa huomioon toimipistekäyntien tuottamat lisäkonversiot tai lisäkonversioarvo.
  • Smart Bidding ‑strategiat huomioivat kaikki ensisijaisiksi merkityt konversiotapahtumat. Varmistathan, että myös ne toimipistekäyntitavoitteeseen sisältyvät konversiotapahtumat, joille haluat optimoida kampanjasi, on merkitty ensisijaisiksi.

2. Toimipistekäyntien konversiotavoitteen lisääminen kampanjatasolla

Tämän asetuksen avulla voit valita kampanjatasolla konversiotapahtumat, jotka raportoidaan Konversiot-sarakkeessa ja joille hintatarjoukset optimoidaan. Kampanjan konversioasetuksella voit ohittaa tilin oletustavoitteet ja valita, mitä tavoitteita haluat seurata kampanjan konversioraporteissa ja käyttää hintatarjousten tekemisessä. Suosittelemme, että käytät kampanjatason konversioasetusta väliaikaisratkaisuna, jos sinulla on jo käytössä konversiopohjaisia hintatarjousstrategioita ja haluat ensin testata hintatarjousten tekemistä toimipistekäynneille ja laajentaa sen käyttöä tililläsi vähitellen.

Näin asetat kampanjatason konversioasetuksen Hakukampanjoille:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse yläreunan palkista Asetukset.
  5. Valitse kampanja, jossa haluat tehdä hintatarjouksia toimipistekäynneille.
  6. Klikkaa avattavaa Tavoitteet-valikkoa.
  7. Klikkaa Käytä kampanjakohtaisia tavoiteasetuksia.
  8. Valitse Toimipistekäynnit‑konversiotavoite sekä muut konversiotavoitteet, joille haluat optimoida kampanjan. Klikkaa Tallenna.

Vinkki: Suosittelemme, että siirryt käyttämään tilitason asetusta, kun olet valmis lisäämään Toimipistekäynnit-konversiotavoitteen. Näin kaikki kampanjasi voidaan optimoida samoille tavoitteille ja pääset parhaisiin kokonaistuloksiin. Jos sinulla on muita hintatarjousten tekemisessä käytettäviä konversiotapahtumia (esim. verkko-ostokset, puhelut tai rekisteröitymiset), valitse ne toimipistekäynti-konversiotapahtuman lisäksi. Näin voit saada kampanjalla mahdollisimman paljon arvoa. Lue lisää konversioasetuksen käyttöönotosta kampanjatasolla.

Kampanjoiden optimointi toimipistekäynti‑konversioille

Jos haluat lisätä toimipistekäynti‑konversioiden painoarvoa Hakukampanjoidesi optimoinnissa, käytä arvopohjaista hintatarjousstrategiaa ja varmista, että toimipistekäynti‑konversioilla on suhteellisesti suurempi arvo kuin muilla konversioilla. Konversiomäärään keskittyvissä hintatarjousstrategioissa (esim. CPA-tavoite ja konversiomäärän maksimointi) kaikki konversiotapahtumat ovat samanarvoisia. Lue lisää konversioarvoista.

Huom. Shopping-mainosten osalta toimipistekäynnit otetaan huomioon vain arvoon perustuvissa hintatarjouksissa (kuten ROAS-tavoitetta käyttävissä kampanjoissa ja Älykkäissä Shopping-kampanjoissa).

Tavoitteiden päivittämistä koskevat parhaat käytännöt

Muista, että konversioasetuksiin tehdyt muutokset eivät vaikuta takautuvasti. Kun sisällytät toimipistekäynnit Konversiot-sarakkeeseen, muutoksella ei ole vaikutusta konversiosarakkeiden aiempiin arvoihin. Suosittelemme, että lasket CPA- ja ROAS-tavoitteet manuaalisesti lisäämällä seuraaviin kaavoihin aiempaa dataa vähintään 30 päivän ajalta ennen konversioviivettä:

• CPA-tavoite = kulut / (kaikki hintatarjousten tekemisessä käytettävät konversiot + toimipistekäynnit)
  • ROAS-tavoite = (kaikkien hintatarjousten tekemisessä käytettävien konversioiden konversioarvo + toimipistekäynnit * toimipistekäynnin tämänhetkinen konversioarvo) * 100 / kulut

Kun käytät Älykkäissä Shopping-kampanjoissa ROAS-tavoitetta, seuraa edellä kuvattuja ohjeita kaikissa muissa paitsi näissä tapauksissa:

• Et käytä valinnaista ROAS-tavoitetta: Sinun ei tarvitse tehdä mitään.
  • Käytät ROAS-tavoitetta vain turvamekanismina (ROAS-tavoite on asetettu korkeammaksi kuin toteutunut ROAS): Mieti, kannattaisiko myös uusi ROAS-tavoite asettaa edellä suositeltua korkeammaksi.

Muista käyttää konversioviivettä edeltävää dataa vähintään 30 päivän ajalta. Jos toimipistekäyntien konversioikkuna ja online-konversion enimmäisviive on esimerkiksi 30 päivää, valitse aikaväli siten, että dataa lisätään viimeisen 30–60 päivän ajalta.

Miten konversioiden tai konversioarvon lisääminen vaikuttaa tavoitepohjaisten Smart Bidding ‑strategioiden kuluihin?

Kun lisäät toimipistekäynnit hintatarjousten tekemisessä käytettäviin konversioihin, Älykkäiden Shopping-kampanjoidesi (jos käytät valinnaista ROAS-tavoitetta) sekä CPA-tavoite- tai Tavoiteltu mainostuotto ‑strategiaa käyttävien kampanjoidesi kulutus voi lisääntyä tavoitteissa pysymiseksi. Voit pitää kulut vakaana päivittämällä tavoitteesi yllä olevien ohjeiden avulla. Jos haluat lisävarmistusta siihen, että kulut pysyvät vakaana, voit laskea CPA-tavoitettasi ja nostaa ROAS-tavoitettasi, kun sisällytät toimipistekäynnit Konversiot-sarakkeeseen.